Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2017,
15.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Oskarji J. K. Rowling Emily Blunt Meryl Streep Justin Timberlake Benedict Cumberbatch Marion Cotillard Brad Pitt DKino Telekom Slovenije film televizija priporočila

Sreda, 1. 3. 2017, 15.10

6 let, 6 mesecev

Marca v videoteki DKino

Preženite zimo z genialno filmsko magijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marca v videoteki DKino

Prvi pomladni mesec bo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije še posebej pester, saj se bodo v njej naselili Troli, Magične živali in najbolj nenavaden Marvelov superjunak, napovedujemo pa tudi prihod številnih letošnjih oskarjevcev.

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Dekle na vlaku (The Girl on the Train)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Po istoimenski knjižni uspešnici Paule Hawkins posnet misteriozni triler z Emily Blunt v vlogi ločene alkoholičarke, ki se, čeprav je izgubila službo, še vedno vsak dan vozi z vlakom v London, dokler se ne zaplete v preiskavo o izginulem dekletu. V filmu igrajo še Luke Evans, Edgar Ramirez in Lisa Kudrow.

Zakaj priporočamo ogled? Ker so kritiki knjižni prvenec Hawkinsove označili za naslednika romana Ni je več (Gone Girl), po katerem je David Fincher posnel odličen zakonski triler.

Že na voljo v videoteki DKino!

Genialci (Masterminds)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Komedija o dveh čudaških varnostnikih, ki se odločita s prijateljem izvesti največji rop banke v ameriški zgodovini. Čeprav jim uspe odpeljati poln kombi denarja, je to šele začetek njihovih težav, saj jim za vrat dihajo policisti in poklicni morilec, vsak pa bi si rad odrezal čim večji kos pogače.

Zakaj priporočamo ogled? Zaradi genialne igralske zasedbe. To sestavljajo Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kristen Wiig, Jason Sudeikis in Kate McKinnon.

Že na voljo v videoteki DKino!

Troli (Trolls)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Ustvarjalci Shreka predstavljajo nenavadni svet zabavnih Trolov – malih lasatih bitij, ki ljubijo ples in glasbo. Ko njihovo deželo ogrozijo zlobni velikani, morata Popi in Veja, najbolj razigrani in najbolj čemerni Trol, združiti moči, pri tem pa spoznata, da si morda vendarle nista tako zelo različna.

Zakaj priporočamo ogled? Ker se je skladba iz filma Can't Stop the Feeling v izvedbi Justina Timberlaka letos potegovala za oskarja in ker bodo morda vaši otroci po ogledu tega filma končno prenehali prepevati Zaživim iz Ledenega kraljestva.

Že na voljo v videoteki DKino!

Billy Lynn: Dolga pot do junaštva (Billy Lynn's Long Halftime Walk)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Po resničnih dogodkih posneta vojna drama dvakratnega prejemnika oskarja za režijo Anga Leeja (Gora Brokeback, Pijevo življenje) o 19-letnem vojaku iz Teksasa, ki se po opravljeni misiji v Iraku odpravi na zmagovalno turnejo po domovini.

Zakaj priporočamo ogled? Ker se tudi v Sloveniji obujajo razprave o ponovni uvedbi obveznega služenja vojaškega roka, Leejev film pa nam pokaže, da obstaja precejšnja razlika med tem, kako vojno dojema javnost in kako jo doživljajo tisti, ki se morajo v njej bojevati.

Že na voljo v videoteki DKino!

Ustava Republike Hrvaške (Ustav Republike Hrvatske)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Zgodba o štirih ljudeh, ki prebivajo v isti stavbi, vendar živijo zelo različna življenja. Razlikujejo se po družbenem statusu, spolnih navadah, nacionalnosti in veri. Njihove življenjske poti se verjetno ne bi nikoli prekrižale, če jih k temu ne bi prisilil nesrečni dogodek in posledična medsebojna pomoč.

Zakaj priporočamo ogled? Ker je komična drama Rajka Grlića ljubezenska zgodba o sovraštvu, ki razkriva nestrpnost, predsodke in nesprejemanje drugačnosti.

Že na voljo v videoteki DKino!

Kolonija (Colonia)

Marec v videoteki DKino | Foto:

Po resničnih dogodkih posnet romantično-dramatičen triler, postavljen v čas čilskega državnega udara, o dekletu, ki se v iskanju pogrešanega fanta pridruži organizaciji pod vodstvom pridigarja Paula, tam pa spozna, da se pod krinko dobrodelne ustanove skriva zlovešči nacistični kult, ki nikogar ne spusti iz svojih vrst.

Zakaj priporočamo ogled? Ker nesrečna zaljubljenca igrata Emma Watson, Hermiona iz serije filmov o Harryju Potterju, in Daniel Brühl, ki je v Dirki življenja odlično upodobil Nikija Laudo, sicer pa bi vas moralo k ogledu pritegniti že strašljivo zgodovinsko ozadje zgodbe.

Že na voljo v videoteki DKino!

Slavno neslavna Florence (Florence Foster Jenkins)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Režiser hvaljenih dram Kraljica in Philomena Stephen Frears predstavlja komično biografsko zgodbo o newyorški bogatašinji in mecenki, ki poskuša uresničiti dolgoletne sanje, da bi postala slavna operna pevka, čeprav za kaj takega nima primernega glasu.

Zakaj priporočamo ogled? Ker si je slavno slavna Meryl Streep z naslovno vlogo prislužila že neverjetno 20. nominacijo za oskarja, film pa si je vredno ogledati tudi zaradi izpiljene kostumografije, ki se je prav tako potegovala za zlati kipec.

Že na voljo v videoteki DKino!

Zaveznika (Allied)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Leta 1942 se kanadski vohun v Casablanci poveže s pripadnico francoskega odpora. Da bi izvedla drzen atentat, skleneta lažni zakon, ki pa hitro preraste v resnično naklonjenost. Toda vojna v mlado ljubezen zaseje strupeno seme dvoma …

Film, ki se je potegoval za oskarja za najboljšo kostumografijo, je režiral oskarjevec Robert Zemeckis (Forrest Gump), zaveznika pa igrata Brad Pitt in Marion Cotillard.

Zakaj priporočamo ogled? Če vas že niso prepričala imena ustvarjalcev, vas bo morda podatek, da sta se glavna igralca med snemanjem tega filma zapletla v romanco, ki naj bi končala zakon Pitta in Angeline Jolie. Zvezdnik bi se moral zagovarjati, da se je preizkušal v igri metode.

Že na voljo v videoteki DKino!

Doktor Strange (Doctor Strange)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Studio Marvel predstavlja zgodbo o svetovno znanem nevrokirurgu dr. Stephenu Strangeu, čigar življenje se postavi na glavo po grozljivi prometni nesreči. Zagrenjen poskuša najti način, kako bi si pozdravil roke, raziskovanje na področju metafizike pa ga pripelje do odkritja nenavadnih skrivnosti in na prvo bojno črto v boju proti nevidnim mračnim silam.

Zakaj priporočamo ogled? Ker se je film potegoval za oskarja za posebne učinke in ker je najbolj nenavadnega Marvelovega superjunaka odlično upodobil igralec z najbolj nenavadnim imenom Benedict Cumberbatch.

Že na voljo v videoteki DKino!

Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Duhovita in ganljiva zgodba o nenavadnem prijateljstvu med uporniškim najstnikom in čemernim vdovcem (Julian Dennison in Sam Neill), ki ju splet okoliščin združi v nevarni, a nepozabni pustolovščini v novozelandski divjini. A najprej se morata naučiti sprejemati eden drugega …

Zakaj priporočamo ogled? Ker gre za eno najbolj smešnih komedij preteklega leta, na kar kaže tudi njen blagajniški izkupiček. Lov na divjaka je namreč najdonosnejši celovečerec v zgodovini novozelandske kinematografije.

Že na voljo v videoteki DKino!

Prihod (Arrival)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Znanstvenofantastična misteriozna drama Denisa Villeneuva, režiserja napetih trilerjev Ugrabljeni in Sicario: Onkraj zakona, o izzivih prvega stika z Nezemljani.

Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov, v kateri sta tudi matematik Ian (Jeremy Renner) in lingvistka Louise (Amy Adams), najti način, kako vzpostaviti kontakt s povsem neznanim sogovornikom.

Film je bil nominiran za osem oskarjev, med drugim tudi za najboljšo režijo in najboljši celovečerec leta, prejel pa je enega – za najboljšo montažo zvoka.

Zakaj priporočamo ogled? Ker gre za enega najbolj hvaljenih in največkrat nagrajenih znanstvenofantastičnih filmov zadnjih let. Ta bi moral biti všeč tudi gledalcem, ki ne marajo omenjenega žanra.

Že na voljo v videoteki DKino!

Magične živali (Fantastic Beasts and Where To Find Them)

Marca v videoteki DKino | Foto:

V domišljijski pustolovščini, ki jo je David Yates posnel po romanu (in debitantskem scenariju) J. K. Rowling, avtorice serije knjig o Harryju Potterju, oskarjevec Eddie Redmayne (Teorija vsega) stopi v čevlje nadobudnega čarovnika Newta Scamandra in se poda v New York na začetku 20. stoletja.

Tam se želi udeležiti čarovniškega kongresa, toda skrivnostni kovček, poln magičnih živali, mu življenje obrne na glavo. Film je prejemnik oskarja za najboljšo kostumografijo in nominiranec za oskarja za najboljšo scenografijo!

Zakaj priporočamo ogled? Ker je od zadnjega filma o Harryju Potterju minilo že več kot pet let, čarovnija Rowlingove pa še vedno ni popustila.

Že na voljo v videoteki DKino!

Greben rešenih (Hacksaw Ridge)

Marca v videoteki DKino | Foto:

Navdihujoča biografska vojna drama Mela Gibsona o bolničarju Desmondu (Andrew Garfield), ki želi v času druge svetovne vojne pomagati tovarišem v boju. Pridruži se vojski, vendar zaradi verskih in moralnih prepričanj zavrača nošenje in uporabo orožja, nazadnje pa na krvavem bojišču reši na desetine svojih soborcev.

Film je bil nominiran za šest oskarjev in prejel dva – za najboljšo filmsko montažo in najboljše mešanje zvoka.

Zakaj priporočamo ogled? Ker je Mel Gibson z Grebenom rešenih dokazal, da še vedno zna snemati filme.

Film bo v videoteki DKino na voljo od četrtka, 30. marca.

Pogled v prihodnost: Rogue One in drugi sveži oskarjevci

Marca v videoteki DKino | Foto:

Čeprav se je marec komaj dobro začel, lahko že zdaj napovemo nekatere uspešnice, ki bodo v videoteko DKino prispele aprila.

Največja med njimi, Rogue One: Zgodba vojne zvezd, bo razveselila vse akcijske navdušence, otroci se bodo skupaj z Disneyjevo junakinjo Vaiano odpravili iskat bajeslovni otok, ljubitelji komedij pa se bodo ob Jamesu Francu skupaj z Bryanom Cranstonom lahko spraševali Zakaj ravno on?.

Vseh naslovov vam še ne moremo izdati, povemo pa vam lahko to, da lahko v prihodnjih tednih v videoteki DKino pričakujete še več filmov, ki so se na 89. podelitvi oskarjev znašli med nominiranci in nagrajenci.

Na koncu naj vas opomnimo še na tri takšne filme, ki si jih lahko v videoteki DKino ogledate že zdaj: Odred odpisanih (oskar za najboljšo masko in pričesko), Čudež na reki Hudson (nominacija za najboljšo montažo zvoka) in Odprto morje (nominacija za najboljši celovečerni dokumentarec).


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Ne spreglejte