Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
14.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

arbitraža morje HBO Pickbox televizija film DKino priporočila Telekom Slovenije kbm

Petek, 30. 6. 2017, 14.10

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih

Zdaj, ko je arbitražno sodišče v Haagu vendarle potrdilo, da je Slovenija pomorska država, smo se v TV-priporočilih ozrli po televizijski gladini in poiskali vsebine, ki imajo stik z odprtim morjem.


Vse o arbitraži:


Poletje na čolnu (Lakeboat, 2000)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Dale (Tony Mamet) je študent prestižne ameriške univerze, ki si čez poletje denar služi na tovorni ladji. Njegove poetične predstave o življenju na morju se nekako ne uresničijo, saj se tam sreča z vsega naveličano posadko. Ko svoje sodelavce spozna bolje, odkrije, da so njihova življenja presenetljivo bogata in včasih tudi tragična.

V filmski priredbi delno avtobiografske gledališke komedije Davida Mameta (Wag the Dog) igrajo še Peter Falk, Denis Leary, Andy Garcia in Robert Forster.

V torek, 27. 6., ob 10.10 na Kino.* Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Pijevo življenje (Life of Pi, 2012)

Po brodolomu tovorne ladje se na majhnem rešilnem čolnu sredi brezkončne modrine Tihega oceana znajdejo 16-letni Pi (Suraj Sharma), zebra, hijena, orangutan in veličastni bengalski tiger z imenom Richard Parker.

Priredba istoimenske knjižne uspešnice Yanna Martela v režiji Anga Leeja (Prežeči tiger, skriti zmaj, Gora Brokeback) je prejela štiri oskarje – za najboljšo režijo, fotografijo, izvirno filmsko glasbo in posebne učinke –, kipec za najboljši film leta pa ji je speljala Affleckova Misija Argo.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Ups! Noe je odšel (Ooops! Noah is Gone, 2015)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Bliža se vesoljni potop, toda na srečo je Noe zgradil velikansko barko, na katero so povabljene vse živali. Na žalost na Noevem seznamu potnikov za njegovo barko ni smešnih in nerodnih nestrijancev, zato se odločni Dave odloči, da se bosta s sinom Finom vkrcala kot slepa potnika, kar povzroči vrsto zabavnih prigod.

V petek, 30. 6., ob 16.05 in v soboto, 1. 7., ob 8. uri na CineStar TV Premiere 1.
Sinhronizirana različica filma je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory, 2016)

Nadaljevanje oziroma izpeljanka (spin-off) Pixarjeve uspešnice Reševanje malega Nema (2003) se osredotoča na ljubeznivo in pozabljivo akvarijsko ribico vrste modri kirurg.

Dory z Marlinom in njegovim sinom Nemom živi srečno življenje na koralnem grebenu. Nekega dne se spomni, da ima vendarle družino, ki jo tam zunaj nekje išče, zato se s prijateljema odpravi na dolgo potovanje do kalifornijskega morskega inštituta.

Tam se misiji pridružijo še hobotnica Hank, beli kit Bailey in kratkovidni nerodni kitovec Destiny. Skupaj morajo spretno krmariti po zapletenem inštitutu, medtem pa se naučijo ceniti svoje napake, prijateljstvo in družino.

V sredo, 28. 6., ob 16. uri na HBO 3 in v sredo, 5. 7., ob 18.20 na HBO.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Ni vse zlato, kar se sveti (Fool's Gold, 2008)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Pustolovec Ben (Matthew McConaughey) je ob iskanju bajeslovnega bogastva potopljene ladje iz 18. stoletja izgubil vse premoženje, slabo pa se je končal tudi njegov zakon s čedno Tess (Kate Hudson).

Njuni življenjski poti se znova združita, ko Ben v svojo avanturo vplete hčerko premožnega ladjarja, za katerega dela tudi Tess. Nenavadna druščina se odpravi na nepozabno pustolovščino, polno morskih nevarnosti, zlobnih negativcev, nepričakovanih preobratov in vročih ljubezenskih trenutkov.

V nedeljo, 2. 7., ob 22. uri in v ponedeljek, 3. 7., ob 17.55 na Kino.*

Vaiana: Iskanje bajeslovnega otoka (Moana, 2016)

Ustvarjalci čarobnih animacij Ledeno kraljestvo in Zootropolis predstavljajo pustolovsko zgodbo iz osrčja Polinezije. Mlada princesa Vaiana želi rešiti svoj rajski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga Mauija.

Samovšečni bojevnik sprva ni navdušen nad tem, da bi se na nevarno avanturo odpravil z dekletom, toda odločna Vaiana ga kmalu preseneti s svojimi sposobnostmi navigacije v širnem oceanu.

