SiolNET. Trendi Film in TV
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dežela, kjer že štiriletne punčke silijo v manekenstvo #video

0,58

termometer

Vice - lepotna tekmovanja Venezuela
Foto: Planet TV/Vice

Nov del dokumentarne serije na Planetu z naslovom Države skozi modo prikazuje, kako pomembna so manekenstvo in lepotna tekmovanja v južnoameriški državi Venezueli. Celo štiriletne punčke že vpisujejo v manekenske šole v želji, da bi nekoč postale mis sveta.

Nadvse zanimivo dokumentarno serijo Države skozi modo lahko od ponedeljka do petka spremljate na Planetu ob 22.30.

Venezuela je država, kjer povprečna državljanka kar 20 odstotkov plače nameni kozmetiki in lepotnim posegom. In kjer ena od petih žensk pristane na mizi lepotnega kirurga, ker si želi biti čim bolj popolna.

Tudi obiskovanje manekenskih šol ni nobena posebnost. Ena od takšnih ustanov v glavnem mestu Caracasu ima kar 800 članic, a le dve izmed njih bosta nekoč, ko bosta pripravljeni, tekmovali na lepotnih tekmovanjih. Niso pa le dekleta tista, ki si nadvse želijo uspeti v svetu lepotnih tekmovanj. Tudi mnogi Venezuelci se skušajo uveljaviti kot manekeni in mistri.

Ena od deklic, ki se učijo manekenskega posla, je tudi štiriletna Helen. Ena od deklic, ki se učijo manekenskega posla, je tudi štiriletna Helen. Foto: Planet TV/Vice

Še posebej nenavadno je to, da v manekenstvo silijo že majhne punčke. Tudi štiriletna Helen je ena od njih. Čeprav na prvi pogled ni videti, da bi bila deklica navdušena nad poslanstvom, ki si ga je zanjo zamislila mama, sama trdi drugače. "V Venezueli so lepotna tekmovanja resen posel. In tako kot velja po svetu prepričanje, da se je treba tujih jezikov začeti učiti čim hitreje, tukaj enako velja za manekenstvo – prej ko se dekleta začnejo šolati, bolje je zanje," v seriji ugotavlja novinarka Hailey Gates.

Kako je videti predstavitev v takšni manekenski šoli, kjer se po modni brvi sprehodijo tudi majhne deklice, poglejte v spodnjem videu.

Več o tem, kakšno je življenje v Venezueli, ki se ponaša s kar sedmimi nazivi mis universe, šestimi nazivi mis sveta in sedmimi nazivi mis international, pa v nocojšnji epizodi dokumentarne serije Države skozi modo ob 22.30 na Planetu.
Okrogla zadnjica Planet TV Država, kjer so obline nekaj zaželenega #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin