Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2017,
7.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mark Hamill Mark Strong Michael Caine Taron Egerton Samuel L. Jackson Colin Firth Matthew Vaughn akcijski film televizija film Kingsman Telekom Slovenije DKino

Torek, 7. 3. 2017, 7.12

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Kingsman: Tajna služba (Kingsman: The Secret Service)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kingsman: Tajna služba

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z oskarjevcem Colinom Firthom v akcijski komični pustolovščini Matthewa Vaughna o tajni vohunski organizaciji, ki v svoje vrste rekrutira najstniškega prestopnika.

Velika Britanija, ZDA/2014/123 min.
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Mark Hamill, Michael Caine
Žanr: Akcijska komična pustolovščina
Ocena IMDb: 7,7/10

Med tajno vojaško vajo oče petletnega Garyja Pricea - Eggsyja žrtvuje življenje in njegovi družini podelijo nenavadno odličje ter telefonsko številko, na katero pa smejo poklicati zgolj enkrat, če bodo kdaj potrebovali kakršnokoli uslugo.

Sedemnajst let pozneje Eggsyja aretirajo zaradi brezobzirne vožnje, iz zapora pa ga reši Harry Hart – neznansko uglajen vohun, ki se ima za svoje življenje zahvaliti prav Eggsyjevemu očetu.

Mladenič s Harryjevo pomočjo postane kavalir in vohun, toda ali mu bo svoje tekmece v tekmi za položaj pri organizaciji Kingsman uspelo preseči ter preprečiti zlobne načrte milijarderja in razočaranega naravovarstvenika Richmonda Valentina?


"Kingsman: Tajna služba vrši radostno dekonstrukcijo vohunskega žanra, ki ga hkrati slavi, to pa počne duhovito, inteligentno, v stilu in z zanosom. To je 007 v duhu Koče v gozdu." Drew Taylor, The Playlist


V videoteki DKino si oglejte tudi: John Wick


 "Kljub prisotnosti dedovskega Michaela Caina Kingsmanov ton ne mogel biti dlje od filmov o superjunakih režiserja Christopherja Nolana. Za ceno verjetnosti in realizma ne izpusti nobene priložnosti, da nas dodobra nasmeje." Jordan Hoffman, The Guardian


Kingsman: Tajna služba | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na leta 2012 izdanem stripu The Secret Service (Tajna služba), ki sta ga ustvarila Mark Millar in Dave Gibbons.

• Matthew Vaughn – producent filmov Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki ter Pljuni in jo stisni in režiser filmov Zvezdni prah ter Možje X: Prvi razred – je po Millarjevem stripu posnel že akcijsko komedijo Kick-Ass.

• Oskarjevec Colin Firth (Kraljev govor) se je na fizično zahtevno vlogo vohuna Harryja Harta pripravljal šest mesecev. Po besedah kaskaderskega koordinatorja in režiserja pomožne ekipe Bradleyja Jamesa Allana je igralec 80 odstotkov kaskaderskih točk izvedel sam.

Kingsman: Tajna služba | Foto:

• Producenti so vlogo Eggsyja najprej ponudili Aaronu Taylorju-Johnsonu (Kick-Ass, Godzila, Nočne ptice). Ko jih je ta zavrnil, je vlogo prejel precej neznani britanski igralec Taron Egerton.

• Glavni zlikovec Richmond Valentin v scenariju ni sesljal. Matthew Vaughn se je za to odločil šele po tem, ko mu je Samuel L. Jackson, ki Valentina upodablja, razkril, da je pred začetkom svoje igralske kariere tudi sam sesljal.

• Septembra bo v kinematografe prispelo nadaljevanje filma, podnaslovljeno Zlati krog (The Golden Circle). Izvirni igralski zasedbi se bodo pridružili še Halle Berry, Jeff Bridges, Channing Tatum in Julianne Moore, ki bo v filmu igrala osrednjo zlikovko.


Napovednik filma Kingsman: Tajna služba:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte