SiolNET. Trendi Glasba
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Katero pesem so slovenski radii lani največkrat zavrteli?

3

termometer

Na lestvici lani največkrat predvajanih skladb na slovenskih radiih prvi dve mesti zaseda tuja glasba, na tretjem mestu pa je lanska zmagovalka Eme.

Pesem Tinkare Kovač Spet je največkrat predvajana slovenska pesem na slovenskih radijskih programih. Na lestvici 100 največkrat predvajanih skladb v letu 2014, ki jo je pripravila organizacija IPF, je naša lanska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije na tretjem mestu. Na prvem je pesem Budapest britanskega pevca Georgea Ezre, na drugem didžej Klingande s pesmijo Jubel.

Med stoterico največkrat predvajanih je še 33 skladb slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalk, so sporočili iz IPF, kolektivne organizacije za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov.

Kateri radii vrtijo največ slovenske glasbe? Letošnja novost IPF je lestvica slovenski glasbi najbolj naklonjenih radijskih programov v dnevnem času v letu 2014. Kot pojasnjuje direktor IPF Gregor Štibernik, so radijske programe razvrstili na lestvico glede na delež predvajanja slovenske glasbe med 6. in 20. uro. Lestvico bodo odslej objavljali mesečno in razbijali mite in stereotipe, da eni vrtijo zelo veliko slovenske glasbe, drugi pa sploh ne.

Pogled na lestvico po navedbah IPF kaže velike razlike med radijskimi programi, od Radia Srake, ki ima v dnevnem času na sporedu 94 odstotkov slovenske glasbe, do Radia City in Radia Capodistria, ki sta skupaj na koncu lestvice z le enim odstotkom slovenske glasbe med 6. in 20. uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin