Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Saša Lendero Jure Štekar

Petek, 27. 9. 2013, 12.06

8 let

Mina: Solze so bile izliv čustev tistega trenutka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prvi oddaji resničnostnega šova Ljubezen na deželi je izpadla Mina, ki je bila nad Juretovo odločitvija razočarana.

V ljubezni in vojni je dovoljeno vse, tako da se je resničnostni šov že prvi dan poigral s kandidatkami. Jure na zmenkarijah ni izbiral tiste, s katero bo šel na zmenek, ampak tisto, ki se je morala posloviti. Simpatična Mina iz Prekmurja, ki trenutno živi v Ljubljani, je šov zapustila, še preden sta se z Juretom spoznala. Ona s solzami v očeh in tudi on ni bil ravnodušen, saj mu je bila Mina na prvi pogled všeč. Preberite si, kaj je Mina povedala po izpadu.

Kakšni so bili občutki, ko ste izpadli prvi, ne da bi sploh spoznali Jureta? Zelo mešani. Bilo je vznemirljivo in vse skupaj je težko opisati z besedami. Po en strani mi je odleglo, saj se vsak delček šova sprašuješ, ali spadaš v resničnostni šov, po drugi strani mi je zadalo nekakšen šok. Še sama ne vem, zakaj. In vse to se je mešalo nekje notri v meni.

Zdelo se nam je, da ste bili na robu solz …? Ja, res je, ker so na dan privreli neki novi, meni neznani občutki. In jok je bil le posledica tega. Kot je npr. smeh posledica veselja. Nikoli ne skrivam svojih občutkov in sem zelo čustvena oseba, so pa najbrž kamere in hkrati trema naredile neke zadržke v meni, da jok ni izbruhnil. Malo sem bila razočarana, ne zaradi izpada, ampak zaradi svojega odgovora, res pa je, da mi je bilo žal, da nisem imela priložnosti ostati malo dlje in bolje spoznati Juretove domačije in njegovega dela. Sploh pa punce nismo pričakovale, da bo ena že tako hitro izpadla in je bil najbrž šok za vse.

Vas je presenetilo vprašanje o naravnih škropivih, saj je Jureta ta odgovor najbolj zmotil? Presenetilo me ni, kot tudi nobeno drugo vprašanje ne, ker nisem imela nobenih pričakovanj. Sem pa takoj začutila, da na drugi strani stene nekaj ni v redu in da ga je nekaj zmotilo, zato sem svoj izpad nekako pričakovala. Zazdelo se mi je, da mu to veliko pomeni, kajti do takrat niti nisem vedela, da vse pridelujejo ekološko in naravno. Še bolj neumno sem se ob svojem odgovoru počutila zato, ker zares zelo podpiram takšen način pridelave in spoštujem ter občudujem ljudi, sploh mlade, ki peljejo naprej družinsko tradicijo in živijo za to, kar delajo, in so temu globoko predani. Tudi sama že od nekdaj sanjam o svoji majhni ekološki turistični kmetiji, tudi zato me je na nek način potegnilo v ta šov.

Kakšen se ti je pozneje zdel Jure, ko si poklepetala z njim in ga videla? Zdel se mi je zelo simpatičen, srčen in prijazen. Ampak srečanje je bilo prekratko, jaz pa preveč zmedena in polna čustev, da bi lahko povedala kaj več o njem. Vam je bilo po tem, ko ste ga videli, še bolj žal, da ste izpadli prvi, bi se drugače borili za njegovo srce? Morda. Ne vem, preveč na hitro se je vse zgodilo. Sicer pa je bilo veliko punc in vprašanje, ali bi me Jure sploh opazil. Nisem tekmovalen tip in najbrž bi se umaknila, ko bi med puncami začutila boj, ker bi me postalo strah, da bom prizadeta.

Kako je zdaj z ljubeznijo? Jo še naprej iščete? Ljubezen pri meni in v meni je vedno prisotna. In ljubezen na splošno mi veliko pomeni. Če mislite na to, da iščem partnerja, bom iskreno povedala, da načrtno ne. Biti v zvezi za vsako ceno po mojem mnenju zagotovo prinaša več zapletov in stresa kot življenje brez partnerja. Če se zgodi in pride mimo tisti pravi, pa vsekakor ne bom imela nič proti.

Vemo, da ste umetnica in ustvarjate nakit. Nam lahko o tem poveste kaj več? Nimam se za umetnico. Ustvarjam to, kar čutim, in vse, kar počnem, delam z veliko ljubeznijo in vztrajnostjo ter veliko mero potrpežljivosti. Nakit je moja velika strast že od malih nog, ustvarjala sem ga že kot osnovnošolka in je bil vselej nepogrešljiv v mojem stajlingu. Sčasoma in z vztrajnostjo ter malce moje trme pa sem izpolnila svoje otroške sanje in trenutno se ukvarjam le z oblikovanjem nakita. Nakit ustvarjam iz barvnih žičk s pomočjo moje najljubše stare kvačke – izdelal jo je moj pradedek, ki je bil kovač. Nanjo sem še posebej ponosna! Vsi moji izdelki so zelo barviti, ker sem preprosto zaljubljena v žive barve, so unikatni in vpadljivi. So plod moje domišljije, igrivosti in raznovrstnih navdihov predvsem iz narave.

Kje lahko kupimo vaše izdelke? Najrajši imam umetniške sejme, da imam neposreden stik s potencialnimi kupci, ki lahko moje izdelke vidijo v živo, jih potipajo in začutijo. Udeležujem se jih po vsej Sloveniji. Če boste spremljali mojo stran na Facebooku Design of Mine, boste dobili vsa obvestila, kje in kdaj me lahko najdete. Ponavadi se to dogaja ob koncih tedna. Lahko pa ga naročite seveda tudi prek Facebooka in drugih kontaktov. Sicer pa so moji izdelki na voljo tudi v Butiku cvetja Sanja v Murski Soboti, v Trgovini Ika v Ljubljani in v Škofji Loki ter v Etnogaleriji Desetnica v Kranju.

Ne spreglejte