Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
8.43

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Natisni članek

Stormzy Dua Lipa nagrade brit Theresa May

Četrtek, 22. 2. 2018, 8.43

6 let, 2 meseca

Zvezdnik ostro nad britansko premierko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

nagrade brit | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V Londonu so podelili glasbene nagrade brit - zmagovalca večera sta bila Dua Lipa in Stormzy, ki je med svojim nastopom ostro zbodel britansko premierko Thereso May.

Stormzy, eden najbolj prepoznavnih predstavnikov glasbene zvrsti grime, je v sredo zvečer odnesel brita za britanski album leta (za album Gang Signs & Prayer) in za najboljšega britanskega solo izvajalca. S tem je v obeh kategorijah premagal Eda Sheerana, ki so ga tako kot na Grammyjih prezrli tudi na podelitivi domačih britov.

Prav tako dve nagradi je dobila Dua Lipa, pevka kosovskih korenin, ki je odnesla brita za najboljšo britansko solo izvajalko in za najboljšega novega izvajalca.

Eda Sheerana so tako kot na podelitvi grammyjev prezrli tudi na podelitvi britov. | Foto: Getty Images Eda Sheerana so tako kot na podelitvi grammyjev prezrli tudi na podelitvi britov. Foto: Getty Images

Brita za najboljšo skupino so dobili Gorillaz, najboljši singel je Human, pod katerega se podpisuje Rag'n'Bone Man, najboljša mednarodna izvajalka je Lorde, najboljši mednarodni izvajalec je Kendrick Lamar, najboljša mednarodna skupina pa Foo Fighters.

Podelitev je z nastopom končal zmagovalec večera Stormzy, ki je trenutek izkoristil za več bodic, naperjenih proti britanski premierki Theresi May oziroma njenemu nezadostnemu odzivu na tragični požar v londonski stolpnici Grenfell.

nagrade brit | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Ej, Theresa May, kje je denar za Grenfell?" je rapal, britansko vlado je označil za zločince in dejal, da so "preprosto pozabili na Grenfell". "Kriminalci, drznete si nas označiti za divjake, vi bi morali v zapor, vi bi morali plačati odpravnino, morali bi vam požgati dom in potem bi videli, ali prenesete to," je bil oster v svojem nastopu.

Ne spreglejte