Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2022,
11.49

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Netflix princesa Diana princ Harry Meghan Markle

Četrtek, 8. 12. 2022, 11.49

1 leto, 4 mesece

Dostopni prvi deli serije o Harryju in Meghan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
princ Harry, Meghan Markle, Oprah Winfrey | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri ponudniku pretočnih vsebin Netflix so od danes zjutraj dostopni prvi trije deli dokumentarne serije Harry & Meghan, ki razkrivajo razhod britanskega princa in njegove žene z britansko kraljevo družino. Serija, ki sicer obsega šest delov, je že pred objavo požela veliko pozornosti in sprožila ugibanja o morebitnih novih kritikah na račun monarhije.

Britanski BBC na svoji spletni strani danes že objavlja vrsto podrobnosti, ki jih par razkriva v seriji. Na začetku je objavljena izjava, da so člani kraljeve družine zavrnili komentarje.

Kot navaja BBC, princ Harry v seriji med drugim trdi, da je njegova dolžnost razkriti "izkoriščanje in korupcijo" v medijih. Pravi tudi, da so se člani kraljeve družine spraševali, zakaj bi morala biti Meghan Markle posebej zaščitena pred medijskim poročanjem, on pa jim je odgovoril, da je razlika v "rasnem elementu".

Princ Harry Meghan primerja s princeso Diano

Harry se v seriji tudi spominja svoje matere, princese Diane, ter Meghan primerja z njo. Omenja še, da je Meghan najprej žrtvovala vse, da bi se mu pridružila v njegovem svetu, pozneje pa je enako storil on, da bi se pridružil njenemu svetu v ZDA. Meghan med drugim v seriji opisuje svoje prvo srečanje z valižansko princeso Kate.

Meghan Harry
Trendi Dokumentarec, ki bo zatresel monarhijo? Razkrili so prve prizore.

Princ Harry, najmlajši sin britanskega kralja Karla III., in njegova žena, ameriška igralka Meghan Markle, sta se leta 2020 odločila, da se bosta oddaljila od kraljeve družine in se preselila v ZDA, kjer zdaj živita s triletnim sinom Archiejem in enoletno hčerko Lilibet.

V šokantnem intervjuju marca lani z Oprah Winfrey je par kraljevo družino obtožil rasizma in neobčutljivosti. Meghan je povedala, da je zaradi tega razmišljala celo o samomoru.

Netflixova serija velja za nov napad na kraljevo družino in je bila v britanskem rumenem tisku že pred oddajanjem tarča ostrih kritik. Naslednji trije deli serije bodo po napovedih dostopni 15. decembra.

Harry in Meghan naj bi s serijo, v kateri sta bila soproducenta, povedala svojo stran zgodbe. Netflix je sicer tarča kritik, da je v napovednikih uporabil zavajajoče posnetke in fotografije, da bi prikazal, kako par preganjajo mediji.

Ne spreglejte