Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 5. 2014,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Planet TV serija telenovela

Sobota, 24. 5. 2014, 9.02

8 let

Grška telenovela, ki je obnorela Slovenijo in svet (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Telenovela Opojna ljubezen podira mejnike. Pozna jo svet, spoznala jo je Slovenija in spoznala jo je celo sama Ellen DeGeneres.

Grška telenovela Opojna ljubezen, ki jo lahko gledate na Planet Tv TV, je posebna v marsičem. Ne le, da v njej igrajo številni uveljavljeni grški igralci in igralke, pač pa jo vse bolj spoznava ves svet. O njej ima dobro mnenje tudi eden izmed glavnih igralcev in režiser serije Andreas Georgiou, ki je za oddajo O ni skrival podrobnosti o seriji, njenem nastanku in eksotičnih grških in ciprskih lokacijah, kjer serija nastaja.

Zgodba se začne v Atenah, kjer 25-letna Melina s prijateljicami praznuje slovo od samskega stanu, saj se čez tri dni na Kreti poroči z dolgoletnim fantom Sifisom Giannakakisom. V istem baru je 30-letni Achilles Matthaiou s svojim bratom in študijskimi kolegi. Achilles bodoči nevesti ponudi vino brusco, zaradi katerega se par v prvem trenutku nesmrtno zaljubi. Ko učinek vina naslednje jutro popusti, Melina zbeži – osramočena zaradi svojega vedenja – in se vrne na Kreto k Sifisu na priprave za poroko. Achilles je ne išče, celo njenega imena se ne spomni. Vendar pa ju usoda znova združi. Poseben pečat v seriji dajeta seveda narava in grški jezik, ki ga vse bolj spoznavamo tudi Slovenci.

So pa telenovele obsedle številne Slovence, gleda jih marsikdo, ki celo ne priznava, da si vzame čas za lahkotne romantične zgodbe. Kaj pa znani Slovenci? Vprašali smo voditeljico Jasno Kuljaj ter pevki Regino in Špelo Grošelj, kakšen je njihov odnos do telenovel.

Že uvodoma pa smo zapisali, da je Opojna ljubezen telenovela, ki jo spoznava tudi svet. Kako? Po naključju se je v telenoveli znašla slika voditeljice in komičarke Ellen DeGeneres. In ker vemo, da Ellen ne ostane ravnodušna ob takšnih dogodkih, se je seveda zgodilo tisto, kar so si ustvarjalci serije lahko le želeli. Reklama na kvadrat v enem najbolj gledanih pogovornih šovov.

Če še razmišljate, kam bi se odpravili na poletni dopust, bo nadaljevanka zagotovo pripomogla k odločitvi. S pomočjo ljubezenske zgodbe boste potovali na čudovita otoka Kreto in Ciper. Priča boste pozabljenim navadam, ki od prve epizode naprej seriji dajejo identiteto in značaj ter prikazujejo kulturo kraja s sodobnega stališča. Snemanje poteka na otokih in zajema slikovite uličice očarljivega mesta Chania, vinograde na deželi Cypriot, osupljive plaže na Kreti in vile v Nicosii. In še to: izvirni naslov serije Opojna ljubezen je Brusco. Brusco je vino iz makedonske pokrajine, ki ga pridelujejo iz posebne rdeče sorte grozdja. Velja za eno najbolj priljubljenih grških vin.

Ne spreglejte