Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
13.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sanremo Silvio Berlusconi

Sreda, 13. 2. 2013, 13.20

5 let, 2 meseca

Že uvodni večer Sanrema postregel s politično noto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavni gost večera, komik Maurizio Crozza, je že prvi večer festivala italijanske popevke Sanremo, našemljen v voditelja desnice Silvia Berlusconija, povzročil razburjenje v občinstvu.

Pevski nastop, v katerem je Crozza oponašal Berlusconija in se ponorčeval iz njegovih predvolilnih obljub ter tudi iz Italijanov, češ da mu po dveh desetletjih neizpolnjenih obljub še vedno nasedajo, ga je skoraj stal nadaljevanja nastopa.

Žvižgi in aplavz Večina občinstva se je na njegov duhovit nastop odzvala z aplavzom, a iz dvorane so se jasno slišali tudi pozivi, naj zapusti oder in da danes ni čas za politiko. Žvižgi in kričanje nekaj razgretih gledalcev so Crozzi za kar nekaj minut preprečili nadaljevanje nastopa. Priljubljenemu italijanskemu komiku je svoj nastop uspelo nadaljevati šele po posegu voditelja festivala Fabia Fazia, ki je razgreteže pozval, naj njegovega nastopa ne sodijo prehitro, temveč počakajo na konec.

Crozza si je v nadaljevanju privoščil še favorita parlamentarnih volitev, vodjo Demokratske stranke Piera Luigija Bersanija, češ da se že dvajset let odloča, kaj bi sploh rad, in tako imenovane civilne iniciative, ki so vstopile v volilno tekmo.

Gejevski par za valentinovo napovedal poroko Za nezadovoljne odzive dela politike je poskrbel tudi nastop gejevskega para, ki sta v nastopu predstavila svojo zgodbo in napovedala, da se bosta po 11 letih skupnega življenja poročila na valentinovo. Vendar ne v Italiji, saj jima država to preprečuje.

48,3-odstotna gledanost Prvi večer festivala je bil, sodeč po gledanosti, uspešen. Festival si je po poročanju italijanskih medijev ogledalo skoraj 13 milijonov Italijanov, gledanost pa je dosegla 48,3 odstotka.

Največ gledalcev je pritegnil nastop Crozze, in sicer v trenutku, ko je z lasuljo na glavi oponašal Bersanija. Takrat je bilo pred televizijskimi zasloni prek 17 milijonov gledalcev.

Berlusconi: Nastop Crozze se bo levici vrnil kot bumerang Nastop Crozze je, razumljivo, že poskrbel za odzive v politiki. Berlusconi, ki je danes italijansko sodstvo obtožil, da bo s spravljanjem na državna podjetja uničilo državo, je dejal, da se bo nastop Crozze levici vrnil kot bumerang. Več kot to glede komikovega nastopa ni želel dejati, saj naj bi že vse povedal v preteklih dneh, ko je javno televizijo Rai pozval, naj festival preložijo na čas po volitvah.

Vodja Krščanske demokratske unije (UDC) in podpornik Maria Montija, Pier Ferdinando Casini, je komikov nastop označil za nekoliko slabši, kot jih je sicer vajen, ter povedal, da pa ga je vseeno z zanimanjem poslušal.

Mario Monti prvega večera festivala ni želel komentirati, ker ga ni videl v celoti, so še poročali italijanski mediji.

Ne spreglejte