Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2017,
15.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

priporočila Telekom Slovenije film televizija romantični film valentinovo DKino

Petek, 10. 2. 2017, 15.56

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Filmi, ki si jih je najbolje ogledati v dvoje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
TV-priporočila: Ljubezenski filmi

Ker je valentinovo tik pred vrati, smo za vas poiskali romantične filme, ki si jih boste lahko že ta konec tedna ogledali na malih zaslonih, po možnosti v družbi boljših polovic.


Prevzetnost in pristranost (Pride & Prejudice)

Noben izbor romantičnih filmov ne bi bil popoln, če ne bi vseboval vsaj ene priredbe katerega od romanov angleške pisateljice Jane Austen.

Mi vam priporočamo kar dve: za štiri oskarje nominirano Prevzetnost in pristranost (2005) Joeja Wrighta s Keiro Knightley v glavni vlogi ter z oskarjem za najboljši prirejen scenarij nagrajeno Razsodnost in rahločutnost (1995) Anga Leeja, v kateri vas bodo zapeljevali Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant in Alan Rickman.

Prevzetnost in pristranost: v sredo, 8. 2., ob 18.25 in v nedeljo, 12. 2., ob 20.30 na TV 1000.
Razsodnost in rahločutnost: na voljo v videoteki Pickbox.

Planet samskih (Planeta Singli)

Nova poljska romantična uspešnica slovenskega režiserja Mitje Okorna, v kateri spremljamo čustveni vrtinec med očarljivo učiteljico glasbe in zabavljaškim televizijskim voditeljem.

Planet samskih (2016) je v slovenske kinematografe privabil več kot 50 tisoč gledalcev in dvomljivcem dokazal, da uspeh Okornovega prejšnjega celovečerca Pisma sv. Nikolaju ni bil samo srečno naključje.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Snubitev (The Proposal)

V Snubitvi, najdonosnejši romantični komediji leta 2009, oskarjevka Sandra Bullock igra uspešno kanadsko podjetnico, ki ji zaradi pretečenega vizuma grozi deportacija iz ZDA. Da bi obdržala službo, svojega mlajšega pomočnika (Ryan Reynolds) prisili, da se z njo poroči. Srečo ima, da ne prihaja iz Mehike.

V ponedeljek, 6. 2., ob 20.30 na Planet TV. Na voljo tudi v videoteki DKino.

Moja obilna grška poroka (My Big Fat Greek Wedding)

Film Joela Zwicka iz leta 2002 o ljubezni med grško Američanko in snubcem, ki na veliko grozo njene družine ni grške krvi, je v ameriških kinematografih zaslužil več kot 241 milijonov dolarjev (216 milijonov evrov) in s tem postal najuspešnejša romantična komedija vseh časov.

Če vam je bil film všeč, si oglejte še lansko nadaljevanje, v katerem potekajo priprave na novo, še bolj divjo in še obilnejšo grško poroko.

Moja obilna grška poroka: v torek, 14. 2., ob 16.50 na Cinestar.
Moja obilna grška poroka 2: na voljo v videoteki DKino.

Razuzdanka (Trainwreck)

Novinarka Amy je prepričana, da monogamija ni prava stvar, ko se zaljubi v očarljivega športnega terapevta, pa spozna, da se bo morala spopasti s svojimi najhujšimi strahovi.

Razuzdanko (2015) je produciral avtor komičnih uspešnic Dekliščina in Super hudo Judd Apatow, scenarij pa je prispevala priljubljena stand-up komičarka Amy Schumer, ki je v filmu odigrala tudi glavno vlogo.

V torek, 7. 2., ob 2.15 na HBO 2 in v nedeljo, 12. 2., ob 22. uri na HBO.
Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Notting Hill

Britanska romantična komedija o zdolgočasenem ločencu (Hugh Grant), ki se mu življenje obrne na glavo, potem ko v njegovo knjigarno na londonskemu Portobello Roadu vstopi največja zvezdnica na planetu (Julia Roberts), se je leta 2000 potegovala za zlati globus za najboljšo komedijo leta, za kipec pa sta bila nominirana tudi oba igralca.

Ker se je Notting Hill omenjal kot naslednik britanske komedije Štiri poroke in pogreb (1994) – pod oba filma se je podpisal Richard Curtis in v obeh igra Grant –, je prav, da vas opozorimo tudi nanjo.

Notting Hill: v torek, 14. 2., ob 16.30 na TV 1000.
Štiri poroke in pogreb: na voljo v videoteki VOYO.

Petelinji zajtrk

Petelinji zajtrk (2007), ki ga je po istoimenskem romanu Ferija Lainščka režiral Marko Naberšnik, resda ni več najbolj gledan slovenski film v kinematografih vseh časov – vmes sta ga prehitela Gremo mi po svoje in Pr' Hostar –, je pa med vsemi naštetimi prav gotovo najbolj nežen in romantičen.

Zgodba se dogaja v Gornji Radgoni, osrednja zaljubljenca igrata Pia Zemljič in Vlado Novak, srce pa vam bo ogrela tudi pesem Gardelin v izvedbi hrvaške zvezdnice Severine.

V četrtek, 9. 2., ob 15.30 na Kino. Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Hitch: Zdravilo za sodobnega moškega (Hitch)

Hitch (Will Smith) je pravi mojster na področju ljubezni in z nasveti pomaga drugim moškim, ki jim primanjkuje samozavesti. Ko sreča tabloidno kolumnistko Saro (Eva Mendes), spozna, da lahko ljubezen tudi največjega zapeljivca spremeni v popolnega bebčka, kar morda sploh ni tako zelo slabo.

V nedeljo, 12. 2., ob 22. uri na AXN. Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Čokolada (Chocolat)

Romantična komedija o neporočeni ženski, ki s hčerko nekega dne prispe v zaspano francosko vasico, kjer se odloči odpreti čokoladnico.

Juliette Binoche je bila za svojo vlogo v Čokoladi nominirana za oskarja, v filmu Lasseja Hallströma pa se ob njej sladkajo še Johnny Depp, Alfred Molina, Judi Dench in Carrie-Anne Moss.

V soboto, 4. 2., ob 19.35 na FOX Life in v sredo, 8. 2., ob 4. uri na Cinemax.

Pršut, pršut (Jamón Jamón)

S španskim temperamentom in erotiko nabita komično-romantična drama o mladem nosečem dekletu (Penelope Cruz), ki jo partner zaprosi za roko. Njegovi materi to ni prav nič všeč, zato najame privlačnega manekena(Javier Bardem), da bi zapeljal sinovo izbranko in uničil njuno razmerje.

Pršut, pršut (1992) je kinematografski prvenec takrat komaj polnoletne Cruzove.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Pred polnočjo (Before Midnight)

Sklepno poglavje kultne romantične trilogije Richarda Linklaterja o romanci med Francozinjo Celine (Julie Delpy) in Američanom Jessejem (Ethan Hawke) po filmih Pred sončnim vzhodom in Pred sončnim zahodom.

Osrednja junaka se med preživljanjem družinskih počitnic v Grčiji v mislih vrneta v preteklost svojega burnega odnosa in poskušata dognati, kakšno bi bilo njuno življenje, če se ne bi zgodilo usodno ljubezensko srečanje na vlaku.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Valentinovo  (Valentine's Day)

Filma, ki je poimenovan po prazniku zaljubljencev, nismo mogli preskočiti. Romantično komedijo Valentinovo (2010) je režiral lani umrli Garry Marshall (Čedno dekle), v njej pa se prepletajo usode prebivalcev Los Angelesa.

Te igrajo Jennifer Garner, Bradley Cooper, Jessica Biel, Kathy Bates, Jessica Alba, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner in Taylor Swift. Ne nam zamerit, če smo kakšnega zvezdnika spregledali.

V soboto, 11. 2., ob 20. uri na POP TV.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKino 5  
FOX Life 212 DA
POP TV 4 DA
KINO 219 DA
HBO OD/GO 203/240  
AXN 229 DA
Videoteka Pickbox 242  
Videoteka VOYO 239  
TV 1000 218 DA
HBO 6 DA
Planet TV 3 DA

 *Velja za linearne programe.


Ne spreglejte