Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
8.21

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

DKino Telekom Slovenije animirani film družinski film sinhronizacija Mali šef Alec Baldwin Steve Buscemi Tobey Maguire Jimmy Kimmel Tom McGrath film televizija

Torek, 22. 8. 2017, 8.21

4 leta, 9 mesecev

V videoteki DKino!

Mali šef (The Boss Baby)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mali šef (The Boss Baby)

Animirana družinska komedija ustvarjalcev Madagaskarja o dojenčku z odraslim umom, ki mora s pomočjo sedemletnega bratca prekrižati načrte zlobneža, če želi, da človeštvo ohrani ljubezen.

 

ZDA/2017/93 min.
Režija: Tom McGrath
Glasovi: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Tobey Maguire, Lisa Kudrow, Eric Bell Jr.
Sinhro.: Primož Ekart, Uroš Maček, Štefan Kušar, Tjaša Železnik, Matevž Muller, Uroš Buh
Žanr: Animirana družinska komedija
Ocena IMDb: 6,4/10

Ustvarjalci animiranih celovečercev Madagaskar in Megaum predstavljajo komično zgodbo o sedemletnem Timu, čigar življenje na glavo obrne novi bratec.

Čeprav starši ne opazijo ničesar nenavadnega, se čudaški dojenček zdi Timu ves čas sumljiv in nekega večera res odkrije, da bratec lahko govori, hodi in snuje nenavadne načrte.

Mali šef Timu razloži, da morata skupaj ustaviti zlobneža Francisa, ki želi človeštvu ukrasti ljubezen. Da bi starše in svet rešila pred temačno prihodnostjo, morata brata združiti moči, pri tem pa s pomočjo brezmejnega otroškega kaosa poskrbita za nepozabno pustolovščino.


V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena!

Mali šef (The Boss Baby) | Foto:


Zanimivosti:

• Film je navdihnila istoimenska slikanica iz leta 2010, ki jo je napisala in ilustrirala Marla Frazee.

• Mali šef je 34. animiran celovečerec v produkciji Dreamworks Animations in tretji film tega studia po Madagaskarju 2 (2008) in Petih legendah (2012), pri katerem je sodeloval Alec Baldwin.

• Čeprav so številni menili, da se zgodba o podjetniku v plenicah, ki postane glava družine, norčuje iz trenutnega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je režiser filma Tom McGrath pojasnil, da je kakršnakoli podobnost med njo in resničnostjo samo srečno naključje.

Film so namreč začeli razvijati še preden je Trump najavil svojo kandidaturo, Baldwinu pa je McGrath ponudil glavno glasovno vlogo zato, ker je z njim uspešno sodelal že pri snemanju filma Madagaskar 2 in ne za to, ker igralec v satirični oddaji Saturday Night Live upodablja Trumpa.

Mali šef (The Boss Baby) | Foto:

• Glavnemu zlikovcu bi moral po prvotnih načrtih glas posoditi oskarjevec Kevin Spacey, nazadnje pa je to storil Steve Buscemi (Mestni psi, Fargo, Pošasti iz omare).

• Alec Baldwin in Lisa Kudrow sta bila pred tem soigralca v humoristični seriji Prijatelji, Tobey Maguire pa je z Baldwinom sodeloval že pri snemanju družinske akcijske komedije Mačke in psi (2001), v kateri sta oba igralca posodila glasove pasjima likoma.

Mali šef je v svetovnih kinematografih zaslužil skoraj 500 milijonov ameriških dolarjev, vodilni pri studiu pa so že napovedali snemanje nadaljevanja filma. To naj bi prispelo v kinematografe marca 2021, naslovnemu junaku pa bo glas znova posodil Baldwin.


Napovednik filma Mali šef:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.


Ne spreglejte