Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2017,
8.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogoča Telekom Slovenije

Natisni članek

vohunjenje vohuni vohunski film Planet TV HBO televizija film priporočila Telekom Slovenije DKino

Petek, 7. 4. 2017, 8.05

6 let, 7 mesecev

TV-priporočila

Vohuni, ki jih boste vzljubili #video

Vsebino omogoča Telekom Slovenije
TV-priporočila: Vohuni

Ker so vohuni in drugi pripadniki obveščevalnih služb po zaslugi nove ameriške administracije znova aktualni, smo se odločili, da v TV-priporočilih razkrinkamo tiste, ki se nam zdijo najbolj razvedrilni.


Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija (Mission: Impossible - Rogue Nation, 2015)

Najnovejši, peti del priljubljene akcijske franšize, v katerem se tajni agent Ethan Hunt v podobi Toma Cruisa spopade s skrivnostno organizacijo, katere člani se izkažejo za zelo trdožive nasprotnike.

Film je režiral Christopher McQuarrie, ki je s Cruisom pred tem sodeloval že pri uspešnicah Jack Reacher in Na robu jutrišnjega dne, pozneje pa je z njim posnel še film Jack Reacher: Nikoli se ne vrni.

Še zanimivost: Tom Cruise je uvodno sekvenco, v kateri je njegov lik privezan na letalo, izvedel sam, brez uporabe posebnih učinkov in brez pomoči kaskaderja, prizor, ki traja 90 sekund, pa so snemali kar deset dni.

V nedeljo, 2. 4., ob 8.25 in v četrtek, 13. 4., ob 12.55 na HBO 3*.
Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.
Prve štiri dele franšize Misija: Nemogoče si lahko ogledate v videoteki DKino.

Zaveznika (Allied, 2016)

Brad Pitt in Marion Cotillard v vohunskem romantičnem trilerju Roberta Zemeckisa (Nazaj v prihodnost, Forrest Gump) o kanadskem vohunu in članici francoskega odpora, ki med drugo svetovno vojno v Casablanci skleneta lažen zakon, ta pa preraste v resnično ljubezen.

Film je bil nominiran za oskarja za najboljšo kostumografijo, glavna igralca pa naj bi se med snemanjem zapletla v resnično romanco, ki naj bi končala zakon Pitta in Angeline Jolie.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Vohunka (Spy, 2015)

V komediji ustvarjalcev uspešnic Dekliščina in Drzni par Melissa McCarthy igra neopazno analitičarko pri Cii, ki se po izginotju svojega partnerja prostovoljno javi za tajno nalogo: vtihotapiti se mora v svet smrtonosnega prekupčevalca z orožjem in preprečiti katastrofo svetovnih razsežnosti.

Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 235 milijonov ameriških dolarjev in bil nominiran za dva zlata globusa: za najboljšo komedijo leta in najboljšo igralko v komediji.

V četrtek, 6. 4., ob 14.40  in v ponedeljek, 17. 4., ob 19. uri na HBO 3*.

Vohun iz soseščine (The Spy Next Door, 2010)

Zabavna in za vso družino primerna akcijska komedija s superzvezdnikom Jackiejem Chanom v vlogi nekdanjega agenta Cie, ki postane varuška trem otrokom svojega dekleta.

Ko eden od otrok na spletu po naključju dobi tajno formulo, za katero ne sme vedeti nihče, se Bobov dolgoletni sovražnik – ruski terorist Anton Poldark – odloči obiskati starega nasprotnika in njegovo novo družinico, kar sproži niz komičnih in z akcijo nabitih zapletov.

V nedeljo, 2. 4., ob 20. uri na Planet TV*.

Najbolj iskani človek (A Most Wanted Man, 2014)

Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Robin Wright in Rachel McAdams blestijo v tej odlični predelavi istoimenskega vohunskega romana Johna le Carréja, ki vam bo prikazal vprašljive metode preganjanja teroristov.

Najbolj iskani človek je zadnji film, ki ga je oskarjevec Seymour Hoffman dokončal pred svojo smrtjo. Igralec je umrl 2. februarja 2014 – teden dni po premieri filma na filmskem festivalu Sundance.

V soboto, 8. 4., ob 22.35 in v nedeljo, 9. 4., ob 16.25 na CineStar TV Premiere 2.

Rekrut (The Recruit, 2003)

Al Pacino in Colin Farrell sta glavna zvezdnika tega napetega trilerja, ki nam predstavi delovanje Cie in v katerem ni nič tako, kot se zdi na prvi pogled.

Če želi mladi in inteligentni James Clayton postati operativec, mora prestati tajno urjenje za agente pod vodstvom izkušenega Walterja Burka. Ta svojega varovanca uvede v vohunske igre in ga nauči preživeti v svetu skrivnosti.

V trenutku, ko James začne dvomiti o njunem odnosu mačke z mišjo, pa mu Burke zaupa nalogo: odkriti mora izdajalca.

V četrtek, 6. 4., ob 20. uri in v nedeljo, 9. 4., ob 13.45 na FOX Movies*.

Jonesova – Vohunska soseda (Keeping Up with the Joneses, 2016)

Akcijska komedija režiserja Superžura (2007) Grega Mottole o zakoncih (Zach Galifianakis in Isla Fisher) iz ameriškega predmestja, ki odkrijeta, da sta njuna nova ultrasofisticirana soseda, gospod in gospa Jones (Jon Hamm in Gal Gadot), v resnici vohuna.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Mož iz agencije U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E., 2015)

Celovečerna upodobitev izjemno priljubljene televizijske nanizanke iz 60. let prejšnjega stoletja, pri snovanju katere je sodeloval nihče drug kot oče Jamesa Bonda, znameniti Ian Fleming.

Film je režiral Guy Ritchie (Sherlock Holmes, Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki), v vlogah ameriškega in sovjetskega tajnega agenta, ki morata na višku hladne vojne združiti moči proti skupnemu sovražniku, sta se preizkusila Henry Cavill in Arnie Hammer, glavno žensko vlogo pa je odigrala lanska prejemnica oskarja za stransko vlogo v drami Dansko dekle Alicia Vikander.

V ponedeljek, 3. 4., ob 9.45 na HBO in v nedeljo, 9. 4., ob 8.45 na HBO 3*.
Film je na voljo tudi na HBO GO in HBO On Demand.

Ujemite Smarta (Get Smart, 2008)

Steve Carell, Anne Hathaway in Dwayne Johnson v akcijski komediji o analitiku tajne vohunske organizacije, ki dobi priložnost, da se izkaže kot pravi vohun na terenu.

Brez kakršnihkoli praktičnih izkušenj in opremljen le s peščico posebnih vohunskih napravic se mora Maxwell Smart v družbi partnerice zoperstaviti zlobnim nasprotnikom v odločilni bitki, ki bo določila usodo svobodnega sveta.

V četrtek, 13. 4., ob 22.15 na Kino*.

Most vohunov (Bridge of Spies, 2015)

Po resničnih dogodkih posnet vohunski triler Stevena Spielberga s Tomom Hanksom v vlogi ameriškega odvetnika Jamesa Donovana, ki je v času hladne vojne zagovarjal sovjetskega vohuna Rudolfa Abela ter v Berlinu posredoval pri prvi izmenjavi vohunov med vzhodnim in zahodnim blokom.

Film je bil nominiran za šest oskarjev, tudi za tistega najprestižnejšega, slavil pa je v kategoriji najboljšega stranskega igralca (za vlogo Abela je kipec prejel Mark Rylance).

V petek, 7. 4., ob 7.40 na HBO*.

Jaz, vohun (I Spy, 2002)

Vohunska komedija o posebnem agentu (Owen Wilson) in svetovnem boksarskem prvaku v srednje težki kategoriji (Eddie Murphy), ki morata proti svoji volji združiti moči, da bi našla Switchblade, najsodobnejše ameriško vohunsko letalo.

Do njegovega prototipa se je namreč dokopal zloglasni preprodajalec orožja (Malcolm McDowell), ki ga namerava prodati najboljšemu ponudniku – teroristu z dostopom do jedrskih glav.

Film temelji na istoimenski seriji iz 60. let prejšnjega stoletja, v kateri sta glavni vlogi odigrala Robert Culp in danes zloglasni Bill Cosby.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Kingsman: Tajna Služba (Kingsman: The Secret Service)

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z oskarjevcem Colinom Firthom v akcijski komični pustolovščini Matthewa Vaughna (Kick-Ass, Možje X: Prvi razred) o tajni vohunski organizaciji, ki v svoje vrste rekrutira najstniškega prestopnika.

Septembra bo v kinematografe prispelo nadaljevanje filma, podnaslovljeno Zlati krog (The Golden Circle), izvirni igralski zasedbi pa se bodo pridružili še Halle BerryJeff BridgesChanning Tatum in Julianne Moore, ki bo v filmu igrala osrednjo zlikovko.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Mali vohuni (Spy Kids, 2001)

Družinska akcijsko-komična pustolovščina Roberta Rodrigueza (Desperado) o otrocih nekdanjih vohunov (Alexa Vega in Daryl Sabara), ki morata iz ujetništva rešiti svoje ugrabljene starše.

Rodriguez je pozneje posnel še tri nadaljevanja te družinske franšize – prvega, Otok izgubljenih sanj, leta 2002, in zadnjega, V vrtincu časa, leta 2011 –, vse filme pa je posvetil svojim petim otrokom.

Mali vohuni: v nedeljo, 2. 4., ob 9.05 in v soboto, 8. 4., ob 8. uri na TV 1000*.
Mali vohuni 2: Otok izgubljenih sanj: v nedeljo, 9. 4., ob 8.05 na TV 1000*.

Nočni receptor (The Night Manager, 2016)

Televizijska priredba istoimenskega romana legendarnega Johna Le Carréja o nekdanjem britanskem vojaku Jonathanu Pinu (Tom Hiddleston), ki se po naključju znajde v svetu kriminalnih spletk.

Zoperstaviti se mora karizmatičnemu Richardu Roperju (Hugh Laurie), na videz uspešnemu britanskemu poslovnežu in človekoljubu, ki pa se v resnici ukvarja s trgovino z orožjem.

Miniserija je prejela številne nagrade, med drugim tudi emmyja za režijo (Sussane Bier) in glasbo ter tri zlate globuse – Hiddleston ga je prejel za glavno vlogo, Laurie in Olivia Colman pa za stranski.

Od 1. 4. ob sobotah okoli 21.40 na TV SLO 1*.
Vseh šest delov prve sezone serije si lahko ogledate v videoteki Pickbox.

Američani (The Americans, 2013 –)

Philip in Elizabeth Jennings (Matthew Rhys, Keri Russell) sta srečno poročena zakonca in starša 13-letne Paige indesetletnega Henryja, ki sredi 80. let živita v eni izmed mirnih washingtonskih sosesk.

Nihče, razen njunih ruskih šefov, ne ve, da sta v resnici tajna agenta KGB, katerih služba je sredi čedalje bolj napete hladne vojne vse bolj nevarna in tvegana. Ko morata ugrabiti nekdanjega KGB-agenta, ki je prebegnil v ZDA, in ko izvesta, da je njun novi sosed v resnici agent FBI, se njuno življenje še dodatno zaplete.

Čeprav se je prva sezona Američanov na POP TV že iztekla (njeni zadnji epizodi si lahko ogledate s pomočjo funkcije sedemdnevnega ogleda nazaj), te kritiško hvaljene serije preprosto nismo mogli izpustiti. V ZDA trenutno predvajajo že peto sezono, zato držimo pesti, da se bo ta kmalu vrnila na naše male zaslone.

Američani S1/E12: v torek, 4. 4., ob 0.20 na POP TV*.
Američani S1/E13: v sredo, 5. 4., ob 0.25 na POP TV*.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
CineStar TV Premiere 2 227 NE
Kino 219 DA
POP TV 4 DA
FOX Movies 216 DA
TV 1000 218 DA
TV SLO 1 1 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte