Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
6.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

1

Natisni članek

stavnice ManuElla Evrovizija

Torek, 10. 5. 2016, 6.01

6 let, 7 mesecev

Evrovizijske stavnice: Zmagala bo Rusija, Slovenije pa ne bo niti v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,38

1

ManuElla, Evrovizija | Foto Andres Putting (EBU)

Foto: Andres Putting (EBU)

Kakšen razplet letošnjega izbora za Pesem Evrovizije napovedujejo stavnice? Če jim gre verjeti, bomo razočarani.

Stave niso velik posel le v športu, s svojo sposobnostjo napovedovanja oziroma predvidevanja lahko zaslužite na praktično katerem koli področju od politike in filma do glasbe. Tudi z napovedjo zmagovalca Evrovizije ali pa, še bolj natančno, napovedjo polfinalnih uvrstitev, napovedjo najboljše uvrstitve z Balkana ali napovedjo, kdo bo zadnji.

Ker smo v evrovizijskem tednu - nocoj bo prvi polfinalni izbor, Slovenija se bo v drugem borila v četrtek -, smo na spletnem primerjalniku stav Oddschecker preverili, kakšen uspeh se obeta nam in drugim.

Stavnice: Sloveniji se ne bo uspelo prebiti v finale

Slaba novica: po napovedih stavničarjev se Sloveniji ne bo uspelo uvrstiti v sobotni finale, ampak bo ManuEllin četrtkov nastop prvi in zadnji. Stavnice ji trenutno napovedujejo predzadnje mesto, slabše kaže le še Švici.

Za prvo mesto se borita Rusija in Ukrajina

Bitka za prvo mesto v sobotnem finalu je medtem zelo vroča oziroma že kar spominja na vojaški spopad. Dobesedno, saj najbolje kaže Rusiji in Ukrajini. Po podatkih Oddscheckerja se zmaga obeta ruskemu predstavniku Sergeju Lazarevu, Ukrajinki Jamali pa napovedujejo drugo mesto.

Po napovedih stavnic se bosta za prvo mesto borila Rus Sergej in Ukrajinka Jamala. (Foto: eurovision.tv) | Foto: Po napovedih stavnic se bosta za prvo mesto borila Rus Sergej in Ukrajinka Jamala. (Foto: eurovision.tv)

Nekoliko drugače kaže na stavnicah, ki jih prirejajo v stockholmskem evrovizijskem središču in ki kombinirajo glasove novinarjev, oboževalcev in splošne javnosti. Po teh se namreč zmaga obeta Ukrajinki, Rusu pa pripisujejo drugo mesto.

Med prvih deset naj bi se po izračunih Oddscheckerja uvrstili še Francija, Švedska, Avstralija, Malta, Armenija, Italija, Srbija in Izrael.

Lani so bile napovedi stavnic točne

In čeprav je res, da stavnice niso nezmotljive, česar si želimo predvsem v primeru naše predstavnice, pa so denimo lani bile izjemno natančne. Oddscheckerjev izračun je namreč pravilno napovedal prvih pet držav, in to v pravilnem vrstnem redu.

Ne spreglejte