Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2017,
11.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Telekom Slovenije zgodovina priporočila Viasat History dokumentarna serija dokumentarec

Torek, 30. 5. 2017, 11.40

6 let, 6 mesecev

JUNIJSKI VRHUNCI NA VIASAT HISTORY

Prepovedana, skrivnostna in grozljiva zgodovina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Junijski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste junija lahko ogledali na kanalu Viasat History.


Po sledeh umora (Murder Maps)

Fotogalerija
1 / 12

Ta dramsko-dokumentarna serija vas bo popeljala v preteklost, do najbolj pretresljivih in presenetljivih umorov v zgodovini.

Voditelj Nicholas Day nas bo vodil skozi svet morilcev in nam predstavil, kako sta jih policijska iznajdljivost in zgodnja forenzika pomagali privesti pred sodišče. Junija torej ne pozabite spremljati 1. in 2. sezone te fascinantne ter hkrati grozljive dokumentarne serije.

1. in 2. sezona: ob ponedeljkih od 5. junija ob 20.10.

Skrivnosti velikih britanskih gradov (Secrets of Great British Castles)

Fotogalerija
1 / 5

Prva sezona oddaje Skrivnosti velikih britanskih gradov raziskuje turbulentno zgodovino šestih najznamenitejših britanskih gradov: Dover, Tower of London, Warwick, Caernarfon, Stirling in Carrickfergus.

Priljubljeni zgodovinar in avtor Dan Jones nam bo podrobno predstavil te znamenite utrdbe iz samega osrčja britanske zgodovine ter razkril spletke, drame, romance in vstaje, ki so obdajale te utrdbe in njihove zloglasne prebivalce.

Serija Skrivnosti velikih britanskih gradov je posneta na osupljivih lokacijah po vsej Angliji, Walesu, Škotski in Severni Irski ter zajema čudovite zračne posnetke in spektakularne rekonstrukcije, ki nam pričarajo tako mogočnost in veličastnost teh gradov kot tudi življenje ljudi, ki so živeli znotraj njihovih zidov.

V drugi sezoni Dan Jones raziskuje še več znamenitih britanskih gradov in njihovih skrivnosti. Tokrat vzame pod drobnogled turbulentno zgodovino drugih šestih svetovno znanih gradov: Edinburgha, Cardiffa, Yorka, Lancastra, Leedsa in Arundela.

Dan predstavi nekatere klasične pripovedi iz tisočletne britanske zgodovine, v katerih nastopa imenitna zasedba, sestavljena iz kraljev, kraljic, sleparjev, upornikov, žrtev in nepridipravov.

1. in 2. sezona: ob torkih od 13. junija ob 22.10.

Prepovedana zgodovina (Forbidden History)

Fotogalerija
1 / 8

Prepovedana zgodovina Jamieja Theakstona razkriva pretresljiva ozadja velikih mitov, zgodovinskih legend, teorij zarote, starodavnih zakladov, padlih civilizacij in vojnih skrivnosti.

V četrti sezoni Jamie odkrije, da se v vatikanskih arhivih skrivajo osebni dokumenti nekdanjih papežev ter pomembni zgodovinski zapisi, kot so prepis sojenja Galileu, zahtevek po razveljavitvi zakonske zveze kralja Henryja VIII. in celo pisma Abrahama Lincolna.

Jamie prav tako razkrije slabo poznano, a izjemno zgodbo o Johannu Reichhartu – človeku, ki je pred 2. svetovno vojno deloval kot nemški državni krvnik, pozneje pa prevzel vodenje krutega državnega morilskega stroja, ki je pokončal na tisoče tako imenovanih sovražnikov Hitlerjevega rajha.

4. sezona: ob ponedeljkih od 26. junija ob 20.10.

Skrivnosti katakombe (The Catacomb Mystery)

Fotogalerija
1 / 8

Zgodovinar dr. Michael Scott v dokumentarcu razkriva skrivnosti misteriozne grobnice, ki so jo odkrili v eni od znamenitih rimskih katakomb.

Globoko pod ulicami Rima je prav neverjeten podzemni svet: labirint iz predorov in grobnic, ki v dolžino meri več kot 580 kilometrov. To velikansko podzemno pokopališče so izdelali stari Rimljani pred skoraj 2.000 leti.

Šele pred nekaj leti so izkopali do zdaj še neodkrito katakombo z več tisoč človeškimi okostji. Trupla so bila ovita z dovršenimi tančicami, velikodušno posipanimi z jantarjem, pri čemer je šlo za še nikoli videni obred pokopa v Rimu.

Toda zdaj je ekipa strokovnjakov na misiji, da bi razrešili skrivnosti teh okostnjakov s pomočjo DNK-analize in najsodobnejših arheoloških tehnik, kar bo postreglo z odgovori o identiteti teh ljudi in tem, kako so umrli.

V soboto, 10. junija, ob 19.55.


Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte