Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2017,
16.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

DKino Ljudstvo proti O. J. Simpsonu serija televizija film John Travolta priporočila Telekom Slovenije

Petek, 17. 2. 2017, 16.13

6 let, 7 mesecev

TV-priporočila

Zaplešite z Johnom Travolto! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
TV-priporočila: John Travolta

John Travolta, domnevno eden najboljših plesalcev med sodobnimi igralci, bo 18. februarja dopolnil 63 let. Preverite, kje na malih zaslonih ga boste lahko ujeli v teh dneh.

V TV-priporočilih, posvečenih Johnu Travolti, boste med drugim našli zvezdnikov prvi in zadnji filmski projekt, na TV-sporedu smo našli celovečerec, ki je sredi 90. let prejšnjega stoletja znova obudil igralčevo kariero, med izbranimi vsebinami pa ne manjka niti in hvaljena miniserija o razvpitem sodnemu procesu proti O. J. Simpsonu, ki je lani Travolti prinesla prvega emmyja.

Te bi vas morale prepričati, da je stari igralski maček Travolta po številnih kariernih vzponih in padcih, ki se raztezajo čez pet desetletij, še vedno kul.


Stara mačka (Old Dogs)

Komedija o dveh najboljših prijateljih in uspešnih poslovnih partnerjih – v ljubezni nesrečnem ločencu Danu (pokojni Robin Williams) ter zabave željnem zadrgnjenem samcu (Travolta), ki se jima življenji postavita na glavo po tem, ko prevzameta skrb nad sedemletnima dvojčkoma, za katera Danova nekdanja partnerica (igra jo Travoltova nekdanja žena Kelly Preston) trdi, da sta njegova sinova.

V torek, 21. 2., ob 21. uri in v sredo, 22. 2., ob 15.40 na Planet TV.
Film je na voljo tudi v videoteki Pickbox  ter na HBO GO in HBO On Demand.

Carrie (1976)

Travolti je uspel preboj po tem, ko je odigral stransko vlogo v kultni grozljivki, ki jo je Brian De Palma posnel po romanu Stephena Kinga. V njej Sissy Spacek igra sramežljivo, materini zlorabi podvrženo najstnico, ki ji sošolci na čelu z mladim Travolto pripravijo ponižujoče presenečenje.

Kaj se zgodi potem, pa si oglejte v zgornjem videu. Povemo vam lahko samo to, da jim dobro podkuri.

V soboto, 11. 2., ob 1. uri in v četrtek, 23. 2., ob 22.35 na Cinemax*. Na voljo tudi na HBO GO.

Bodi kul (Be Cool)

Nadaljevanje uspešnice Kdo bo koga (Get Shorty, 1995), ki jo je Barry Sonnenfeld posnel po romanu Elmora Leonarda in v kateri je Travolta igral mafijca, ki spozna, da med njegovo trenutno službo in filmsko industrijo ni velike razlike.

Travolta se je deset let pozneje še enkrat preizkusil v vlogi, za katero je prejel edini zlati globus. Njegov lik, Chili Palmer, v nadaljevanju filmsko industrijo zamenja za glasbeno. V filmu igrajo še Uma Thurman, Vince Vaughn, Steven Tyler in Dwayne Johnson, če naštejemo samo nekatere.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Ugrabitev metroja Pelham 123 (The Taking of Pelham 123)

Akcijski triler pokojnega Tonyja Scotta (Top Gun), v katerem Travolta igra vodjo do zob oborožene štiričlanske tolpe, ki grozi, da bo postrelila potnike vlaka, če jim v eni uri ne izplačajo velikanske vsote denarja. Po robu se jim postavi odpravnik newyorške podzemske železnice Walter Garber, ki ga igra oskarjevec Denzel Washington.

V ponedeljek, 13. 2., ob 22.15 na TV 1000*.

Jaz sem bes (I Am Wrath)

Akcijski kriminalni triler režiserja Eraserja o moškem, ki se po neuspešni preiskavi umora svoje žene odloči, da bo vzel pravico v svoje roke.

Najnovejši filmski projekt Travolte bi moral sprva režirati William Friedkin (Izganjalec hudiča), glavno vlogo v njem pa bi moral odigrati Nicolas Cage, ki si je v filmu Brez obraza zamenjal obraza prav s Travolto.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Ponarejevalec (Forger)

V napetem in ganljivem trilerju John Travolta igra umetnika, ki je svojo nadarjenost vse življenje zapravljal za nezakonite podvige. Ko izve, da je njegov sin zbolel za rakom, z zločinskim kartelom sklene tvegan dogovor.

V zameno za izpustitev iz zapora mora iz strogo varovanega zapora ukrasti sliko znanega impresionista Clauda Moneta in jo nadomestiti s ponaredkom, pri tem skoraj nemogočem podvigu pa mora združiti moči vsa družina: dedek, oče in sin.

V soboto, 18. 2., ob 23.35 in v nedeljo, 19. 2., ob 9.45 na CineStar TV Premiere 1.

Generalova hči (General's Daughter)

V svetu, kjer nihče ne sprašuje in nihče ne odgovarja, v svetu, kjer vojska skrbno čuva svoje skrivnosti in umazano perilo potiska v najbolj temačne luknje, brutalno umorijo hčerko priljubljenega generala in nihče se noče lotiti primera.

Tega nazadnje prevzame vztrajen preiskovalec Paul Brenner (Travolta), v iskanju resnice pa odkrije skrivnosti, ki bi morale ostati zakopane.

V petek, 17. 2., ob 2.40 in v soboto, 18. 2., ob 0.55 na Kino.

Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba

Miniserija v osmih delih raziskuje zakulisje sojenja O. J. Simpsonu (Cuba Gooding Jr.) za umor njegove nekdanje žene in kako so pretirana samozavest tožilstva, prebrisanost obrambe in zgodovina odnosov med losangeleško policijo in afroameriško skupnostjo poroti dale to, kar je potrebovala: utemeljeni dvom.

Travolta je bil za vlogo odvetnika Roberta Shapira, ki je Simpsonu pomagal odkorakati na prostost, nominiran za zlati globus in za emmyja za najboljšega igralca v miniseriji. Omenjenih nagrad sicer ni dobil, je pa zato kot eden od producentov serije prejel najprestižnejšega emmyja.

Od ponedeljka, 13. 2., do četrtka, 16. 2., ter 20. 2. in 21. 2. ob 4.20 in 8.20 na FOX*.

Šund (Pulp Fiction)

Kulten, z zlato palmo nagrajeni film Quentina Tarantina, ki je obudil kariero Travolte. Ta si je z vlogo gangsterja, ki pelje na zmenek ženo svojega mafijskega šefa, prislužil drugo nominacijo za najboljšega igralca po letu 1977, ko je bil nominiran za vlogo v Vročici sobotne noči.

Ker bodo film predvajali na nemškem kanalu, Travolte v njem sicer ne boste slišali. Prizor, ki si ga lahko ogledate v zgornjem videu in v katerem se z Umo Thurman pogovarjata o masaži stopal, je na srečo v angleščini, med plesom, ki sledi, pa so besede tako ali tako odveč. Pa čeprav jih je prispeval Tarantino.

(Opozorilo: Kajenje ubija in povzroča hudo zasvojenost, zato ne začnite kaditi.)

V petek, 24. 2., ob 22.35 na 3sat.

Ker smo vam obljubili plešočega Johna Travolto in ker ta v večini zgoraj predstavljenih filmov sploh ne pleše, vas za konec vabimo še k ogledu legendarnega prizora iz Vročice sobotne noči. Omenjenega filma na malih zaslonih te dni žal nismo zasledili, na kakšno od naslednjih TV-priporočil pa bo morala počakati tudi Briljantina.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKino 5  
Planet TV 3 DA
CineStar TV Premiere 1 225 NE
KINO 219 DA
HBO OD/GO 203/240  
3sat 323 NE
Videoteka Pickbox 242  
Videoteka VOYO 239  
TV 1000 218 DA
HBO 6 DA
FOX 210 DA

 *Velja za linearne programe.


Ne spreglejte