Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2016,
23.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

TViN poljski film DKino romantična komedija Mitja Okorn Planet samskih Telekom Slovenije televizija film

Sreda, 23. 11. 2016, 23.58

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Planet samskih (Planeta singli)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Planet samskih

Nova poljska uspešnica slovenskega režiserja božične romantične komedije Pisma Sv. Nikolaju Mitje Okorna, v kateri spremljamo čustveni vrtinec med očarljivo učiteljico glasbe in zabavljaškim televizijskim voditeljem.

Poljska/2016/136 min.
Režija: Mitja Okorn
Igrajo: Maciej Stuhr, Agnieszka Więdłocha, Piotr Głowacki, Weronika Książkiewicz, Tomasz Karolak
Žanr: Romantična komedija
Ocena IMDb: 7,2/10

Očarljiva učiteljica glasbe Anja poskuša prek spleta najti sorodno dušo in ko po naključju spozna priljubljenega TV-voditelja Tomeka, ji ta predlaga, da bi njene zabavne ljubezenske peripetije upodobila v njegovi satirični lutkarski oddaji.

Oddaja postane velika uspešnica, toda ko Anja nepričakovano spozna na videz popolnega moškega Antonija, se Tomek znajde pred nezavidljivo izbiro med lastno kariero in priznanjem iskrene ljubezni.


"Danes je edino vprašanje, ali si nadarjen in ali imaš povedati kakšno zgodbo, sicer pa je dovolj tudi, da imaš doma kakšne luštne mucke in kužke. Z njihovimi posnetki lahko prek reklam na YouTubu dobro zaslužiš." Mitja Okorn, režiser in soscenarist filma


"Čeprav se več let ukvarjava z organizacijo festivalov neodvisnega filma, nama je bila produkcija romantične komedije pravi izziv. Ne le, da sva se prvič preizkusila v produkciji komercialnega filma, izbrala sva si tudi enega od najbolj zasmehovanih žanrov – romantično komedijo." Radosław Drabik in Michał Chaciński, producenta filma


Planet samskih | Foto:


Zanimivosti:

Marvelov Deadpool se je prvi konec tedna predvajanja zavihtel na prvo mesto najbolj gledanih filmov v kar 60 državah. Edina izjema je bila Poljska, kjer je s Planetom samskih slavil Mitja Okorn.

Okornov tretji celovečerec po filmih Tu pa tam in Pisma sv. Nikolaju si je v slovenskih kinematografih ogledalo več kot 50 tisoč gledalcev, za kar je Okorn od Koloseja in Društva filmskih ustvarjalcev prejel dve zlati roli.

Mitja Okorn je prvi slovenski režiser, ki si je vsaj eno zlato rolo za več kot 25 tisoč gledalcev prislužil z vsakim filmom, ki ga je posnel.

Urszula Antoniak je scenarij napisala v angleščini, nato pa ga je ekipa, v kateri so bili ob njej še producenta filma, dva ameriška scenarista, kanadski dramatik, mlad pisec iz Krakova in režiser Okorn, priredila za poljsko občinstvo. Scenarij so pripravljali kar leto in pol.

Napovednik filma Planet samskih:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte