Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2017,
18.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gerard Butler Cate Blanchett DreamWorks Animations sinhronizacija Dean DeBlois zmaji Kako izuriti svojega zmaja 2 televizija film Telekom Slovenije DKino animirani film družinski film

Nedelja, 3. 9. 2017, 18.34

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Kako izuriti svojega zmaja 2 (How to Train Your Dragon 2)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Kako izuriti svojega zmaja 2 (How to Train Your Dragon 2)

Za oskarja nominirano in z zlatim globusom nagrajeno nadaljevanje priljubljenega animiranega celovečerca o prijateljstvu med mladim Vikingom in ranjenim zmajem, v katerem mora dvojica s pomočjo prijateljev rešiti svoje ljudstvo pred neusmiljenim zavojevalcem.

ZDA/2014/97 min.
Režija: Dean DeBlois
Glasovi: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Jonah Hill, Kit Harington, T.J. Miller, Kristen Wiig
Sinhro.: Primož Forte, Dani Bavec, Gojmir Lešnjak, Katja Ajster, Urška Hlebec, Neža Buh, Tadej Pišek
Žanr: Animirana akcijska pustolovščina
Ocena IMDb: 7,8/10

Minilo je pet let, odkar sta mali neustrašni Viki in njegov zmaj Brezzobi poskrbela za mir med zmaji in Vikingi. Toda med tem, ko vaščani uživajo v zabavnih tekmah z zmaji, Viki s svojim letečim prijateljem raje raziskuje nova ozemlja.

Po zavrnitvi očetove želje, da bi prevzel vlogo poglavarja, Viki odleti na dolgo potovanje, med katerim naleti na skrivnostno ledeno votlino s številnimi nepoznanimi zmaji.

Ker želi zlobni lovec na zmaje Drago izkoristiti odkritje za stvaritev uničujoče vojske, s katero bi si pokoril ves svet, se morajo Viki in njegovi prijatelji podati na novo nepozabno pustolovščino.


V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena!

"Izvirnik nam je pokazal, da lahko DreamWorksovi animirani celovečerci tekmujejo s Pixarjevimi tako po vsebini kot po formi.

Nadaljevanje nam pokaže, da manjša ustvarjalna kriza, ki jo v zadnjih letih preživlja konkurenčni Pixar, studia DreamWorks ni uspavala, temveč mu je dala nov zalet. Pohvalno." Klemen Čene, Siol.net (Preberite vso recenzijo filma Kako izuriti svojega zmaja 2.)


Kako izuriti svojega zmaja 2 (How to Train Your Dragon 2) | Foto:


Zanimivosti:

Kako izuriti svojega zmaja 2 je prvi film studia Dreamworks Animations, ki je prejel zlati globus za najboljši animiran celovečerec.

Film je prejel šest nagrad annie, med njimi tudi nagrado za najboljši animirani film leta in najboljšega režiserja, potegoval pa se je tudi za oskarja za najboljši animiran celovečerec.

Kako izuriti svojega zmaja 2 (How to Train Your Dragon 2) | Foto: Djimon Hounsou (Drago) se je med pripravami na glasovno vlogo pogosto posluževal vokalnih vaj. Ena od teh, glasen in grozljiv krik, je bila režiserju filma Deanu DeBloisu tako všeč, da jo je uporabil kot bojni klic, s katerim Drago pozove svoje zmaje.

• Sorežiser in soscenarist prvega dela Chris Sanders se zaradi snemanja Krudovih (2014) ni vrnil na režijski stolček, zato pa je projekt pomagal producirati.

• DeBlois je privolil v režijo nadaljevanja pod pogojem, da bo lahko posnel trilogijo, kot navdih za snemanje nadaljevanja pa je navedel filma Vojna zvezd: Imperij vrača udarec (1980) in Moj sosed Totoro (1988).

• Studio je že večkrat prestavil napovedano premiero tretjega dela. Ta je bila sprva načrtovana 17. junija 2016, po zadnji napovedi pa naj bi tretji del v kinematografe prispel 1. marca 2019.


V videoteki DKino si oglejte tudi: Mali šef (The Boss Baby)

Napovednik filma Kako izuriti svojega zmaja 2:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Ne spreglejte