Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 7. 2017,
8.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija film pustolovščina akcijski film Jordan Vogt-Roberts John Goodman Samuel L. Jackson Brie Larson Tom Hiddleston Kong: Otok lobanj King Kong DKino Telekom Slovenije

Sreda, 5. 7. 2017, 8.33

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kong: Otok lobanj

Zvezdniška igralska zasedba na čelu s Tomom Hiddlestonom, Samuelom L. Jacksonom in oskarjevko Brie Larson v akcijsko-pustolovskem spektaklu, ki vam bo predstavil povsem novo legendo o izvoru ene najznamenitejših filmskih pošasti.

ZDA, Kitajska, Avstralija, Kanada/2017/113 min.
Režija: Jordan Vogt-Roberts
Igrajo: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson, John Goodman, John C. Reilly, Toby Kebbell
Žanr: Akcijski pustolovski spektakel
Ocena IMDb: 6,8/10

Skupina vojakov in znanstvenikov pod vodstvom izkušenega podpolkovnika Packarda se odpravi raziskat neznani otok sredi Pacifika, ki ga ni na nobenem zemljevidu in ki je enako čudovit, kot je nevaren.

Odrezani od sveta in vsega, kar jim je domače, skupina kmalu zaide na območje mogočnega Konga, pri tem pa sproži dokončen spopad med človekom in naravo.

Njihova odprava, ki naj bi bila namenjena raziskovanju, postane boj za obstanek, saj se morajo rešiti iz tega prvinskega raja, v katerem za človeka ni prostora.



Kong: Otok lobanj | Foto:


Zanimivosti:

• Film so snemali na ranču Kualoa, ki se nahaja na havajskem otoku Oahu (tam je Spielberg snemal tudi Jurski park), v studiu na avstralski Zlati obali in na različnih lokacijah v Vietnamu.

Kong: Otok lobanj je drugi celovečerec, ki so ga posneli v okviru MonsterVersa. Gre za serijo filmov o dveh filmskih pošastih, King Kongu in Godzili, s katerimi želijo ustvarjalci obuditi znameniti franšizi.

Prvi tovrsten projekt je bila različica Godzile iz leta 2014, njeno nadaljevanje, podnaslovljeno Kraljica pošasti, bo prišlo v kinematografe leta 2019, leto pozneje pa naj bi dočakali še film Godzila proti Kongu.

• V igralski zasedbi filma najdemo eno prejemnico oskarja, Brie Larson (Soba), in tri nominirance za to nagrado: Richarda Jenkinsa (The Visitor), Samuela L. Jacksona (Šund) in Johna C. Reillyja (Čikago).

Kong: Otok lobanj | Foto:

• V filmu bi morala igrati Michael Keaton in J.K. Simmons, vendar sta imela oba težave z usklajevanjem snemalnih urnikov. Keatonovo vlogo je tako prevzel John C. Reilly, Simmonsov lik pa je odigral Samuel L. Jackson.

• Zvezdnik miniserije Nočni receptor Tom Hiddleston in Samuel L. Jackson sta bila soigralca že v Maščevalcih (2012) in drugih filmih iz Marvelovega vesolja. Jackson v njih igra vodjo tajne organizacije O.B.O.D. Nicka Furyja, Hiddleston pa Thorovega polbrata – zlikovca Lokija.

• To je najvišja inkarnacija Konga v ameriških filmih do zdaj. Kong iz Otoka lobanj v višino meri 31,6 metra, v filmu, ki ga je leta 2005 posnel Peter Jackson, pa je bila taista pošast visoka samo 7,6 metra. V mednarodni konkurenci rekord še vedno drži 45-metrski Kong iz japonskega filma King Kong proti Godzili (1962).

• Obleka, ki jo v filmu nosi John Goodman, je replika obleke, ki jo je v King Kongu iz leta 1933 nosil Robert Armstrong.

Kong: Otok lobanj je v svetovnih kinematografih zaslužil dobrih 566 milijonov ameriških dolarjev, kar ga trenutno uvršča na sedmo mesto najdonosnejših filmov leta 2017.

Napovednik filma Kong: Otok lobanj:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte