Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2023,
13.28

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

BBC studio skladatelj Hans Zimmer

Četrtek, 17. 8. 2023, 13.28

8 mesecev, 1 teden

Z oskarjem nagrajeni skladatelj Zimmer skupaj s partnerji v nakup snemalnih studiev BBC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Hans Zimmer, skladatelj | BBC je prostore, prvotno zgrajene kot kotalkališče, kupil leta 1933. Od takrat je tam igralo veliko umetnikov. Pred 45 leti je tam prvič delal tudi v Nemčiji rojeni skladatelj Zimmer. | Foto Guliverimage

BBC je prostore, prvotno zgrajene kot kotalkališče, kupil leta 1933. Od takrat je tam igralo veliko umetnikov. Pred 45 leti je tam prvič delal tudi v Nemčiji rojeni skladatelj Zimmer.

Foto: Guliverimage

Filmski skladatelj Hans Zimmer bo skupaj z več partnerji prevzel snemalne studie britanskega BBC v londonski četrti Maida Vale, kjer so v preteklosti med drugim snemali kultni The Beatles, David Bowie in Beyonce. Višina kupnine za zdaj ni znana.

Pri nakupu studiev poleg 65-letnega Zimmerja, ki je prejel oskarja za glasbo v animiranem filmu Levji kralj, sodelujejo Zimmerjev poslovni partner Steven Kofsky ter filmska producenta Tim Bevan in Eric Fellner (Pravzaprav ljubezen), je nedavno sporočil BBC.

Po prvih načrtih naj bi prostore snemalnih studiev ohranili in prenovili. Poleg tega naj bi ustanovili nepridobitno izobraževalno ustanovo. BBC je pred časom napovedal, da bo svoje glasbene studie in glasbenike preselil v novo stavbo na vzhodu Londona, ki naj bi jo odprli leta 2025.

V BBC-jevih prostorih je igralo veliko umetnikov

BBC je prostore, prvotno zgrajene kot kotalkališče, kupil leta 1933. Od takrat je tam igralo veliko umetnikov.

Pred 45 leti je tam prvič delal tudi v Nemčiji rojeni skladatelj Zimmer. Sam se po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še vedno spominja privlačnosti in želje, da bi se dotaknil sten, v upanju, da bi se povezal z umetniki in njihovo izjemno glasbo. Studie je pohvalil kot prostor, kjer se umetnost jemlje resno.

"To je bil kraj, ki je glasbenike, željne uveljavitve, takšen sem bil tudi jaz, odvrnil od tega, da bi obupali," je dodal Zimmer.

Njegovo filmsko glasbo bo mogoče poslušati to soboto v Križankah v okviru letošnjega Ljubljana festivala. Odlomki iz uspešnic, kot so James Bond, Pirati s Karibov, Gladiator in Medzvezdje, pa tudi dela Zimmerjevega idola ter vzornika Ennia Morriconeja bo zaigral Hollywoodski filmski orkester.

Andrew Lloyd-Webber
Trendi Skladatelj razjasnil identiteto moža, ki je na kronanju sedel poleg njega
Anže Rozman z zaročenko
Trendi Slovenski skladatelj nominiran za prestižno nagrado emmy
Ne spreglejte