Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
1. 11. 2023,
15.34

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24

Natisni članek

Celine Dion

Sreda, 1. 11. 2023, 15.34

5 mesecev, 3 tedne

Prvi posnetek slavne pevke po diagnozi hude bolezni #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,24
Celine Dion | Celine Dion | Foto Guliverimage

Celine Dion

Foto: Guliverimage

Kanadska pevka Celine Dion si je v ponedeljek v Las Vegasu ogledala hokejsko tekmo med domačimi Vegas Golden Knights in Montreal Canadiens, moštvom iz njene domače države. Posnetek Dionove v slačilnici kanadskega moštva je sploh prvi v zadnjih treh letih in pol. Razlog za njeno izredno redko pojavljanje v javnosti je njena diagnoza. Pevka je lani namreč razkrila, da boleha za redko nevrološko motnjo, ki se imenuje sindrom otrdelega telesa.

Posnetek Celine Dion po ponedeljkovi hokejski tekmi:

Celine Dion je decembra lani v videoposnetku na družbenem omrežju Instagram v francoščini in angleščini razkrila razlog, zakaj se v javnosti tako rekoč ni pojavila že več kot dve leti. "Pred kratkim so mi diagnosticirali zelo redko nevrološko motnjo, imenovano sindrom otrdelega oziroma togega telesa (sindrom Moersch-Woltman, op. p.), ki prizadene približno enega na milijon ljudi," je pojasnila. 

Zaradi diagnoze je pevka prestavila oziroma odpovedala številne koncerte. Kot je dejala, ji sindrom povzroča krče, ki vplivajo na vse vidike njenega vsakdanjega življenja. Med drugim so vplivali na njeno hojo in (ne)zmožnost uporabe glasilk.

Dionova je o svoji diagnozi prvič spregovorila na začetku decembra lani. Takrat je dejala, da ima sindrom togega telesa (SPS), redko nevrološko motnjo, ki vpliva na njeno petje, zato je morala odpovedati številne koncerte.  | Foto: Reuters Dionova je o svoji diagnozi prvič spregovorila na začetku decembra lani. Takrat je dejala, da ima sindrom togega telesa (SPS), redko nevrološko motnjo, ki vpliva na njeno petje, zato je morala odpovedati številne koncerte. Foto: Reuters

Kot je pred kratkim za ameriške medije razkrila njena sestra Claudette, Dionova redno obiskuje najboljše strokovnjake za nevrološke bolezni, prav tako naj ne bi bila odvisna od invalidskega vozička, kar dokazuje tudi najnovejši videoposnetek.

Čeprav se 55-letna pevka z vsemi močmi bori proti redki nevrološki motnji, pa znanstveniki še vedno niso našli zdravila, ki bi ji lahko pomagalo.

Ne spreglejte