Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
11.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Harry Potter ljubezen ljubezen romantika zveza

Torek, 4. 2. 2014, 11.58

8 let

J. K. Rowling: Hermiona bi morala biti s Harryjem in ne Ronom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Knjige in filme o Harryju Potterju so poleg nevarnosti in magije zaznamovale tudi najstniške ljubezni.

Medtem ko bralci in gledalci niso nikoli dvomili v to, da bodo na koncu skupaj pristali Harry in Ginny ter Hermione in Ron, pa je avtorica J. K. Rowling močno dvomila o ljubezni med Hermiono in Ronom.

V nedavnem intervjuju za britanski The Sunday Times, ki ga je opravila z Emmo Watson, ta je v vseh osmih filmih upodobila Hermiono, je celo priznala, da ji je žal, da je skupaj spravila Harryjevega najboljšega prijatelja, nerodnega rdečelasca, in genialno bunkeljsko čarovnico. "Hermiona bi morala biti skupaj s Harryjem," je zagotovo na zgroženost mnogih bralcev dejala Rowlingova.

"Zaradi razlogov, ki imajo malo opraviti z literaturo, veliko pa z razvojem zgodbe, sem ustvarila odnos med Ronom in Hermiono, ki preraste v nekaj večjega, močnejšega," je povedala avtorica in dodala: "A če sem popolnoma iskrena, je ta romantična zveza nastala iz osebnih razlogov in ne zato, ker bi bila kredibilna."

Watsonova se je z avtorico več kot strinjala: "Prepričana sem, da številni ljubitelji Harryja Potterja globoko v sebi dvomijo, da je Ron tisti, s katerim bi bila Hermiona lahko srečna." Rowlingova je šla še korak dlje in dejala, da bi Ron in Hermiona v nadaljevanju zgodbe (če bi ta obstajala) zagotovo iskala pomoč pri zakonskem terapevtu.

Ta pripomba je še dodatni udarec za Rona. Pisateljica je namreč leta 2011 v pogovoru s "Harryjem" Danielom Radcliffom povedala, da je zelo resno razmišljala o tem, da bi lik Rona še pred koncem knjižne (in filmske) sage ubila: "Že od samega začetka pisanja sedemdelne knjižne pripovedi o Potterju sem vedela, da ne bom ubila nobenega od treh glavnih junakov. A nekje na pol poti sem se začela poigravati z idejo, da enega od njih vseeno izločim. Iz čistega kljubovanja. Konec koncev veste, kako se je pripoved razpleta, in veste, da to ni bil srečen svet, v katerem so živeli. Čeprav je bil Ron tisti, ki ne bi preživel, pa verjetno ne bi imela srca, da bi to tudi dejansko storila."

Ne spreglejte