Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
12.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

HBO televizija film Na dopustu poletje počitnice priporočila DKino Telekom Slovenije

Petek, 23. 6. 2017, 12.30

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Poglejte, kaj otroci in mladostniki počnejo med poletnimi počitnicami! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
TV-priporočila: Poletne počitnice

Ob koncu šolskega leta smo na malih zaslonih poiskali filme, ki vam bodo pokazali, kaj otroci in mladostniki počnejo v poletnih mesecih, ko jim ni treba sedeti za šolskimi klopmi. Nekateri med njimi so primerni za mladoletne, drugi nikakor ne, skoraj vse pa odlikuje sproščen poletni duh.


Poletje (Summer, 2008)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Navihana fanta Shaun in Daz sta prijatelja še iz šolskih klopi. Po koncu šole se veselita poletja, vendar niti ne slutita, da bodo njune brezskrbne počitnice za vedno spremenile njuni življenji.

V torek, 20. 6., ob 20. uri na Kino.* Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Velika družina, veliko smeha (Cheaper by the Dozen 2, 2005)

Tom in Kate (Steve Martin in Bonnie Hunt) se veselita prihajajočih poletnih počitnic, ki jih nameravata skupaj z dvanajstimi otroki preživeti v naravi. Načrte jim pokvari tekmovalni Jimmy (Eugene Levy), ki s svojo prav tako številno družino tabori nedaleč stran.

Stare zamere med Tomom in Jimmyjem povzročijo, da sta si obe družini kmalu v laseh, toda tokrat nobena stran ne namerava popustiti.

V četrtek, 22. 6., ob 21.11 na Planet TV.*

Riko, Oskar in senčne prikazni (Rico, Oskar und die Tieferschatten, 2014)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Na pragu poletnih počitnic se na Berlinski ulici srečata dečka, Oskar in Riko, eden preveč bister in drugi bolj počasen v dojemanju, oba pa tako drugačna od drugih, da nimata pravih prijateljev.

Posebneža se spoprijateljita, ko pa Oskarja nekega dne ugrabijo, dobi Riko končno priložnost, da izkoristi svoje posebne spretnosti in pokaže svojo neomajnost.

V četrtek, 29. 6., ob 6. uri na HBO.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Spomladanske žurerke (Spring Breakers, 2012)

Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega ob pomoči Jamesa Franca prestopijo na temno stran. Film Harmonya Korinea, scenarista kultne in pretresljive Mularije (1995).

V sredo, 28. 6., ob 23.50 na TV 1000 in v četrtek, 29. 6., ob 21.40 na CineStar TV Action & Thriller.

Morski deček in deklica iz lave (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl, 2015)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Desetletni Max, mali izobčenec, se izgubi v svojem domišljijskem svetu, v katerega pobegne pred vsakodnevnimi skrbmi, ko se mora soočati s starši, šolskimi nasilneži in prav nič zabavnimi poletnimi počitnicami.

Toda ko Max ugotovi, da so sijajni liki, pustolovščine in neverjetne skrivne moči iz njegove domišljije morda veliko bolj resnični, kot bi bil kdorkoli pripravljen verjeti, se njegov svet spremeni.

V petek, 23. 6., ob 7.25 na HBO 2.* Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Angleška pita (The Inbetweeners, 2015)

Štirje britanski najstniki si po končani srednji šoli zaželijo sprostitve in nepozabnih doživetij nekje, kjer se jim ne bi bilo treba skrivati pred starši in učitelji. Odločijo se za dopustovanje v Grčiji, kjer si obetajo obilico pitja, zabav in seksa. Da bi zbrali dovolj poguma, prijatelji posežejo po alkoholu, kar je uvod v zelo zabavne, občasno boleče in predvsem nepozabne počitnice.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Noro poletje (One Crazy Summer, 1986)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Najstnik Hoops McCann (John Cusack) izhaja iz družine košarkarskih zvezdnikov, a sam ne blesti v tem športu. Ne želi nadaljevati družinske tradicije in bi rajši postal umetnik. Za sprejemni izpit pa mora napisati in ilustrirati ljubezensko zgodbo, kar ga zelo muči, saj še nikoli ni bil zaljubljen.

Najboljši prijatelj George ga prepriča, da z njim odide na poletne počitnice v Nantucket, kjer bosta osvajala dekleta. Obljubi mu, da bo tam zagotovo našel navdih za svoje delo. Nato se pojavi lepa Cassandra (Demi Moore), ki ga popolnoma očara.

V soboto, 24. 6., ob 18.50 na Kino.*

Od deklice do bejbe (13 Going on 30, 2004)

Naj bo poletje ali ne, marsikatero trinajstletno dekle sanja o tem, da bi preskočilo nerodna najstniška leta in postalo odrasla oseba. Jenny Rink to tudi uspe.

Ko se njen rojstni dan izkaže za pravo polomijo, si zaželi, da bi bila stara trideset let in priljubljena. Naslednji dan se zbudi kot lepa in uspešna urednica revije v New Yorku, njeno življenje pa se zdi naravnost popolno. Pa je res takšno?

V nedeljo, 18. 6., ob 16.55 na POP TV.*

Čarobno poletje (Summer Magic, 1963)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Film o mladi ljubezni, družinskih skrivnostih in poletnih nočeh v majhnem mestu. Ko finančne težave prisilijo družino Carey, da zapusti Boston, se njena hči Nancy domisli načrta, kako se bodo preselili v mestece v Novi Angliji. Tam se srečajo z zabavnimi situacijami tako zanje kot za njihove sosede.

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Abeceda seksa (To Do List, 2013)

Po koncu srednje šole se pridna najstnica Brandy Klark (Aubrey Plaza) odloči spremeniti podobo dolgočasnice. Še pred odhodom na fakulteto si želi končno pridobiti izkušnje s fanti, zato sestavi seznam doživetij, ki so dotlej ostala neizpolnjena.

Film je na voljo v videoteki VOYO.

Poletje s Sangaile (Sangailes vasara, 2015)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

17-letna Sangaile je navdušena nad letali, a se boji višine. Na letalskem mitingu spozna Auste, ki jo spodbuja, naj se osvobodi strahu. Poletna ljubezen Sangaile da krila, da končno poleti.

V soboto, 8. 7., ob 6. uri na Cinemax.* Na voljo tudi na HBO GO.
Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Gremo mi po svoje (2010) & Gremo mi po svoje 2 (2013)

Najbolj gledan slovenski film vseh časov prikazuje zabavne zaplete med otroki in odraslimi, ki stkejo himno naravi, ljubezni, humorju ter optimističnemu pogledu na življenje.

Dogajanje je postavljeno v čudovito okolje Soče, kjer Aleks tabori s taborniškimi prijatelji, vendar Starešina (Jurij Zrnec) malce preveč resno jemlje taborništvo in vzgojo otrok, s čimer povzroči številne komične zaplete.

V nadaljevanju mladinske komedije Mihe Hočevarja se navihani taborniki in nergavi Starešina vrnejo v Posočje, toda njihovo običajno uganjanje poletnih norčij zmoti prihod odreda štajerskih tabornikov pod vodstvom tekmovalnega Šefa (Tadej Toš).

Filma sta na voljo v videoteki VOYO.

Kralji poletja (The Kings of Summer, 2013)

TV-priporočila: Poletne počitnice | Foto:

Trije najstniški prijatelji Joe, Patrick in Biaggio se odločijo pobegniti od sitnih staršev in preživeti poletje po svoje sredi gozda, neodvisno od svojih nergavih družin in civilizacije. Zgradijo si leseno hišo in poskušajo živeti od hrane, ki jo sami naberejo ali ulovijo.

Zdi se, da je prekrasna narava res svoboda, po kateri hrepenijo. Toda divjina vedno pokaže pravi obraz, ko vanjo vstopi mladostniška ljubezen. Njihovo samostojno življenje bo zakompliciralo čedno dekle.

V soboto, 17. 6., ob 13.15 na Kanal A.*

Superkategorija Šole je konec

Ste si večino filmov iz tokratnih TV-priporočil že ogledali? Pogrešate med njimi kakšnega, ki je v kinematografe prispel letos?

Superkategorija DKino: Konec šole | Foto:

Brez skrbi – v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenija vas čaka izbor desetih razvedrilnih celovečercev, s katerimi bodo lahko učenci, pa tudi njihovi starši in učitelji brezskrbno zajadrali v poletje.

Več o superkategoriji Šole je konec.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
CineStar TV Action & Thriller 227 NE
Kino 219 DA
POP TV 4 DA
Kanal A 8 DA
Videoteka VOYO 239  
TV 1000 218 DA

*Možnost 7-dnevnega ogleda nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte