Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2017,
11.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

dokumentarna serija zgodovina Viasat History Telekom Slovenije

Sreda, 1. 11. 2017, 11.39

6 let, 5 mesecev

NOVEMBRSKI VRHUNCI NA VIASAT HISTORY

Mesec, ko se spominjamo stoletnice ruske revolucije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Novembrski vrhunci na Viasat History

Preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste novembra lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Stoletnica ruske revolucije

Ruska revolucija je zapletena tema, a izbrane oddaje bodo zgodbo skušale poenostaviti tako, da se bodo osredotočile na osebne vidike glavnih akterjev.

V dokumentarni seriji Carski imperij: Rusija Romanovih se bomo pridružili Lucy Worsley. Ta bo predstavila osupljivo zgodbo o dinastiji Romanov, ki je Rusiji vladala več kot tri stoletja.

V seriji Ruska revolucija si bomo ogledali dogodke, ki so sprožili revolucijo, in spoznali, kako sta dve diametralno nasprotujoči si ideologiji ruske kraljeve družine in Leninove marksistične filozofije naposled trčili s hudimi posledicami.

Predvajali bodo tudi oddaje Prelita modra kri: Skrivnost Romanovih, Kraljevi bratranci v vojni in Priročnik mladega zdravnika – humoristično dramo iz obdobja ruske revolucije z Jonom Hammom in Danielom Radcliffom v glavnih vlogah. │ Foto: BBCWW

Od nedelje, 5. novembra, ob 11.30.

Nacisti: vzpon zla (Project Nazi: Blueprints of Evil)

Novembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

30. januarja 1933 je Adolf Hitler postal kancler nemškega rajha. Njegov načrt je bil oblikovati novo državo po lastni podobi. Nacistična Nemčija je tako postala eden najbolj zastrašujočih in tiranskih režimov v zgodovini.

Vprašanje, ki vse od takrat pretresa generacije, pa je, kako je nacistom uspelo prepričati preprosto nemško ljudstvo, da so sprejeli Hitlerjevo vizijo prihodnosti, kar je naposled privedlo do genocida in vsesplošne vojne.

Ta serija v šestih delih raziskuje, kako so bili Nemci zavedeni v podporo nacizmu s prepričljivo močjo izjemnega dizajna, genialnega inženiringa in zahrbtne propagande. Prav neverjetno, kako je lahko majhna skrajna politična stranka, ki jo je vodil propadli umetnik, prepričala ves narod, da ji je izročil tolikšno oblast. │ Foto: ZDF

Ob ponedeljkih od 27. novembra ob 21. uri.

Skrivnosti šestih žena (Secrets of the Six Wives)

Novembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Zgodovinarka Lucy Worsley odpotuje nazaj skozi čas na dvor Tudorjev, da bi bila priča nekaterim najbolj dramatičnim dogodkom v življenju šestih žena Henrika VIII. Lucy predstavi dramatično dogajanje na podlagi pričevanj očividcev, zgodovinskih virov in lastnega poznavanja sodobne zgodovine.

Na ta način Lucy potuje iz sedanjosti v preteklost, v svet moških, kjer je kralj imel najvišjo oblast, medtem ko so kraljice izbirale edinstvene metode za izvajanje vpliva. Lucy želi odkriti, spremljati in raziskati zgodbe teh žena, ob tem pa izrazi tudi svoje razmišljanje o Henriku. │ Foto: Warner Bros.

Ob torkih od 14. novembra ob 20. uri.

Največje bojevnice (Warrior Women)

Novembrski vrhunci na Viasat History | Foto:

Vojaško zgodovino so spisale predvsem zgodbe o moških. Toda zdaj so velika arheološka odkritja in najnovejša znanstvena študija enega največjih ameriških akademikov temeljno spremenila tradicionalne poglede na zgodovino vojskovanja in ženske.

V tej dokumentarni drami v treh delih bomo srečali nekatere najbolj spretne, srdite in zloglasne vojakinje iz naše zgodovine: veliko število bojevnic, ki so služile kot elitne bojevnice ali vojaške poveljnice od 5. stoletja pr. n. št. do danes.

Ob pomoči dramatičnih poustvaritev, računalniške animacije in intervjujev z vodilnimi zgodovinarji, arheologi ter strokovnjaki se vsaka epizoda osredotoči na zgodovinsko točno pripoved o krvi, žrtvovanju in odločnosti določene mlade ženske, ujete sredi krvavih konfliktov njenega časa. │ Foto: Urban Canyons

Ob sredah od 8. novembra ob 21. uri.

Kanal Viasat History boste uporabniki televizije Telekoma Slovenije našli na programskem mestu 106*, natančen TV-spored kanala pa vas čaka tukaj.

 *Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte