Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 9. 2012,
9.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lestvica

Ponedeljek, 17. 9. 2012, 9.16

8 let, 3 mesece

1000 pesmi, ki jih morate slišati pred koncem sveta (10. del)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek, 21. 12. 2012, naj bi bil po starem majevskem koledarju konec sveta. O tem na radiu Center sicer niso najbolj prepričani, so pa pripravili 1000 skladb, ki jih morate slišati pred koncem sveta.

Nemška pevka in igralka s pravim imenom Gabriele Susanne Kerner je svojo glasbeno pot začela v skupini The Stripes. Svetovno slavo je dosegla v začetku osemdesetih z nepozabnim hitom 99 Luftballons, ki je najprej postal hit v Nemčiji, nato pa je s svojo spevnostjo in všečnostjo osvojil ves svet.

Wang Chung, ime v kitajščini pomeni rumeni zvonec, je angleška novovalovska skupina, ki je nastala v osemdesetih. Skupina še vedno deluje in tudi danes ima največ oboževalcev v Ameriki. Njihovo največjo uspešnico Everybody Have Fun Tonight, so uporabili v številnih oglasih in v nekaterih resničnostnih šovih.

Skupina The Eagles velja za eno najboljših rock skupin vseh časov. Njihovi nastopi v živo tudi danes veljajo za pravo glasbeno poslastico, albuma Their Greatest Hits in Hotel California pa se še vedno dobro prodajata. Sveta ne sme biti konec, dokler se ne odvrti njihova klasika Hotel California.

Spin Doctors je ameriška alternativna rock skupina, ki je sredi devetdesetih nastopila tudi v Sloveniji. Fantje so svetovno slavo dosegli s hitoma Little Miss Can't Be Wrong in Two Princes. Zadnja je dosegla visoka mesta na številnih lestvicah po vsem svetu. Po mnenju revije Blender se je uvrstila tudi na seznam 50 najslabših skladb vseh časov.

Bazar je primorska glasbena skupina, ki je nastala sredi osemdesetih. V osmih letih delovanja je skupina posnela dve uspešni plošči, zabeležila pa je tudi več kot tisoč nastopov v živo. S skladbo Dober dan je skupina zmagala na festivalu Melodije morja in sonca.

Izstopajoči glasbenik Frank Zappa je v svoji več kot 30 let dolgi karieri vešče povezoval rockovsko in jazzovsko glasbo. Izdal je več kot šestdeset albumov, ena njegovih najboljših skladb pa je nedvomno pesem Bobby Brown, ki so jo na ameriških radiih zaradi spornega besedila celo prepovedali. Mi si s tem ne belimo glave in ji bomo pred koncem sveta z veseljem prisluhnili.

Legendarna irska skupina je odgovorna za nekaj neverjetno uspešnih hitov, ki so vplivali na življenja ljudi po vsem svetu. Where The Streets Have No Name zagotovo spada med boljše pesmi skupine, Bono in druščina so za njo dobili celo grammyja. Nepozaben je tudi video, ki so ga fantje posneli v Los Angelesu.

Fant, ki se je rodil v Liverpoolu v revni družini, je neskončno užival v vrtnarjenju. Tudi najmlajši član legendarne skupine Beatles George Harrison se je po razpadu skupine odločil za samostojno kariero in izdal ogromno dobrega materiala.

Švedska pevka Titiyo je polsestra zelo uspešne pop izvajalke Neneh Cherry in v svoji državi uživa status velike zvezde. Eden njenih najuspešnejših albumov je bil četrti Come along, na katerem je istoimenska skladba, ki je navdušila poslušalce po vsem svetu.

Sean Patrick Michael Sherrard, ki ga bolje poznamo pod imenom Johnny Logan, je irski pevec in skladatelj. Johnny ima tudi vzdevek Mr. Eurovision, saj velja za enega najuspešnejših izvajalcev v zgodovini tega tekmovanja. S pesmijo Hold Me Now je leta 1987 na Evrosongu tudi zmagal.

Timmy T je svojo glasbeno pot začel kot raper, z leti pa je ugotovil, da se bolje znajde v plesni glasbi. Tudi danes mu ljudje radi prisluhnejo, sploh kadar nastopa s pesmijo One More Try, ki jo je napisal, ko se je razšel s punco.

Grace Jones izhaja iz razvpitega newyorškega kluba Studio 54. Poleg glasbene kariere se je Grace proslavila tudi kot model in muza Andyja Warhola. Jamajčanka, ki je bila nagrajena z mnogo nagradami, je do danes izdala sedem albumov in zaigrala v številnih filmih. Skladba Slave To The Rhythm tvori enega izmed delčkov izjemnega mozaika njene kariere.

Pevka, televizijska voditeljica in avtorica dveh knjig o vrtnarjenju Kim Wilde je zaslovela s skladbo Kids in America, ki jo je napisal njen brat. Nekdanji seks simbol in ena največjih zvezdnic osemdesetih je poleg skladbe Kids in America odpela še nekaj nadvse okusnih skladb, ki jih je treba slišati pred koncem sveta. Ena izmed njih je tudi Cambodia.

Johna Denverja obožujejo tako stari kot mladi, moški in ženske. Njegovi country-folk glasbi se je še danes težko upreti. Skladba Take Me Home, Country Roads ga je izstrelila med nesmrtne, za svojo smo vzeli tudi Slovenci.

The Stranglers je angleška punk rock skupina, ki deluje že skoraj štiri desetletja. Čeprav izhajajo iz punk glasbe, so avtorji številnih uspešnic, kot so No More Heroes, Peaches, Skin Deep In Always The Sun. Zadnja prihaja z albuma Dreamtime, uspehe pa je požela tako v Evropi kot tudi na drugih celinah.

Ne spreglejte