Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 1. 2024,
22.03

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

TV-serija Beli lotos Miloš Biković

Torek, 30. 1. 2024, 22.03

2 meseca, 3 tedne

V Ukrajini jezni zaradi srbskega igralca v TV-uspešnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Miloš Biković | Srbski igralec Miloš Biković, ki veliko igra tudi v Rusiji, je dobil vlogo v tretji sezoni serije Beli lotos. | Foto Profimedia

Srbski igralec Miloš Biković, ki veliko igra tudi v Rusiji, je dobil vlogo v tretji sezoni serije Beli lotos.

Foto: Profimedia

Novica, da bo v tretji sezoni serije Beli lotos igral tudi srbski igralec Miloš Biković, je naletela na kritike ukrajinskega zunanjega ministra.

Februarja se začenja snemanje tretje sezone HBO-jeve serije Beli lotos, ki v igralski ekipi prinaša vrsto novih obrazov. Med njimi bo tudi srbski igralec Miloš Biković, kar pa je zaradi njegovih tesnih povezav z Rusijo močno razburilo Ukrajino.

 

"Miloš Biković, srbski igralec, ki vse od začetka invazije podpira Rusijo, bo zdaj igral v tretji sezoni HBO-jeve serije Beli lotos," je ukrajinsko zunanje ministrstvo zapisalo na družbenem omrežju X. "HBO, ali je res v redu, da sodelujete z osebo, ki podpira genocid in krši mednarodno pravo?"

Biković je med drugim igral v srbskih filmskih uspešnicah Montevideo, se vidimo! in Južni veter, v zadnjih desetih letih pa tudi v vrsti ruskih filmov in je leta 2018 od Vladimirja Putina dobil državno odlikovanje, leta 2021 pa še častno rusko državljanstvo.

Leta 2018 mu je Putin izročil Puškinovo odlikovanje za doprinos ruski kulturi. | Foto: Profimedia Leta 2018 mu je Putin izročil Puškinovo odlikovanje za doprinos ruski kulturi. Foto: Profimedia

Ruskega napada na Ukrajino ni nikoli javno podprl, ob izbruhu vojne je na družbenih omrežjih v ruščini zapisal: "Vojna in prelivanje krvi na katerikoli strani nas opomnita, da je človeštvo še kako oddaljeno od enotnosti in ljubezni. Naj bog obvaruje vse, ki so zdaj v nevarnosti."

Ne Biković ne HBO se na ukrajinsko kritiko nista odzvala, so se pa oglasili na srbskem zunanjem ministrstvu. Po poročanju Tanjuga so sporočili, da so "navedbe Ukrajine neutemeljene. Miloš Biković je predvsem eden najbolj priljubljenih in nadarjenih srbskih igralcev svoje generacije in je kljub svoji mladosti že pustil pečat tako v srbskem kot mednarodnem filmu."

Preberite še:

Evrovizija
Trendi Švedski glasbeni zvezdniki proti Izraelu na Evroviziji
Ne spreglejte