Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2013,
11.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

upokojitev

Četrtek, 5. 9. 2013, 11.16

8 let

Jack Nicholson odhaja v pokoj zaradi težav s spominom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena največjih legend filmske industrije se poslavlja. Za nenadno upokojitev Nicholsona naj bi bil kriv zelo slab spomin.

Jack Nicholson se poslavlja povsem tiho in brez velikega pompa. Tuji mediji te dni namreč poročajo, da se legendarni igralec umika iz filmske industrije, v kateri je kraljeval kar pet desetletij.

Razlog za nenapovedan umik, naj bi bile vedno bolj resne težave s spominom, zaradi katerih si težko zapomni besedilo v scenariju.

76-letni igralec že od leta 2010 ni igral v nobenem filmu, pred kratkim pa naj bi zavrnil vlogo v filmu Nebraska, ki jo je zdaj dobil igralec Bruce Dern.

Še vedno aktivni navijač Lakersov Čeprav zapušča filmsko industrijo, pa Jack ostaja zelo aktiven na družabnem področju. Še vedno redno hodi na košarkarske tekme svoje priljubljene ekipe L. A. Lakers in ima rezerviran VIP-sedež v prvi vrsti. "Ne misli se odpovedati družabnemu življenju. Rad bi se umaknil v klub upokojencev, tako kot je to storil Sean Connery," je medijem razkril vir blizu igralca.

Maria Shriver zanika govorice Medtem ko številni mediji na podlagi zanesljivih virov poročajo o Nicholsonovi upokojitvi, Maria Shriver, ki dela kot novinarka na televizijski mreži NBC, odločno zanika vse govorice. Nekdanja žena Arnolda Schwarzeneggerja je za E! News namreč povedala, da igralec nima nobenih težav s spominom in da nima želje po upokojitvi. Še več, Shriverjeva celo zatrjuje, da Nicholson bere scenarije in se odloča o naslednji filmski vlogi.

Več kot petdeset let dolga filmska zgodovina Jack Nicholson je svoj filmski debi doživel leta 1958 z glavno vlogo v nizkoproračunski drami The Cry Baby Killer. Šele vloga iz leta 1969 v filmu Easy Rider ga je izstrelila med zvezde.

V svoji bogati filmski karieri je prejel tri oskarje, dva za najboljšo glavno vlogo v filmih Let nad kukavičjim gnezdom (1975) in Bolje ne bo nikoli (1997), za film Terms of Endearment pa je prejel oskarja za stransko moško vlogo.

Sicer pa je Jack Nicholson odigral v številnih filmih, ki so se za vedno zapisali v zgodovino Hollywooda, med drugim v filmih Dvoboj na Missouriju, Poštar zvoni dvakrat, The Shining, Čarovnice iz Eastwicka, Batman, Zadnji dobri možje in Something Gotta Give. Njegova zadnja filmska vloga seže v leto 2010, ko je ob Reese Witherspoon, Paulu Ruddu in Ownu Wilsonu igral v filmu Kako veš. Ali je bilo to njegovo slovo, bo pokazal čas.

Ne spreglejte