Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
2. 11. 2017,
9.58

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

4

Natisni članek

Brett Ratner Kevin Spacey Dustin Hoffman spolno nadlegovanje obtožbe

Četrtek, 2. 11. 2017, 9.58

6 let, 5 mesecev

Kevina Spaceyja spolnega nadlegovanja obtožuje še več moških, obtožen tudi Dustin Hoffman

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

4

Kevin Spacey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po Harveyju Weinsteinu je zdaj zaradi spolnih nadlegovanj na udaru igralec Kevin Spacey. Pred nekaj dnevi je po obtožbah igralca Anthonyja Rappa priznal, da je homoseksualec, in se javno opravičil Anthonyju, zdaj pa se njegova mreža še bolj zapleta. Obtožena sta tudi igralec Dustin Hoffman in režiser Brett Ratner.

Kot kaže, se je nočna mora za Kevina Spaceyja šele začela. Po Anthonyju Rappu se je opogumilo še več moških in javno priznalo, da jih je slavni igralec pred leti spolno nadlegoval. Med njimi so igralec Robert Cavazos, filmar Tony Montana in tudi britanski natakar Daniel Beal.

Po Harveyju dežujejo obtožbe še na druge hollywoodske zvezdnike. | Foto: Getty Images Po Harveyju dežujejo obtožbe še na druge hollywoodske zvezdnike. Foto: Getty Images

Obtožbam ni konca

Robert Cavazos je na Facebooku razkril, da ga je Kevin pred nekaj leti v nekem londonskem baru skušal otipavati, a se je postavil zase. "Tega nisem hotel prenašati, a poznam ljudi, ki niso bili tako pogumni, da bi ga ustavili," je zapisal.

Tony Montana je imel podobno izkušnjo, a v Los Angelesu. "Hotel sem naročiti pijačo, ko je do mene pristopil Kevin in ovil roko okoli mene. Prigovarjal mi je, naj z njim zapustim bar, pozneje pa me je prijel tudi za mednožje."

Oglasil se je tudi britanski natakar Daniel Beal, ki je bil star komaj 19 let, ko je Spaceyja spoznal v povsem drugačni luči. Daniel pripoveduje, da se je igralec pred njim razgalil in mu govoril: "Je kar velik, kajne?" Kevin je pozneje uvidel, kaj je storil, in Danielu v zameno za molk ponudil svojo švicarsko ročno uro, vredno več kot štiri tisoč evrov.

Oglasil se je še en moški, ki pa hoče ostati anonimen. Na seznamu Kevinovih žrtev je tako uradno že pet moških.

Po valu obtožb mu je v bran (neuspešno) stopil brat Randall Fowler, ki je razkril, da je za Kevinovo obnašanje najbrž kriva zloraba njunega očeta. Tega je Randall označil za "nacističnega posiljevalca otrok", ki je leta zlorabljal tudi njega in Kevina, a mnogi trdijo, da to ni opravičilo za Kevinova spolna nadlegovanja in da bi moral prekiniti krog zlorab.

Na udaru se je znašel tudi Dustin Hoffman. | Foto: Reuters Na udaru se je znašel tudi Dustin Hoffman. Foto: Reuters

Kriva tudi Dustin Hoffman in režiser Brett Ratner?

Mirno te dni ne spi niti igralec Dustin Hoffman, ki ga spolnega nadlegovanja obtožuje igralka Anna Graham Hunter. Dustin naj bi takrat 17-letno Anno neprimerno otipaval, imel neprimerne seksualne komentarje in jo napeljeval na masaže leta 1985 na snemanju filma Smrt trgovskega potnika.

"Srce me boli za mlado devico, kakršna sem bila, do takrat poljubljena le trikrat, potem pa me je nadlegoval moški, ki bi lahko bil moj oče. Na jok mi gre, da se mi je to takrat zdelo očarljivo," je razkrila danes, Dustin pa se ji je že javno opravičil.

Bretta obtožuje vse več žensk. | Foto: Reuters Bretta obtožuje vse več žensk. Foto: Reuters

A ni še konec. Pet igralk je javno s prstom pokazalo še na režiserja Bretta Ratnerja, režiserja kultnega filma Ful gas. Obtožujejo ga Olivia Munn in še štiri druge igralke, Jamie Ray Newman, Katharine Towne, Jorina King, Natasha Henstridge, in manekenka Eri Sasaki.

Olivia se spominja, da se je Brett vpričo nje samozadovoljeval, Natasha Henstridge ga obtožuje, da jo je prisilil v oralni seks, Jamie Ray Newman pa je nadlegoval na skupnem letu. Katharine Towne se spominja, da se je do nje grdo obnašal na neki zabavi in jo nadlegoval, manekenka Eri Saski pa, da se ji je ponujal, jo otipaval in jo spraševal, ali si želi biti slavna, ko je bila statistka v filmu Ful gas 2. Enako je bilo z Jorino King, prav tako statistko v filmu Ful gas 2; Brett naj bi hotel videti njene prsi, Jorina pa se mu je skrila na žensko stranišče.

Obtožbe Jorine in Eri je potrdil producent Kent Richards, ki je sodeloval pri snemanju filma Ful gas 2, in dodal, da sta se mu čez režiserja pritožili že takrat, poleg njiju pa tudi dve drugi ženski. Ratnerjev odvetnik je vse obtožbe zanikal.

Ne spreglejte