Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2013,
18.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lady Gaga

Nedelja, 16. 6. 2013, 18.24

8 let

Kaj pričakovati od prihajajočega albuma Lady Gaga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Producent Zedd pravi, da sta k ustvarjanju glasbe pristopila na precej eksperimentalen način.

Nemški DJ in producent, ki je lani uspeh doživel s singlom Clarity, se trenutno ukvarja ustvarjanjem albuma Lady Gaga. "Komaj čakam, da ljudje slišijo, kaj počneva," je triindvajsetletni producent povedal za revijo Rolling Stone. "Ne morem si predstavljati, da jim ne bi bilo všeč. Mislim, da so stvari, ki sva jih naredila do zdaj, presneto 'kul'."

Kot pravi, sta z Lady Gaga za album, ki bo nosil naslov Artpop končala že pet ali šest potencialnih pesmi. "Seveda obstaja še več idej in napol končanih skladb, nisem pa siguren, če jih bo vključila. To je njena odločitev."

Zedd se je s pevko povezal leta 2011, potem ko mu je to predlagal vodja njene založbe Interscope, Jimmy Iovine. "Za pogovor sva imela le minuto, pa še to je bilo na odru, ko so naju vsi fotografirali in bili zelo glasni. Rekla je samo, da bi lahko skupaj delala glasbo." Potem se je Zedd zaprl v studio in sestavil skladbo, za katero je menil, da bi ji lahko bila všeč. "Moj menedžer ji jo je predvajal, ona pa je takoj zatem poklicala Jimmyja in dejala: 'Hočem, da ta tip producira moj album.'"

Spomladi 2012 je Zedd na koncertih azijskega dela turneje Born This Way za pevko ogreval, med turnejo pa sta skupaj začela razvijati ideje za nov material. Potem sta se odpravila tudi v studio in kot pravi Zedd, je bil navdušen na pevkinim samozavestnim ustvarjalnim slogom. "Čudovito je, ker ne čuti, da mora kogarkoli zadovoljiti. Njena prva ideja pri ustvarjanju je bila, da morava biti popolnoma odprta. Počneva, to kar hočeva, ni nama treba delati skladb z dolžino tri minute in pol, samo zato da bi zadovoljila potrebe radijskih postaj."

Kot je še povedal producent in elektro house DJ, je glasba, ki sta jo naredila precej drugačna od glasbe, ki jo ustvarja zase. "H glasbi sva pristopila na precej eksperimentalen način."

Ne spreglejte