Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Torek,
17. 3. 2015,
12.38

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kino Kino Bežigrad Lucija Ćirović

Torek, 17. 3. 2015, 12.38

1 leto, 3 mesece

Ljubljana bo spet dobila Kino Bežigrad

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljubljanski frizer Edis Vukalić, ki med drugim striže tudi številne znane slovenske nogometaše, se je s prijatelji odločil, da Ljubljani vrne tisto, kar ji je ves čas pripadalo: Kino Bežigrad.

Prostori Kina Bežigrad v Plavi Laguni v Ljubljani so bili skoraj 13 let v mirovanju. Kino so namreč zaprli leta 2002, a kot kaže, bo ta že 26. aprila letos po zaslugi znanega frizerja in njegovih prijateljev ponovno odprl svoja vrata.

"Kot frizer se imam priložnost pogovarjati s številnimi ljudmi, tudi znanimi, in kar sem opazil v zadnjih letih, je, da ti veliko tarnajo o tem, da v Ljubljani manjkata tako dober kino kot tudi kakšna večnamenska dvorana," nam je povedal Edis Vukalić, novi direktor Kina Bežigrad.

Nezadostna filmska ponudba v prestolnici Tudi sam je opazil, da se morajo kljub multipleksu Ljubljančani in Ljubljančanke za določene filme in risanke voziti v druge kraje, na primer v Kranj ali Celje. Z ekipo filmomanov, kot jih imenuje sam, se je zato odločil, da bo Ljubljani vrnil nekaj, kar ji je nekoč že pripadalo.

Kinodvorana z 260 novimi sedeži Od KD Group je za daljše časovno obdobje najel zapuščene prostore in se pred enim mesecem lotil prenove. V dvorani po Vukalićevih besedah ni bilo ničesar, kupiti so morali nove sedeže, teh bo v dvorani 260, projektor, za katerega so odšteli 40 tisoč evrov, platno, pa tudi opremo za gostinski lokal, ki ga bodo opremili v slogu retro ameriških obedovalnic.

Otroški program z Lucijo Ćirović Kino Bežigrad bo tako v Ljubljano spet pripeljal filme distributerja Blitz, en dan na teden pa bodo namenili komercialni gledališki dejavnosti, saj dvorano opremljajo tako, da bo omogočala tudi gledališke predstave. Konci tedna bodo namenjeni otrokom, že 28. aprila bo na sporedu palačinka party, saj bo spremljevalni gostinski lokal ponujal ameriške palačinke, za otroške delavnice in drug spremljevalni program pa bo v kinu skrbela priljubljena igralka in komičarka Lucija Ćirović.

Komercialni kino s hollywoodsko produkcijo Vukalić napoveduje, da bodo projekcije na sporedu vsak dan, dvorano pa bo mogoče najeti tudi za zunanje prireditve in predavanja. Poudarja, da bo to predvsem komercialni kino, kjer se bo vrtela hollywoodska produkcija, upa na tudi več muzikalov. Program bodo začeli 26. marca s filmom The Gunman, v katerem glavno vlogo igra Sean Penn.

Ne spreglejte