Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2018,
8.06

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

2Cellos koncert Maribor

Sobota, 15. 9. 2018, 8.06

5 let, 7 mesecev

2Cellos v Mariboru: obiskovalcem svetujejo, naj pridejo zgodaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
2Cellos | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Svetovno priljubljena čelista se po štirih letih vračata v Maribor, od koder je doma Luka Šulić, ki skupaj s hrvaškim kolegom Stjepanom Hauserjem navdušuje množice po vsem svetu s priredbami uspešnic popularne glasbe na violončelu. Nocoj bosta nastopila na Snežnem stadionu pod Pohorjem, kjer organizatorji pričakujejo 13 tisoč obiskovalcev.

Klasično izšolana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Prvič sta se srečala kot najstnika na mojstrskem tečaju v Pulju, od koder je doma Stjepan Hauser. Luka Šulić je diplomiral na londonski Kraljevi glasbeni akademiji, Hauser pa na Kraljevem glasbenem kolidžu v Manchestru.

Svetovno slavo sta dosegla leta 2011, ko sta na YouTubu pod imenom 2Cellos objavila priredbo skladbe Smooth Criminal Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralen, je glasbenikoma odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, pozneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Elton John.

Koncertirala sta po vsem svetu in sodelovala z drugimi zvezniki, kot sta Zucchero in Andrea Bocelli. Maja letos sta s posebno interpretacijo himne lige prvakov nastopila na finalu tega nogometnega tekmovanja v Kijevu.

Koncert v Mariboru bosta odigrala tik pred izidom novega albuma Let There Be Cello, ki bo po napovedih izšel 19. oktobra. "Stalno sva govorila, da želiva podreti predsodke o čelu in meje med glasbenimi žanri. Ta album ponazarja prav to," sta sporočila.

Po dvorani Tabor zdaj pod milim nebom

V Mariboru sta nastopila že leta 2012, ko je bil Evropska prestolnica kulture (EPK), in nato še enkrat leta 2014. Obakrat sta bila koncerta v razprodani dvorani Tabor, tokrat pa organizatorji napovedujejo posebno vzdušje, saj bo koncert, tako kot junija na koprski Bonifiki, pod milim nebom. V naravnem amfiteatru pod Pohorjem bodo postavili parter s sedeži in stojišči.

2Cellos Koper
Trendi Na koncertu 2Cellos v Kopru kar 13 tisoč ljudi #foto

Na Snežnem stadionu so koncerti v zadnjih letih redki, širši Sloveniji je znan predvsem kot iztek smučarske proge na tekmovanjih za zlato lisico. "V Mariboru je težavno, ko gre za tovrstne lokacije. Dvorana Tabor, kjer sva že igrala, je skoraj že razpadla, za kakšno večjo varianto na prostem pa veliko izbire ni. Za Snežni stadion smo se odločili ravno zato, ker je tam primerna in preizkušena amfiteatrska lokacija," je pred dnevi za časnik Večer povedal 31-letni Šulić.

Obiskovalce pozivajo, naj pod Pohorje pridejo čim bolj zgodaj

Organizatorji pod Pohorjem pričakujejo rekorden obisk, prišlo naj bi kar 13 tisoč ljudi. Zato obiskovalcem priporočajo, naj na prizorišče pridejo že ob 18. uri, ko ga bodo odprli. "Od 18.30 pa do koncerta vas bodo zabavali didžeja in dve predskupini, na voljo pa bosta tudi hrana in pijača," so sporočili. Koncert se začne ob 21. uri.

2Cellos | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Prav tako obiskovalcem priporočajo primerna oblačila in obutev - zvečer bodo temperature nižje, površina na stojiščih pa je travnata in zato neprimerna za svečano obutev.

Brezplačni avtobus za imetnike vstopnic

Zaradi dogodka v tem delu mesta pričakujejo veliko gnečo na cestah. Kot so sporočili z mariborske občine, bodo od 18. do 24. ure zaprti nekatere ceste in parkirišča. Obiskovalce zato pozivajo, naj se odločijo za javni prevoz. Za vse imetnike vstopnic koncerta 2Cellos bo možna brezplačna vožnja z mestnim avtobusom številka 6, ki vozi prav do prizorišča.

Preberite še:

Lenny Kravitz
Trendi V Slovenijo prihaja Lenny Kravitz
123
Trendi Številni znani obrazi na koncertu za umirajočega fantka #video
enrique iglesias
Trendi Enrique Iglesias: Preselil se bom v Slovenijo #foto #video
Ne spreglejte