Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
30. 1. 2019,
15.14

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Natisni članek

Srbija glasbene nagrade Senida Hajdarpašić

Sreda, 30. 1. 2019, 15.14

5 let, 1 mesec

Senidah v Srbiji prejela pomembno glasbeno nagrado

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

2

Senida Hajdarpašić | Senidah pravi, da nagrade resnično ni pričakovala. | Foto zajem zaslona

Senidah pravi, da nagrade resnično ni pričakovala.

Foto: zajem zaslona

Slovenska pevka Senidah, ki jo številni poznajo kot pevko skupine Muff, je v Srbiji prejela pomembno glasbeno nagrado MAC. Prislužila si jo je zaradi pesmi Slađana, ki je na YouTubu v manj kot enem letu zbrala več kot 31 milijonov ogledov.

V torek se je v beograjski areni Štark odvijala podelitev glasbenih nagrad MAC (Music Awards Ceremony), kjer so se izbrala najpomembnejša glasbena imena z območja Hrvaške, Črne gore, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in tokrat tudi Slovenije, kljub temu da slovenski izvajalci sicer niso del podelitve.

Naše barve je zastopala Senidah, sicer pevka skupine Muff, ki že nekaj časa kroji tudi lastno pot. Svojo solo kariero si je zastavila širše, saj s pesmimi v srbohrvaščini nagovarja občinstvo nekdanje Jugoslavije, kar ji uspeva zelo dobro.

Ljudi, hvala vam za ovo 💋 Music Awards Ceremony 🙏🏽💙

Posted by Senidah on Wednesday, January 30, 2019

Srbijo je osvojila s Slađano

Njena pesem Slađana jo je izstrelila med trenutno najbolje poslušane izvajalce v Srbiji, in prav zaradi Slađane si je na podelitvi MAC v kategoriji hip hop/rap prislužila prvo nagrado v Srbiji.

V kategoriji sta sicer slavila dva izvajalca, eden po izboru občinstva, drugi pa po izboru radijskih postaj. Senidah je prepričala občinstvo, skupina Who See pa postaje.

Po prejemu nagrade je 33-letna Ljubljančanka priznala, da je res ni pričakovala, tudi zato, ker ji prijatelji vedno svetujejo: "Nikoli ničesar ne pričakuj, češ, da bom tako lažje šla čez življenje." Ob tem ji je voditeljica Ida Prester dejala, naj nikar ne bo skromna, saj je v zadnjem letu pridobila na milijone novih oboževalcev. "Nikoli v življenju si nisem mislila, da bom doživela takšen uspeh. Nikoli," ji je odgovorila.

Sicer pa so sinoči med drugim slavili še Marija Šerifović, Jelena Karleuša, Željko Joksimović, Jelena Rozga in Toni Cetinski, posebno zlato priznanje pa je prejel Stjepan Hauser, del mednarodno uspešnega dua 2Cellos.

Preverite tudi:

Senida Hajdarpašić
Trendi Senida iz skupine Muff – če bi bila tiho, ne bi bila tam, kjer je danes
Ne spreglejte