Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2023,
15.59

Osveženo pred

8 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

Franka Batelić Lana Jurčević Maja Šuput Lidija Bačić Severina dobiček zaslužek pevka Hrvaška

Sreda, 2. 8. 2023, 15.59

8 mesecev, 4 tedne

Znano je, katera hrvaška pevka je lani zaslužila največ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Maja Šuput, Severina, Lana Jurčević, Franka Batelić in Lidija Bačić | Med hrvaškimi pevkami, ki so lani zaslužile največ, so Severina, Lidija Bačić, Lana Jurčević, Franka Batelić in Maja Šuput. | Foto Mediaspeed/Guliverimage/Instagram/@majasuput

Med hrvaškimi pevkami, ki so lani zaslužile največ, so Severina, Lidija Bačić, Lana Jurčević, Franka Batelić in Maja Šuput.

Foto: Mediaspeed/Guliverimage/Instagram/@majasuput

Hrvaški glasbeniki so po poročanju portala 24sata leto 2022 končali z rekordnimi zaslužki. Severina Vučković, Maja Šuput, Franka Batelić, Lidija Bačić in Lana Jurčević so lani skupaj zaslužile okoli 650 tisoč evrov. 

Omenjenih pet hrvaških pevk je imelo v lanskem letu največ čistega dobička med vsemi hrvaškimi pevkami. Jurčevićeva se poleg glasbe sicer ukvarja še z nego kože, Severina organizira koncerte in producira videospote, Bačićeva prodaja koledarje, Šuputova pa mikrofone, copate, otroško kozmetiko in ličila. 

Na vrhu lestvice kraljuje pevka in voditeljica Maja Šuput

Glede na podatke Poslovne Hrvatske, največje baze poslovnih podatkov na Hrvaškem, na lestvici hrvaških pevk, ki so v lanskem letu zaslužile največ, kraljuje Maja Šuput, ki je imela lani okoli 272 tisoč evrov čistega dobička. Je namreč lastnica dveh podjetij – Morske dive, ustanovljene leta 1993, in Majushke, ustanovljene leta 2018. Družba Morska diva, ki upravlja vse njene koncerte in njeno delo voditeljice v hrvaškem šovu Supertalent, je lansko leto ustvarila okoli 242 tisoč evrov čistega dobička. Da gre Maji izjemno dobro, kaže tudi podatek, da sodelovanja v deveti sezoni omenjenega šova ni sprejela. 

Podjetje Majushka, ki ga je ustanovila skupaj z možem Nenadom Tatarinovom, pa je lani ustvarilo okoli 30 tisoč evrov čistega dobička. Gre za spletno trgovino, v kateri Šuputova prodaja mikrofone, slušalke, majice, copate in kozmetiko. Njene izdelke je mogoče kupiti v 140 trgovinah po Hrvaški, med najuspešnejšimi izdelki pa je mikrofon Majushka, katerega cena znaša 55,61 evra.

Šuputova je v intervjuju za Jutarnji list leta 2021 sicer dejala, da so glavni vir njenega zaslužka nastopi na porokah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by majasuput (@majasuput)

Severina ima kar tri podjetja

Na drugem mestu ji sledi Severina Vučković, ki je s svojimi tremi podjetji v lanskem letu ustvarila 168 tisoč evrov čistega dobička. Podjetje Glazbeni program se ukvarja z organizacijo koncertov, DUK Production s produkcijo videospotov, Dobrodošao u klub pa s produkcijo avdiovizualnih del. Ker sta prvi dve družbi v letu 2019 skupaj nabrali za okoli 230 tisoč evrov dolga, Severina od leta 2020 ni več navedena kot direktorica podjetij, ampak je direktor postal njen menedžer Tomislav Petrović.

Severina je lastnica treh podjetij – Glazbeni program, DUK Production in Dobrodošao u klub. | Foto: Profimedia Severina je lastnica treh podjetij – Glazbeni program, DUK Production in Dobrodošao u klub. Foto: Profimedia

Jurčićeva poleg glasbe prodaja lastno kozmetiko

Na tretjem mestu je pevka Lana Jurčević, ki se poleg glasbe ukvarja s prodajo lastne kozmetike. Njeno podjetje La Piel prodaja dišeča olja, različne kreme in serume ter olja za porjavitev, ki so Hrvate navduševala že leta 2018. Podjetje, katerega direktor je Lanin partner Filip Kratofil, je v letu 2022 ustvarilo 162 tisoč evrov čistega dobička. Jurčevićeva ima tudi podjetje La Lux, ki pa je imelo v lanskem letu okoli 56 tisoč evrov izgube.

Lana Jurčević je svojim sledilcem pred kratkim sporočilo, da je noseča. Z izbrancem Filipom Kratofilom, ki ga sicer skrbno skriva pred očmi javnosti, bosta konec letošnjega leta postala starša.  | Foto: Instagram/Lana Jurčević Lana Jurčević je svojim sledilcem pred kratkim sporočilo, da je noseča. Z izbrancem Filipom Kratofilom, ki ga sicer skrbno skriva pred očmi javnosti, bosta konec letošnjega leta postala starša. Foto: Instagram/Lana Jurčević

Lidija Bačić služi s prodajo koledarjev s svojimi fotografijami

Na seznamu hrvaških pevk, ki so v letu 2022 zaslužile največ, Jurčevićevi sledi Lidija Bačić, ki prek podjetja Planet Lille prodaja personalizirane videočestitke, brisače za na plažo, skodelice in koledarje s svojimi fotografijami. Podjetje Planet Lille je v lanskem letu ustvarilo 40 tisoč evrov čistega dobička. Njeno drugo podjetje, imenovano Uhvati ritam, je ustvarilo 6.800 evrov čistega dobička.

Leta 2018 Hrvaško zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije

Med peterico najdemo še pevko Franko Batelić, ustanoviteljico podjetja Frankly good, ki se ukvarja s proizvodnjo kozmetike. Podjetje, ki ga je pevka javnosti predstavila letos spomladi, je imelo lani sicer 2.000 evrov izgube. Batelićeva je na Hrvaškem zaslovela po zmagi v šovu Showtime, leta 2018 pa je Hrvaško zastopala tudi na tekmovanju za pesem Evrovizije. 

Franka Batelić je leta 2018 Hrvaško zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizijo, a se ji ni uspelo uvrstiti v finale. | Foto: Guliverimage Franka Batelić je leta 2018 Hrvaško zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizijo, a se ji ni uspelo uvrstiti v finale. Foto: Guliverimage

Preberite tudi:

Največji zaslužkarji
Trendi To so podjetja slovenskih glasbenikov, ki so lani zaslužila največ
The Frajle
Trendi Članice srbske skupine tožijo nekdanjo menedžerko, ki jih poskuša uničiti
Lana Jurčević
Trendi Znana hrvaška pevka je noseča
Ne spreglejte