Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2012,
7.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blitz filmi

Sreda, 18. 1. 2012, 7.53

8 let

Potomci ter V deželi krvi in medu februarja tudi pri nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med najbolj znanimi naslovi filmov, ki jih bomo februarja dočakali tudi v slovenskih kinematografih, sta film Potomci z Georgeem Clooneyjem ter režijski prvenec Angeline Jolie V deželi krvi in medu.

Februarja v naše kinematografe prihajajo Kronika (Chronicle), Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok (Journey 2: The Mysterious Island 3D), To bo vojna! (This Means War), Potomci (The Descendants), V deželi krvi in medu (In the Land of Blood and Honey), J. Edgar in Kupili smo živalski vrt (We bought a ZOO).

Znanstvenofantastični triler Kronika režiserja Josha Tranka govori o treh prijateljih, ki dobijo nadnaravne moči. Svojo pridobljeno moč izkoristijo za reševanje medosebnih sporov. Kmalu njihova življenja niso več varna in vse uide izpod nadzora. Začne se temna stran njihovega življenja. Film je posnet z ročno kamero in nekoliko spominja na film Čarovnica iz Blaira (The Blair Witch Project).

Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok je nadaljevanje pustolovske avanture iz leta 2008. Takrat je bil to eden od prvih filmov, posnet v 3D-tehniki. V moderni priredbi romana Julesa Verna igra Dwayne Johnson (The Rock).

V filmu To bo vojna! igrajo Reese Whiterspoon, Tom Hardy in Chris Pine. Dva agenta Cie se znajdeta v bitki drug proti drugemu, vse zaradi prekrasne ženske, v katero sta se oba zaljubila. Med njima se začne boj za njeno naklonjenost.

Potomci je film režiserja Alexandra Payna, ki je dobil oskarja za film Stranpota (Sideways). Izvrsten George Clooney igra vlogo, ki mu bo morda prinesla oskarja. Zveza ameriških filmskih kritikov je pred kratkim podelila filmu nagrado za najboljše prirejen scenarij, najboljšo moško glavno vlogo in najboljšo žensko stransko vlogo (Shailene Woodley). Film je dobil zlati globus za najboljši film (dramo), George Clooney pa za glavno moško vlogo.

V deželi krvi in medu Angeline Jolie je po njenih besedah ljubezenski film. Med bosansko vojno vojak Danijel, ki se bojuje na srbski strani, znova sreča svojo ljubezen, Bosanko Aljo, ki je ujetnica v srbskem taborišču. Nekdanja ljubezen zaradi različnih nacionalnih motivov in čustev ne more več zaživeti.

Veselimo se tudi biografske drame J. Edgar o ustanovitelju FBI-ja režiserja Clinta Eastwooda. V filmu kot J. Edgar blesti izjemen Leonardo DiCaprio.

V komediji Kupili smo živalski vrt, posneti po knjižni predlogi in resnični zgodbi, pa se bomo smejali z Mattom Damonom in Scarlett Johansson. Zgodba se dogaja v južni Kaliforniji in govori o očetu, ki je svojo družino preselil na podeželje in odprl živalski vrt.

Ne spreglejte