Film je bil nominiran za oskarja za najboljši animirani celovečerec in najboljšo izvirno filmsko pesem (Lin-Manuel Miranda za How Far I'll Go).

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Bojna ladja Indianapolis: Pogumni možje (USS Indianapolis: Men of Courage, 2016)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Med 2. svetovno vojno je ameriška bojna ladja Indianapolis skrivaj nosila eno od atomskih bomb, s katero bi končali vojno. Japonci so ladjo napadli in jo potopili.

Od 1.196 članov posadke pod vodstvom kapitana Charlesa McVaya (Nicolas Cage) jih je z ladjo potonilo skoraj 300, v nevarnih Filipinskih vodah pa se je 900 vojakov borilo z lakoto, žejo, vročino, delirijem in grozovitimi napadi morskih psov. Pet dni pozneje so rešili komaj 317 preživelih.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Vse je izgubljeno (All Is Lost, 2013)

Nekje daleč sredi Indijskega oceana se samotni jadralec nenadoma prebudi iz spanja. V njegovo jadrnico je trčil tavajoč ladijski kontejner in voda hitro vdira v notranjost.

Izkušeni pomorščak nemudoma in brez panike popravi škodo, toda voda je že poškodovala vso radijsko in navigacijsko opremo, ladji pa se medtem približuje silovita nevihta …

Vizualno osupljivo in minimalistično odisejado J. C. Chandorja (Margin Call), v kateri skoraj ni dialogov, zaznamuje izjemen nastop Roberta Redforda.

V nedeljo, 25. 6., ob 2.35 na HBO in v ponedeljek, 3. 7., ob 10.40 na HBO 2.* Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Velika modrina (Le grand bleu, 1988)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Jacques (Jean-Marc Barr) in Enzo (Jean Reno) sta potapljača na dah. Njuna tekmovalnost, ki se je začela že v otroštvu, se stopnjuje v nevarno in samoljubno tekmovanje, njun odnos pa še dodatno zaplete lepa Američanka Johanna (Rosanna Arquette). Jacques kmalu spozna, da bo moral izbrati med ljubeznijo do nje in ljubeznijo, ki jo goji do morja.

Kultni film Luca Bessona o potapljanju, prijateljstvu in ljubezni odlikujejo odlična igra, izjemna glasbena podlaga Érica Serre in prelepi posnetki morskih globin.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
V videoteki DKino si oglejte še druge filme Luca Bessona.

Ugrabitev (Kapringen, 2012)

Indijski ocean, sodobnost. Dansko tovorno ladjo MV Rozen nekaj dni po izplutju iz pristanišča ugrabijo somalijski pirati in v zameno za izpustitev talcev zahtevajo veliko vsoto denarja.

Direktor prevozniškega podjetja nemudoma poišče pomoč strokovnjaka, vendar kljub njegovim svarilom vztraja, da se bo s pirati pogajal sam. Medtem ko se dnevi počasi spreminjajo v tedne, tedni pa v mesece, napetost med člani posadke, njihovimi družinami, pa tudi med pirati, vse bolj narašča ...

Vrhunski psihološki triler danskega režiserja in scenarista Tobiasa Lindholma (Lov) je zgrajen na napeti in avtentični zgodbi ter prepričljivih igralskih nastopih.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino.

Črna jadra (Black Sails, 2014–)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Z dvema emmyjema nagrajena serija Črna jadra se odvija na začetku 18. stoletja in spremlja piratsko druščino s Karibov pod vodstvom kapitana Flinta (Toby Stephens), pri čemer uspešno lovi ravnotežje med zgodovinskimi dejstvi in domišljijo.

V njej se pojavljajo liki iz Stevensonovega kultnega Otoka zakladov, ob njih pa tudi pravi karibski gusarji, kot sta Anne Bonny in Jack Rackham, ki so sloveli po svoji krutosti.

Druga sezona serije: od ponedeljka, 3. 7., ob 23. uri na CineStar TV Premiere 2.
V videoteki Pickbox si lahko ogledate vse štiri sezone serije.

Luč sredi morja (The Light Between Oceans, 2016)

Po koncu 1. svetovne vojne se veteran Tom (Michael Fassbender) zaposli kot oskrbnik svetilnika, družbo pa mu dela predana žena Isabela (Alicia Vikander). Po tragičnem spontanem splavu Isabele zapade v depresijo, dokler nekega dne v nasedlem čolnu ne najdeta neznanega dojenčka.

Isabele moža prepriča, da punčko obdržita in nikomur ne izdata resnice o njenem poreklu. Leta družinske sreče prekine srečanje z obupano Hannah (Rachel Weisz), ki je na morju izgubila moža in hčerko.

Zakonca se znajdeta pred nemogočo izbiro med priznanjem boleče resnice ali življenjem v laži tuje bolečine.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Globina (The Deep, 1977)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Potapljača David Sanders in Gail Burke na dopustu skupaj z Romerom Treecejem odkrijeta potopljeni zaklad v bližini bermudske obale, a najdeta tudi mamila. Takoj se zapleteta v nevarno igro z gangsterji in lovci na zaklade, drama pa privede v eksploziven spopad pod morsko gladino.

V pustolovskem trilerju, ki ga je Peter Yates (Bullit) posnel po romanu avtorja Žrela Petra Benchleyja, so glavne vloge odigrali Robert Shaw, Jacqueline Bisset in Nick Nolte.

Film si lahko ogledate v videoteki Pickbox.

Peklenski val (Point Break, 2015)

V novi, vizualno osupljivi različici kultnega filma iz leta 1991 spoznamo mladega agenta FBI, ki skuša razkriti ozadje vratolomnih zločinskih podvigov. Da bi odkril storilce, se mora pod krinko ekstremnega športnika vtihotapiti v tajno združbo kriminalcev, katerih skupna točka je škodovanje pohlepnim korporacijam in brezkompromisno izzivanje smrti.

V nedeljo, 2. 7., ob 19.45 in v ponedeljek, 3. 7., ob 13.40 na CineStar TV Premiere 1.

Chevalier (2015)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Grška komedija o šestih moških, ki na razkošni jahti sredi Egejskega morja sklenejo odigrati igro, v kateri se bo veliko primerjalo in merilo.

Prijatelji bodo postali tekmeci, na koncu popotovanja, ko bo igra odigrana, pa bo zmagovalec mož, ki je najboljši v vsem. Na mezinec si bo nadel pečatni prstan zmagoslavja, tako imenovani chevalier.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera (2003)

Barvita akcijska pustolovščina, postavljena v 17. stoletje, v čas, ko so v Karibskem morju kraljevali lopovski pirati. Film poleg odlične scenografije odlikujejo tudi izvrstni posebni učinki, s pomočjo katerih se pred našimi očmi odvija srhljiva preobrazba piratov v žive okostnjake. V glavnih vlogah nastopajo ljubljenca ženskih src Johnny Depp in Orlando Bloom ter Keira Knightley.


Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja (2006)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Pirat Jack Sparrow se je znova prisiljen spopasti z nadnaravnimi silami, tokrat v obliki zloveščega Davyja Jonesa (Bill Nighy), ki poveljuje legendarni ladji duhov Leteči Holandec.

Seveda Jack lahko tudi to pot računa na pomoč zvestih prijateljev Willa in Elizabeth in lahko se začne najbolj divja gusarska avantura.


Pirati s Karibov: Na robu sveta (2007)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Čudaškega gusarskega kapitana Jacka Sparrowa smo nazadnje videli v goltancu srhljive morske pošasti. Da bi ga našla, se njegova prijatelja Will in Elizabeth obrneta na nekdanjega sovražnika kapitana Barbossa (Geoffrey Rush).

Ta ju prek spletk in prevar povede na drug konec sveta, kjer se morajo najprej spopasti z neizprosnim kitajskim piratom Sao Fengom (Chow Yun Fat), pot pa jim znova prekrižajo maščevalni admiral James Norrington (Jack Davenport), pogoltni Lord Beckett (Tom Hollander) in krvi željna prikazen Davy Jones (Nighy).


Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi (2011)

Napotki za brezmejno plovbo po TV-kanalih | Foto:

Neprekosljivi piratski kapitan Jack Sparrow in zviti morski volk Barbossa skušata najti legendarni izvir večne mladosti, a jima pot prekriža pustolovka in nekdanja Jackova simpatija Angelica (Penelope Cruz). S spretnimi nakanami Jacka zvabi na ladjo legendarnega gusarja Črnobradca (Ian McShane).

Ko se v zgodbo vmešajo tudi pogubne morske deklice, dvolična angleška mornarica in trdosrčni morski razbojniki, mora Jack znova pokazati obilico čudaških spretnosti in zaupati svoji obešenjaški sreči.

Prvi štirje deli franšize Pirati s Karibov so na voljo v videoteki Pickbox.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
Kino 219 DA
CineStar TV Premiere 1 225 NE
CineStar TV Premiere 2 227 NE
Videoteka VOYO 239  

*Možnost 7-dnevnega ogleda nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte