Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2011,
14.14

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tabu Jan Plestenjak Kino Šiška Orto bar

Ponedeljek, 28. 2. 2011, 14.14

4 leta, 10 mesecev

Koncertni napovednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V marcu se obeta kar nekaj zanimivih dogodkov za različne glasbene okuse ...

M.O.P. – sreda, 9. marec, ob 20.00, Cvetličarna, Ljubljana

V sredo, 9. marca 2011, se pripravlja večer slovenskih, hrvaških in ameriških zvezd hip hop scene. Cvetličarna Live2 prvič v Sloveniji gosti slavni ameriški hip hop duet M.O.P. (Mash Out Posse). Artista, znana po svojih agresivnih besedilih, sta na mainstream sceno prodrla leta 2000 z albumom Warriorz, natančneje s skladbo Ante Up. Singel je bil takojšnji uspeh na radijih, njun album pa se je zavihtel na dvajseto mesto Billboardove lestvice. Za prehod med svetovno elito hip hop scene je bil zaslužen tudi singel Cold as Ice. M.O.P. sodelujeta z glavnimi imeni hip hopa, kot so Jay-Z, Busta Rhymes, Wu-Tang Clan, G-Unit, DJ Premier, Statik Selektah in mnogi drugi.

GIBONNI - petek, 11. marec, ob 20.00, OŠ Murska Sobota

Dalmatinski glasbenik Zlatan Stipišić - Gibonni na sceni deluje že dvajset let in velja za enega najboljših in najpopularnejših pevcev na Hrvaškem in tudi v Sloveniji. Njegov zadnji album je Toleranca, na katerem je objavljenih deset novih pesmi. Priznana zvezda hrvaške glasbe, nosilec številnih porinov in drugih glasbenih nagrad bo na koncertu postregel z vsemi svojimi uspešnicami in s tem vsem svojim oboževalcem zagotovo pričaral nepozaben dogodek. Zlatan Stipišić - Gibonni je eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in vsesplošno priljubljeni glasbenik, ki je s svojim dalmatinskim šarmom in neverjetnim občutkom za glasbo osvojil srca tudi zunaj hrvaških meja.

MULATUJA ASTATKEJA – petek, 11. marec, ob 21.00, Kino Šiška, Ljubljana

Oče ethio-jazza končno v Ljubljani. Čeprav že desetletja kroji glasbene tokove, je Mulatuja Astatkeja doživel svetovno slavo s filmom Strti cvetovi (Broken Flowers, Jim Jarmusch, 2005) in nato z odličnima projektoma za založbo Strut, z zasedbo Heliocentrics ter Mulatu Astatke Steps Ahead, ki ga bo predstavil na koncertu. Legendarni etiopski skladatelj in vibrafonist s svojim afrobritanskim bendom in združevanjem svetovnih plesnih godb kliče pomlad.

THE TIDE – petek, 11. marec, Lokal Patriot, Novo mesto, četrtek, 24. marec, Ljubljanski grad, Ljubljana in petek, 25. marec, Kino Metropol, Celje

V novomeškem Lokal Patriotu in v Celju bodo The Tide predstavili svoj novi album Kings of the hill, na Ljubljanskem gradu pa bodo nastopili v sklopu globalne dobrodelne prireditve uporabnikov Twitterja, ki se bo na isti dan odvijala po celem svetu.

GAL GJURIN – petek, 11. marec, ob 20.00, Linhartova dvorana Radovljica

Po odlično sprejetem in uspešnem albumu Srce (december 2008), po seriji izjemno uspešnih koncertov in po zaključeni plošči Vlada Kreslina Drevored, pod katero je podpisan kot producent in soavtor, se Gal Gjurin vrača na domačo glasbeno sceno z novim albumom Duša in telo. Gre za nadaljevanje Galove glasbene poti, ki jo je nakazal s prvim albumom, kljub temu pa Duša in telo prinaša sveže in izvirne zvočne pokrajine, kot se za Gala tudi spodobi. Ploščo je posnel skoraj v celoti sam, prav tako je podpisan kot avtor, izvajalec, producent in založnik.

JAN PLESTENJAK – sobota, 12. marec, ob 20.00 , Dvorana Zlato polje, Kranj

Že več kot 15 let navdušuje svoje zvesto občinstvo z vedno novimi pesmimi, ki ena za drugo postajajo mega uspešnice: Soba 102, Tvoj song, Pustil ti bom sanje, Ker te ljubim, 7 let nazaj, Iz pekla do raja, Sam da ti maš mene rada, Si ok, Pogrešal te bom in mnoge druge. Ko je na začetku lanskega leta izdal dvojni album Klasika in se podal na turnejo po Sloveniji, je v glavi že koval ideje za nove uspešnice. Njegov prepoznavni glas vas bo kmalu znova razveselil skozi popolnoma avtorske pesmi, za katere pravi, da še nikoli niso bile tako osebne. Pred kratkim je Jan na radijske postaje poslal svoj novi singel z naslovom Punca.

CUBISMO – sobota, 12. marec, ob 20.00, Disco planet Tuš Maribor

V soboto, 12. Marca, bo Maribor začutil temperamentno kubansko vročico, saj bo za zabavo poskrbela energična latino skupina Cubismo. Obljubljajo nepozaben koncert z veliko dobre volje in obilico plesa, predprogram pa bo poln atraktivnih plesnih animacij. Cubismo je hrvaška skupina, ki je tudi Slovencem dobro poznana. Igrajo energično plesno glasbo, ki temelji na afro-kubanskih ritmih, vendar v izrazito lastnem in prepoznavnem slogu.

EROIKA – sobota, 12. marec, ob 20.00, OŠ Brezovica pri Ljubljani

Na Brezovico pri Ljubljani prihajajo trije izjemni vokalisti, zbrani v tercetu Eroika, ki so nase prvič opozorili na Emi 2007, ko so s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja osvojili Slovenijo. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, brez dvoma tudi po strokovno-tehnični plati povsem enakovredni pop opernim pevcem, zbranim v slovitem kvartetu Il Divo. Premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru je formula uspeha Eroike.

VAYA CON DIOS – sobota, 12. marec, ob 20.00, Hala Tivoli, Ljubljana

V Slovenijo končno prihaja belgijska skupina Vaya Con Dios. Po treh letih bodo tokrat 12. marca 2011 ob 20.00 nastopili v ljubljanski Hali Tivoli z novimi in starimi uspešnicami. Vaya Con Dios so v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja zasloveli z uspešnicami What’s a woman, Nah Neh Nah in Puerto Rico, Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Heading for a Fall, Johnny in Don't Break My Heart, ki jih zaznamuje prepoznaven in enkraten glas Dani Klein. Skupino so pevka Dani Klein, Dirk Schoufs in Willy Lambregt kot romski blues trio Vaya Con Dios ustanovili leta 1986, nato pa čez dve leti objavili svoj prvi istoimenski album. Šlo je za mešanico bluesa in popa s pridihom latinskoameriške glasbe in soula iz Memphisa. S prvim seksi in predrznim hitom Just a Friend of Mine so v Belgiji kmalu postali znani.

KLAPE in Oliver Dragojević – nedelja, 13. marec, ob 19.00, Arena Stožice, Ljubljana

Najbolj nagrajene dalmatinske klape se po lanskem razprodanem koncertu v Portorožu vračajo na slovenska tla. Na koncertu v ljubljanskih Stožicah bo kot poseben gost nastopil tudi Oliver Dragojević. Vsi ljubitelji dalmatinskih pesmi, morskega vzdušja ter nostalgije boste na svoj račun prišli 13. marca, ko bodo z Ljubljanskega štadiona odmevale pesmi najboljših dalmatinskih klap. Ljudske in avtorske pesmi ob spremljavi kitar in mandolin bo prepevalo kar deset prepoznavnih klap. Kot posebni gostje se bodo klapam na koncertu v Stožicah pridružili Oliver Dragojević in Dupini.

SABATON – ponedeljek, 14. marec, ob 20.00, Cvetličarna, Ljubljana

Švedska power-metal zasedba Sabaton se bo v okviru svoje turneje po Evropi ustavila tudi v Sloveniji. Sabaton so mladeniči iz Faluna (Oskar Montelius, Daniel Mullback, Pär Sundström, Rikard Sundén in Joakim Brodén) ustanovili leta 1999. Kot vsi začetniki so zavzeto snemali demo posnetke in koncertirali po manjših klubih in kmalu prodrli na mednarodni trg ter začeli žeti uspeh, ki so si ga prigarali s trdim delom in zavzetostjo, kar je potrdila tudi nominacija za švedsko različico grammyjev. Rdeča nit njihovih besedil je vojna zgodovina, kar je predvsem izrazito na albumih Primo Victoria in Attero Dominatus.

NOVI FOSILI – petek, 18. marec, ob 20.00, Hala Komunalnega centra Domžale

Redki so tisti, ki ne bi poznali zasedbe Novi fosili, saj gre nedvomno za eno najuspešnejših pop zasedb s področja nekdanje Jugoslavije. Novi fosili so občinstvo osvojili s pozitivno zagledanimi pop pesmimi, urbanimi ljubezenskimi baladami ter predvsem spevnimi refreni in sodobnimi aranžmaji, ki odlično kljubujejo zobu časa. V petek, 18. marca, v Domžalah ne bo prav nič drugače, kot je sicer na njihovih koncertih. S pomočjo zimzelenih pesmi se bomo spominjali dobrih starih časov in se prepojeni z optimizmom ozrli v prihodnost, pelo se bo na ves glas in razigrano plesalo. Da, prav tako kot v starih dobrih časih …

NOCTURNAL GATHERING – sobota, 19. marec, ob 23.00, Ambasada Gavioli, Izola

V najlepšem templju mediteranske klubske kulture bomo tokrat zaplesali z medkontinentalno selekcijo mojstrov housa. Srečanje gosti tandem Shapeshifters, ki je z žuri Nocturnal Groove prisoten na ključnih festivalih in v klubih širom sveta, tokrat pa se bo s svojo globalno zgodbo prvič v takem obsegu predstavil v naši regiji. Domače barve bo branil Mike Vale, nastopili pa bodo še Harry "Choo Choo" Romero, Sandy Rivera, Danism, Roy Mclaren in Pookie .

Ne spreglejte