Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Forest Whitaker Diego Luna Ben Mendelsohn Mads Mikkelsen Felicity Jones Gareth Edwards televizija film Telekom Slovenije DKino Vojna zvezd Rogue One: Zgodba Vojne zvezd

Sreda, 19. 4. 2017, 10.13

6 let, 7 mesecev

Že v videoteki DKino!

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd (Rogue One: A Star Wars Story)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rogue One: Zgodba Vojne zvezd

Novo poglavje pustolovske sage Vojna zvezd z zgodbo, ki se dogaja tik pred dogodki iz izvirne trilogije in sledi skupini upornikov na nevarni misiji, od katere je odvisna usoda vse galaksije. Drugi najdonosnejši film leta 2016 in dve nominaciji za oskarja!

ZDA, Velika Britanija/2016/133 min.
Režija: Gareth Edwards
Igrajo: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Forest Whitaker
Žanr: Akcijski domišljijski spektakel
Ocena IMDb: 8,0/10

Po vzpostavitvi tiranskega galaktičnega Imperija redki preostali pogumni bojevniki nadaljujejo upor, v svoje vrste pa rekrutirajo tudi mlado borko Jyn. Zaupajo ji nalogo kraje načrtov novega strahotnega orožja Imperija, ki bi utegnilo za vedno spremeniti usodo galaksije.

S pomočjo preudarnega Cassiana in njegove neustrašne skupine se Jyn odpravi na nemogočo nalogo, polno vrtoglavih spopadov, ob tem pa se mora spoprijeti z demoni svoje mladosti, saj je njen odtujeni oče eden ključnih snovalcev Zvezde smrti.


V videoteki DKino si lahko ogledate vseh prvih šest Epizod Vojne zvezd z izjemo četrte.


Rogue One: Zgodba Vojne zvezd | Foto:


Zanimivosti:

Rogue One je prvi del Antologije Vojne zvezd – serije samostojnih celovečercev, ki se odvijajo pred dogodki iz Lucasove izvirne trilogije.

Drugi del, ki ga bosta režirala Phil Lord in Christopher Miller (22 Jump Street, LEGO film) in v kateremu bomo spoznali zgodbo mladega Hana Sola (Alden Ehrenreich), bo prispel v kinematografe maja 2018, tretji del pa napovedujejo za leto 2020.

Rogue One je v svetovnih kinematografih zaslužil 1,056 milijarde ameriških dolarjev in postal drugi najdonosnejši film leta 2016. Več, 1,153 milijarde dolarjev, je zaslužil samo film Stotnik Amerika: Državljanska vojna. Oba filma je produciral in distribuiral studio Disney.

• Film se je potegoval za oskarja za najboljše vizualne učinke in najboljše mešanje zvoka. V prvi kategoriji je slavil še en Disneyjev film, igrana različica Knjige o džungli, v drugi pa Gibsonova vojna drama Greben rešenih.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd | Foto:

• Režiser filma Gareth Edwards se je leta 2014 proslavil z uspešnico Godzila. To je bil šele njegov drugi kinematografski celovečerec po znanstvenofantastičnemu trilerju Pošasti (2010).

• Edwards je dejal, da se je pri vizualni zasnovi filma zgledoval po filmih Iztrebljevalec (1982), Osmi potnik (1979), Apokalipsa danes (1979) in Baraka (1992).

• To je prvi igrani film v seriji, ki se ne začne z značilno pomikajočo uvodno špico in v katerem se ime vsake nove lokacije izpiše na dnu ekrana.

• Za vlogo Jyn Erso, ki jo je na koncu dobila Felicity Jones, so se potegovale še Tatiana Maslany, Rooney Mara in Kate Mara.

• Droida K-2SO je s pomočjo tehnike zajetja gibov upodobil Alan Tudyk. Ta je igral robota že v uspešnici Jaz, robot (2004).

Rogue One je po animirani Vojni zvezd: Vojni klonov (2008) šele drugi celovečerec v seriji, ki ga ni uglasbil John Williams. Za glasbeno podlago je tokrat poskrbel Michael Giacchino. Ta je z režiserjem J.J. Abramsom sodeloval pri vseh njegovih filmih, edina izjema je, ironično, Vojna zvezd: Sila se prebuja (2015).


Napovednik filma Rogue One: Zgodba Vojne zvezd:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte