SiolNET. Trendi Glasba
1,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Presenečenje: ABBA noče nastopiti na Evroviziji na Švedskem

1,34

termometer

ABBA | Člani skupine ABBA maja lani: z leve proti desni Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad in Benny Andersson | Foto: Guliverimage
Člani skupine ABBA maja lani: z leve proti desni Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad in Benny Andersson Foto: Guliverimage

Kljub velikemu evrovizijskemu jubileju, ki ga bodo praznovali prihodnje leto, člani skupine ABBA ne nameravajo nastopiti na Evroviziji, ki jo bo gostila Švedska.

Prihodnje leto bo minilo pol stoletja, odkar je švedska četverica ABBA s skladbo Waterloo zmagala na Evroviziji. Kot naročeno je Švedska letos odnesla evrovizijsko zmago ter bo prihodnje leto, na 50. obletnico Abbine zmage, gostila Evrovizijo.

Evrovizija Švedska Trendi Zmago na Evroviziji je odnesla Švedska

Toda vse kaže, da članov skupine ABBA to prav nič ne zanima. Benny Andersson in Björn Ulvaeus, moška polovica skupine, sta namreč v intervjuju za BBC zavrnila možnost, da bi prihodnje leto na Evroviziji ob 50-letnici stopila na oder s kolegicama Agnetho Fältskog in Anni-Frid Lyngstad.

"Tega nočem," je dejal Andersson, "in če nekaj zavrnem, bodo to storili tudi preostali. Pri nas štirih je tako – če eden reče ne, potem je ne."

"50 let skupine lahko proslavimo tudi brez nas na odru," je dodal Ulvaeus.

ABBA leta 1980 | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko ABBA leta 1980 Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Skupino ABBA so ustanovili leta 1972, dve leti pozneje pa jih je zmaga na Evroviziji izstrelila med zvezde. Ustvarili so vrsto večnih uspešnic in so med najbolj prodajanimi glasbenimi ustvarjalci vseh časov, razšli pa so se v začetku 80. let in od takrat niso več nastopili skupaj.

So pa zato lani v Londonu priredili koncert, na katerem so namesto članov skupine nastopili njihovi avatarji, ustvarjeni s hologramsko tehnologijo.

Oglejte si še:

Finska Evrovizija 2023 Trendi Je šla zmaga na Evroviziji v prave roke? Številni se razburjajo, zakaj ni zmagal Finec.
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin