Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2017,
4.05

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Goran Bogdan Sence nad Balkanom Fargo TV-serija

Nedelja, 17. 12. 2017, 4.05

6 let, 4 mesece

Proslavil se je v Fargu, zdaj je vohun v Sencah nad Balkanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Goran Bogdan | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Goran Bogdan je verjetno najbolj zaželen hrvaški igralec ta hip, veliki met mu je uspel, ko je zaigral v ameriški seriji Fargo, zdaj pa navdušuje v srbski seriji Sence nad Balkanom.

Če ste med številnimi navdušenci nad serijo Fargo, vam je zagotovo znan obraz Gorana Bogdana, 37-letnega igralca, ki se je rodil v Širokem Brijegu v Bosni in Hercegovini. Bogdan je v tretji sezoni Farga navdušil kot ukrajinski kriminalec Yuri Gurka, pomočnik glavnega negativca Varge.

Goran Bogdan (levo) kot Yuri Gurka v tretji sezoni Farga | Foto: IMDb Goran Bogdan (levo) kot Yuri Gurka v tretji sezoni Farga Foto: IMDb

"Pri tej vlogi sem imel ogromno sreče," je povedal za sarajevski časopis Dnevni avaz. "Če sem iskren, si ob prijavi na avdicijo nisem mislil, da me bodo poklicali. Prijavil sem se le zato, da ne bi kdo rekel, da se nisem hotel."

Goran Bogdan, Fargo | Foto: IMDb Foto: IMDb

Zdaj Bogdan pozornost priteguje z novo vlogo, tokrat v srbski produkciji. Gre za serijo Sence nad Balkanom, ki januarja prihaja na Planet TV, v njej pa Goran Bogdan igra Mustafo Golubića, znano osebnost iz zgodovine teh krajev. Golubić je bil namreč v času Kraljevine SHS in ob začetku druge svetovne vojne ruski obveščevalec, organiziral je atentat na Trockega in bil menda tudi velik Titov sovražnik.

Bogdan je sicer najprej prišel na avdicijo za lik Anteja Pavelića, še ene kontroverzne zgodovinske osebnosti, ki se pojavi v tej seriji, potem pa je upodobil Golubića, s katerim si delita rodne kraje - Hercegovino.

Bogdan (desno) kot Mustafa Golubić | Foto: IMDb Bogdan (desno) kot Mustafa Golubić Foto: IMDb

"Poseben užitek je bilo igrati človeka, ki bi si zaslužil, da se o njem posname več sezon ene serije. Veliko strahospoštovanja sem čutil do tega, kako ga igrati in kako ga prikazati. Po drugi strani sem bil ves čas snemanja Senc nad Balkanom srečen, ker sem imel občutek, da pri nas prvič nekaj počnemo poglobljeno, osredotočeno in obenem z nekakšnim deškim žarom," je Bogdan povedal za srbski Blic.

"Prvič sem delal z Draganom Bjelogrlićem, ki sem ga do zdaj poznal le kot igralca," je za srbski tednik Nedeljnik povedal o režiserju Senc, ki je odigral tudi glavno vlogo. "Dragan je režiser, ki ne sprejema kompromisov. Ko ni denarja, ljudje pogosto hitijo, toliko, da nekaj posnamejo, tukaj pa tega nisem nikoli občutil. Nismo nehali snemati, dokler nismo posneli popolnega kadra."

Dragan Bjelogrlić, režiser Senc nad Balkanom, igra tudi glavno vlogo - glavnega inšpektorja Andro Tanasijevića. | Foto: Dragan Bjelogrlić, režiser Senc nad Balkanom, igra tudi glavno vlogo - glavnega inšpektorja Andro Tanasijevića.

O razliki med svetovno oziroma zahodno in balkansko produkcijo je Bogdan povedal, da je, pričakovano, ogromna. "Dovolj je podatek, da imajo veliko več denarja. To se občuti," njegove besede povzema spletna revija Antrfile. "Opazil sem tudi, da so tam igralci in filmarji veliko bolj samozavestni. Verjetno ravno zato, ker so finančno dobro podprti."

Mimogrede, Goran Bogdan, ki o svojem zasebnem življenju trmasto molči, naj bi bil pred nekaj leti v zvezi s hrvaško pevko Nino Badrić. Zaljubila naj bi se na snemanju njenega spota, v katerem je nastopil, govoric o razmerju pa nista nikoli ne potrdila ne ovrgla.

Ne spreglejte