SiolNET. Trendi Glasba
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pr' Hostar je zdaj tudi narodno-zabavni ansambel

0,38

termometer

ansambel Pr'Hostar
Foto: Pr' Hostar

Luč sveta je ugledal najnovejši projekt ustvarjalcev satirične komedije Pr' Hostar. Dobro leto dni po zavzetju kinodvoran so kleni Gorenjci filmsko zgodbo in njeno sporočilo pretopili še v glasbeni format.

Pesem Ne dam avtor melodije in besedila Goran Hrvaćanin označuje za nekakšen podaljšek filma: "Lahko bi rekli, da gre za prebujanje narodne zavesti skozi vižo." Skladba temelji na instrumentalnem delu iz zaključka filma, ki ga je Hrvaćanin nadgradil z izrazito domoljubnim besedilom, prepojenim z močnim narodno prebudnim nabojem, kot pravi.

Pesem je bila sprva posneta za potrebe filma: "Pesem smo takrat na hitro posneli, prvotno sem pel jaz, a moj glas ni bil kos tej nalogi. Tako je svoj vsestranski žametni glas posodil Niko Zagode in vse skupaj osmislil," je še povedal Hrvaćanin.

Pesem je skomponiral Drejc Pogačnik, kitaro, bas in frajtonarico sta v roke vzela brata Janez in Lenart Šter, klarinet pa Tadej Tomšič. Videospot je režiral Luka Marčetič, v njem pa se je članom ansambla Pr' Hostar pridružil še Jože Robežnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin