Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
9.57

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Hollywood Film Awards nagrade

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 9.57

5 let, 5 mesecev

Začela se je sezona filmskih nagrad: vsi so gledali Brada in Ryana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Hollywood Film Awards | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V nedeljo se je uradno začela sezona hollywoodskih podelitev filmskih nagrad, ki vrhunec doseže z oskarji.

Sezona filmskih nagrad se je začela s podelitvijo Hollywood Film Awards (HFA), ki jih igralkam, igralcem in drugim filmskim ustvarjalcem podeljujejo od leta 1997. Letošnjo podelitev je vodila Awkwafina, ki sta jo med zvezde v preteklem letu izstrelila filma Crazy Rich Asians in Oceanovih 8.

Awkwafina, Newyorčanka kitajskih korenin, je s filmom Crazy Rich Asians postala eno najbolj vročih imen letošnjega leta. | Foto: Getty Images Awkwafina, Newyorčanka kitajskih korenin, je s filmom Crazy Rich Asians postala eno najbolj vročih imen letošnjega leta. Foto: Getty Images

Najpomembnejšo nagrado večera, nagrado za karierne dosežke, je prejela Nicole Kidman, ki trenutno doživlja pravi preporod. Navdušila je v HBO-jevi seriji Majhne laži, ki se prihodnje leto vrača z drugo sezono, ob tem pa ima vloge še v vrsti filmov, med drugim v akcijskem spektaklu Aquaman, ki v kina prihaja decembra.

Nicole Kidman je dobila nagrado za karierne dosežke. | Foto: Getty Images Nicole Kidman je dobila nagrado za karierne dosežke. Foto: Getty Images

Nagrado za najboljšo igralko je medtem dobila Glenn Close za vlogo v filmu The Wife, za najboljšega igralca so razglasili Hugha Jackmana v filmu The Front Runner, nagrado za najboljšo režijo pa je dobil Damien Chazelle za film Prvi človek.

Poglejte fotografije z rdeče preproge:

Fotogalerija
1 / 14

Posebnost nagrad HFA je, da ob klasičnih nagradah za najboljšo igro, režijo in filme podeljujejo tudi nagrade za preboj, torej za novince, ki so najbolj zasijali v preteklem letu. Med igralkami je to nagrado dobila Amandla Stenberg za film The Hate U Give, med igralci John David Washington za film Črni KKKlanovec, med režiserji Felix van Groeningen za Beautiful Boy, za najopaznejši preboj pa so nagradili zasedbo filma Crazy Rich Asians.

Zasedba megauspešnice Crazy Rich Asians | Foto: Getty Images Zasedba megauspešnice Crazy Rich Asians Foto: Getty Images

Sicer pa največ pozornosti niso pritegnili nagrajenci, temveč podeljevalca, hollywoodska lepotca Brad Pitt in Ryan Gosling. Predvsem prvi se v zadnjem času le redko pojavlja v javnosti, tudi na podelitvi HFA je preskočil sprehod po rdeči preprogi in zato občinstvo toliko bolj presenetil, ko je zakorakal na oder.

Brad Pitt in Ryan Gosling | Foto: Getty Images Brad Pitt in Ryan Gosling Foto: Getty Images

Pitt je podelil nagrado za režiserski preboj, ki jo je dobil Felix van Groeningen, Gosling pa je nagrado za najboljšo režijo predal Damienu Chazellu za film Prvi človek, v katerem je prav Gosling igral glavno vlogo. Upodobil je Neila Armstronga, prvega človeka na Luni.

Preberite še:

emmyji
Trendi Na emmyjih prvič slavila serija s spletne televizije
american music awards
Trendi Noč, ko so si zvezdnice spet privoščile dramatičnost #foto
Jenifer Lewis
Trendi Z Nikejevim puloverjem na rdeči preprogi poslala jasno sporočilo #foto
Ne spreglejte