Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 11. 2013,
15.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miley Cyrus

Petek, 22. 11. 2013, 15.05

8 let

Miley Cyrus od danes sme piti alkohol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekoč Disneyjeva zvezdnica, danes pa ena od najbolj kontroverznih mladih pevk, Miley Cyrus, praznuje 21 let, kar pomeni, da lahko od danes naprej legalno pije alkohol.

Še pred slabim letom je bila Miley Cyrus le še ena izmed številnih igralk/pevk, ki jih je v orbito slavnih izstrelil Disney, ko pa je izdala spot za skladbo We Can't Stop in vesoljnemu svetu predstavila tverkanje, se je zazdelo, da je komaj 20-letna hči Billyja Raya Cyrusa osvojila svet.

Destiny Hope Cyrus se je rodila 23. novembra 1992, njena starša pa sta jo klicala Smiley, torej smeška. Z leti je S odpadel, Usoda in Upanje pa sta postali Miley.

Leta 2001 je osemletna Miley nastopila v seriji svojega očeta Doc, dve leti pozneje pa doživela svoj filmski debi, ko je nastopila v vlogi Ruthie v filmu Velika riba Tima Burtona. A preboj med zvezde je nastopil šele leto pozneje, ko je Miley postala naslovna junakinja Disneyjeve serije Hannah Montana. V štirih sezonah je igrala vlogo pevke, ki v šoli skriva svojo identiteto, kar priročno rešuje uporaba lasulje, njenega očeta pa je igral kar Billy Ray Cyrus.

Po nadaljevanki so posneli tudi film, za katerega je Miley posnela tudi spremljevalno glasbo. Skladba The Best of Both Worlds je postala njen prvi singel, ki se je uvrstil na Billboardovo lestvico Vročih 100, album pa so prodali v treh milijonih izvodov.

Film in njena glasba sta postala pravi hit med najstniki in najstnicami, zato sta sledila film Hannah Montana 2 in koncertna turneja. Status zvezdnice si je Miley utrdila z zmenkovanjem, saj je prijateljevala z Nickom Jonasom iz skupine Jonas Brothers.

Pri 15 letih je na fotografiranju z Annie Leibovitz pokazala svojo golo zadnjo stran, ki so jo objavili v Vanity Fair, ob čemer je vodilnim pri Disneyju zavrelo. V izjavi za javnost so zapisali, da je bila Miley zavedena, pevka pa je bila ob tem "osramočena" in se je zato opravičila svojim oboževalcem. Kultna fotografinja Annie Leibovitz je fotografije obžalovala, vendar dodala, da so bili Miley in njena družina z njimi sprva zadovoljni.

Leta 2009 je komaj 17-letna Miley že izdala svojo avtobiografijo in izdala svoj prvi singel, ki ni bil del filmov o Hannah Montani, Party in the U. S. A., ki je še vedno njen najuspešnejši singel.

Za svoj 18. rojstni dan si je dala duška in na svoji zabavi kadila bong, za 19. rojstni dan pa so ji prijatelji podarili torto z motivom Boba Marleyja.

A bolj kot njena uporaba marihuane je lani oboževalce vznemirila vest, da si je postrigla dolge lase. Isto leto je naznanila zaroko z igralcem Liamom Hemsworthom, s katerim se je razšla septembra letos.

Vse to ste morda zamudili, zagotovo pa vam ni ušel njen nastop na letošnji podelitvi MTV-nagrad, ko je nastopila z Robinom Thickom.

Piko na i je dodala z videospotom za skladbo Wrecking Ball, v katerem je bila povsem gola, nato pa se ji je uspelo prek Twitterja skregati s Sinead O'Connor. Ko si je na podelitvi evropskih MTV-nagrad na odru prižgala joint, se je številnim zdelo, da se je že nekoliko umirila.

Ne spreglejte