SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Doktor Sleep (Doctor Sleep)

Doktor Sleep
Doctor Sleep © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

V nadaljevanju kultne grozljivke Izžarevanje – to je po romanu Stephena Kinga režiral Stanley Kubrick – spremljamo poskuse odraslega Dannyja Torrencea (Ewan McGregor), da bi deklico s podobnimi nadnaravnimi sposobnosti, kot jih ima sam, zaščitil pred morilskim kultom.

ZDA │ 2019 │ 145 min. │ Nadnaravna grozljivka

R: Mike Flanagan│ I: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis

IMDb: 7,4/10│ Rotten Tomatoes: 77 % │ Uporabniki Googla: 88 %

Leta za tem, ko je ubežal moriji v hotelu Overlook, je danes odrasli Danny Torrence še vedno travmatiziran zaradi grozljivih dogodkov iz otroštva.

Velika filmska maškarada Trendi Velika filmska maškarada

Ko spozna Abro, najstnico z darom, kot ga ima sam, jo poskuša zaščititi pred kultom, ki se v želji, da bi postal nesmrten, hrani s izžarevanjem nedolžnih.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

"Doktor Sleep je mogočen dosežek napetosti, negotovosti, odpuščanja in žrtvovanja, ki ga ne bom kmalu pozabila." Sara Michelle Fetters, Seattle Times

Genialna prijateljica S2 Trendi Na HBO se je vrnila Genialna prijateljica

"Verodostojen v interpretaciji vlog, bogat z mitološkimi podrobnostmi in ganljivo iskren v prikazu zdravljenju alkoholizma in travm ta film navdušuje na različne načine." Nicholas Barber, BBC.com

Napovednik filma Doktor Sleep:

Zanimivosti:

 • Režiser, scenarist in montažer Doktorja Sleepa Mike Flanagan (Ouija: izvor zla) je film posnel po istoimenskem romanu Stephena Kinga iz leta 2013.
  Doktor Sleep Gre za nadaljevanje zgodbe iz romana Izžarevanje (1977), po katerem je Stanley Kubrick leta 1980 posnel istoimensko grozljivko in v kateri je glavno vlogo odigral Jack Nicholson.
 • Danny Lloyd – ta je upodobil dečka Dannyja Torrancea v filmu Izžarevanje – se v tem Doktorju Sleepu pojavi v gostujoči vlogi obiskovalca tekme bejzbola, v odjavni špici filma pa je naveden kot gledalec.
 • Leta 1971 rojeni Ewan McGregor je samo dve leti starejši Dannyja Lloyda in pet let mlajši od Jacka Nicholsona v času, ko je ta posnel Izžarevanje.
 • Mike Flanagan je natančno poustvaril scenografijo hotela Overlook iz načrtov, ki jih je pridobil s posestva Stanleyja Kubricka.
 • Doktor Sleep Flanagan je vložil veliko truda v prepričevanje Stephena Kinga, da privoli v snemanje celovečerne upodobitve njegovega romana. Po njej so že leta 1997 posneli istoimensko TV-serijo, vendar te gledalci niso sprejeli z navdušenjem.
 • Ewan McGregor se je razveselil vloge Dannyja Torrencea po zaslugi Kingovega blagoslova, zanjo pa so se med drugimi potegovali še Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith in Jeremy Renner.
 • McGregor je izjavil, da ni ljubitelj grozljivk in da si je film Izžarevanje ogledal šele z vstopom v igralske vode, saj ni mogel prezreti njegovega kultnega statusa.
Februar na Epic Drama Trendi Kako se bo razpletla domnevno zadnja sezona Poldarka?

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Tisto: Drugo poglavje Trendi Tisto: Drugo poglavje (It Chapter Two) Mi Trendi Mi (Us) Dobro se skrij Trendi Dobro se skrij (Ready or Not)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin