Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2017,
15.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije Kralj Artur film televizija Guy Ritchie Charlie Hunnam Jude Law Eric Bana akcijski film pustolovščina

Ponedeljek, 4. 9. 2017, 15.18

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Kralj Artur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kralj Artur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword)

Akcijsko-domišljijski spektakel Guya Ritchia (Morilci, tatovi in dve nabriti šibrovki), ki prinaša svež pogled na klasično legendo o kralju Arturju in meču ekskaliburju.

Velika Britanija, Avstralija, ZDA/2017/109 min.
Režija: Guy Ritchie
Igrajo: Charlie Hunnam, Jude Law, Djimon Honsou, Katie McGrath, Annabelle Wallis, Eric Bana
Žanr: Akcijsko-domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,3/10

Arturju v otroških letih ubijejo očeta in do krone se dokoplje njegov stric Vortigern. Oropan svoje dediščine in brez pravega vedenja o tem, kdo sploh je, Artur odrašča v zakotnih ulicah mesta.

A ko iz kamna potegne meč, se njegovo življenje obrne na glavo. Artur je prisiljen izvedeti resnico o svojem rodu in se soočiti s svojo zapuščino, naj če mu je to všeč ali ne.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island)

"Po mojem najboljše pripovedi junaka popeljejo na popotovanje, ki presega njegove omejitve in mu omogoči, da se iz svoje najosnovnejše nravi povzpne v nekoga, ki si zasluži nekaj več." Guy Ritchie, režiser in soscenarist filma


Kralj Artur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword) | Foto:


Zanimivosti:

Kralj Artur: Legenda o meču je prvi od šestih delov načrtovane franšize.

Charlie Hunnam (Ognjeni obroč, Izgubljeno mesto Z) je pred zadnjo sezono serije Sinovi anarhije izgubil 20 kilogramov, kar ni bilo pogodu režiserju Guyu Ritchiu.

Igralec mu je obljubil, da se bo pred začetkom snemanja filma spravil v formo, in mu celo predlagal, da se fizično pomeri z drugima dvema kandidatoma, ki sta se uvrstila v zadnji krog avdicij – Henryjem Cavillom in Jaiem Courtneyjem –, s čimer si je zagotovil vlogo.

• Hunnam si je med pripravami na vlogo ogledal ure in ure posnetkov bojev irskega borca v mešanih borilnih veščinah, večkratnega prvaka lige Ultimate Fighting Championship Conorja McGregorja.

Hkrati je igralec vsak dan izvedel več sto trebušnjakov, njegov osebni rekord pa je 1.050 trebušnjakov v enem dnevu.

Kralj Artur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword) | Foto:

• Za glavno žensko vlogo so se med drugimi potegovale Felicity Jones, Elizabeth Olsen in oskarjevka Alicia Vikander. Ta je nazadnje pripadla španski igralki Astrid Bergès-Frisbey, najbolj znani po vlogi Syrene v akcijski pustolovščini Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi (2011).

• Charlie Hunnam in Jude Law sta bila soigralca že v pustolovski drami Hladni vrh (2003), le da sta bili njuni vlogi v tem filmu obrnjeni – Law je igral junaka, Hunnam pa zlikovca.

Kralj Artur: Legenda o meču je tretji skupni projekt Juda Lawa in Guya Ritchia po akcijski pustolovščini Sherlock Holmes (2009) in njenem nadaljevanju (2011).

• Če odmislimo nekajsekundno gostujočo vlogo v filmu Mož iz agencije U.N.C.L.E. (tega je prav tako režiral Ritchie), je Kralj Artur celovečerni prvenec Davida Beckhama.

• To je po filmih Camelot (1967), Excalibur – Meč kralja Arthurja (1981) in Čarobni meč (1998) že četrti celovečerec o legendi o kralju Arturju, ki ga je produciral in distribuiral studio Warner Bros.


Napovednik filma Kralj Artur: Legenda o meču:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte