Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Severina Tony Cetinski novoletni koncert

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 15.27

8 let

Mastni novoletni zaslužki hrvaških glasbenikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjih dvajsetih letih so hrvaški glasbeniki za svoje novoletne nastope postavljati ekstremno visoke cene, vendar se to končuje.

Danes lahko vrtoglavo visoke cene za novoletne koncerte postavijo le najpopularnejši. Kriza je očitno zajela tudi popularno kulturo, kar neposredno občutijo zvezdniki, ki so včasih za silvestrovo zaslužili celo bogastvo. Ugotovili so, da je veliko bolje v enem večeru zaslužiti za stanovanje, kot da bi silvestrovo preživeli z družino in prijatelji. V zadnjih petih letih so cene za novoletne nastope zelo upadle. Za praznične koncerte na pričakujejo 20 odstotkov padca honorarja, še vedno pa govorimo o za povprečnega človeka visokih zneskih, čeprav se zvezde pritožujejo nad nizkim izkupičkom.

Severina Vučković bo tako na primer za novoletni nastop v črnogorskem hotelu Splendid prejela 50 tisoč evrov, z njo pa bo nastopil tudi Petar Grašo za deset tisoč evrov. Tony Cetinski bo v Poreču nastopil za 45 tisoč evrov, kar je precej manj kot prejšnja leta, ko so mu koncerti prinesli 70 tisoč evrov.

Pa manj plačani? Na tretjem mestu je Zlatan Stipišić - Gibonni, ki bo Splitčane pospremil v novo leto za 40 evrov, skupina Priljavo kazalište bo za nastop v Skopju dobila 30 tisoč evrov, Massimo Savić bo za svoj koncert prejel 15 tisoč evrov, na istem odru pa se bo znašel tudi Gordan Bare, za katerega bodo odšteli pet tisoč evrov manj.

Crvene jabuke in Joško Čagalj bodo prejeli 12 tisoč evrov, Mladen Grdović 16 tisoč evrov, Colonia pa bo letos zaslužila osem tisoč evrov manj kot lani, ko je njena plača znašala 12 tisoč evrov. Je to malo?

Vprašajte zvezdnike, ki so imeli letos največje težave z dogovarjanjem, kje in za koliko bodo peli za novo leto. Morda pa se bo mogoče kdo od njih vendarle odločil, da je domači nastop pred otroki in možem najboljša izbira.

Ne spreglejte