SiolNET. Trendi Glasba
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež Frančišek povabil boginjo punka, naj nastopi v Vatikanu

1

termometer

Boginja punka Patti Smith je sprejela vabilo papeža Frančiška, da nastopi na uradnem vatikanskem božičnem koncertu.

Papež Frančišek, ki sta ga revija Time in revija Advocate, namenjena LGBT skupnosti, imenovali za osebnost leta in ki je znan po svojih selfijih, je javnost prijetno presenetil še z eno svojo potezo. K nastopu na vatikanskem božičnem koncertu je povabil boginja punka Patti Smith, poročajo tuji mediji.

Glasbenica, ki je dolga leta zavračala institucionalizirano vero, čeprav je ob Bibliji odraščala in katolištvo na različne načine do neke mere vpletla v svoje ustvarjanje, pa vendar nekoč pela: "Jezus je umrl za grehe drugega, a ne mojih," se je na povabilo papeža odzvala pozitivno. V Vatikanu bo nastopila 13. decembra.

Pankerica in papež obojestransko navdušena Vrhovni poglavar Rimskokatoliške cerkve in punk pionirka sta se spoznala aprila lani, med enim od papeževih nastopov na Trgu svetega Petra. Pevka je na papeža Frančiška ob prvem srečanju, ko mu je jasno povedala, da ni katoličanka, naredila močen vtis. Očitno tako zelo, da se je nanjo spomnil ob letošnji pripravi prazničnega koncerta, ki ga bodo tudi prenašali na različnih televizijskih postajah.

A odobravanje je očitno obojestransko, kar potrjuje glasbeničin pristanek na sodelovanje na vatikanskem koncertu. Nastop Patti Smith je blasfemičen A navdušenja nad Patti Smith si s papežem ne delijo vsi katoliki. Ko je glasbenica potrdila svoj nastop na dobrodelnem koncertu pred neapeljsko baziliku, ki bo 9. decembra, se je oglasila katoliška skupina imenovana Portosalvo, ki je zahtevala, da koncert odpovejo. To pa zato, ker naj bi šlo za blasfemijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin