Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2016,
15.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ognjeni obroč Guillermo del Toro kaiju Idris Elba Charlie Hunnam SiOL TV DKino

Sreda, 21. 9. 2016, 15.51

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Ognjeni obroč (Pacific Rim)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ognjeni obroč

Akcijski domišljijski spektakel režiserja Favnovega labirinta Guillerma del Tora o apokaliptičnem boju med velikanskimi pošastmi in roboti, ki jih upravljajo posebej izurjeni piloti.

ZDA/2013/125 min.
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Clifton Collins Jr., Ron Perlman
Žanr: Akcijski domišljijski spektakel
Ocena IMDb: 7,0/10

Režiser fantazijskih pripovedi Hellyboy in Favnov labirint nas popelje v bližnjo prihodnost, ko Zemljo napadejo velikanske pošasti, ki lahko uničijo celotna mesta.

Da bi rešili človeštvo, znanstveniki ustvarijo velikanske robote, ki so lahko kos surovi moči in velikosti napadalcev. Robote upravljajo posebej izurjeni piloti, ki se s pomočjo misli povežejo med seboj, vendar morajo ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ne zvabi uničujočih spominov.

Ko se pošasti pripravljajo na poslednji spopad, morajo tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.


"Transformerji za intelektualce? Ne, samo Transformerji za zahtevnejše občinstvo. Povsem dovolj!" Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Ognjeni obroč.)


Ognjeni obroč | Foto:


Zanimivosti:

Guillerma del Tora so za projekt navdušile klasike japonskega podžanra filmov kaiju, ki jih je oboževal že kot otrok. Dva izmed njegovih najljubših sta Frankenstein Conquers the World in The War of The Gargantuas.

• Kaiju je japonski izraz za nenavadne pošasti. Najznamenitejši predstavnik kaijujev je Godzila.

• Ustvarjalci so oblikovali približno sto kaijujev in sto robotov, imenovanih jaegerji (nemški izraz za lovca), a jih v filmu nastopi le peščica. Izbrali so jih tako, da so vsak teden glasovali za najboljšega.

• Del Torov najljubši jaeger v Ognjenem obroču je Cherno Alpha ("Zdi se mi prikupen, ker je staromoden in malce neroden."), med kaijuji pa mu je posebej pri srcu gorili podoben Leatherback. Razlog? Ker se lahko poistoveti z njegovim pivskim trebuhom!

Ognjeni obroč | Foto:

• Režiser je navdih za videz filma črpal iz slik, kot sta Velikan Francisca Goye in Veliki val Kanagawe Katsushike Hokusaija.

• Za vlogo vodje projekta obrambe človeštva, ki ga igra Idris Elba (Prometej), se je sprva omenjal Tom Cruise.

Ognjeni obroč je peti del Torov film, v katerem igra Ron Perlman (Hellboy), in prvi po kultni grozljivki Cronos iz leta 1993, v katerem ta igra človeški lik.

• Direktor fotografije je Guillermo Navarro, ki je z del Torom sodeloval že pri Favnovem labirintu in bil za svoje delo nagrajen z oskarjem. Ognjeni obroč je prvi film, ki sta ga ustvarjalca posnela z digitalnimi kamerami.

• Studio Warner Bros. je že napovedal nadaljevanje filma. To naj bi prišlo v kinematografe februarja 2018, režiral pa ga bo Steven S. DeKnight.

Napovednik filma Ognjeni obroč:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto 5 – DKino.

Ne spreglejte