SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

David Goyer se bo odpravil na Fantastično potovanje

4

termometer

James Cameron že dolga leta poskuša na veliko platno prenesti remake Fantastičnega potovanja, znanstvenofantastičnega spektakla iz leta 1966. Mu bo tokrat uspelo s scenaristom Davidom Goyerjem?

Zadnje novice o remaku Fantastičnega potovanja (Fantastic Voyage) datirajo v leto 2011, ko naj bi s Cameronom kot producentom na čelu remake režiral Shawn Levy (vsi trije deli Noči v muzeju). Projekt je takrat iz neznanega razloga obstal v razvojnem peklu. Vse do danes, ko je Cameron sporočil, da bo nov scenarij spisal eden od najbolj uveljavljenih scenaristov v Hollywoodu David Goyer (trilogija Temni vitez, Jekleni mož, Da Vincijevi demoni).

Goyer bo ne samo spisal scenarij, ampak bo pri filmu sodeloval tudi kot izvršni producent.

The Hollywood Reporter poroča, da se bo pridružil dolgemu seznamu imen, ki so že poskušali Cameronu pomagati pri uresničitvi projekta: Marianne in Cormac Wibberley, Shane Salerno in Laeta Kalogridis, če jih naštejemo le nekaj.

Prav tako so bili s projektom povezani veliki režiserji sedme umetnosti: poleg Levyja še Paul Greengrass (Kapitan Philips) in Roland Emmerich (Dan po jutrišnjem, 2012, Godzila).

Čeprav so imena režiserja in glavnih igralskih zvezd za zdaj še neznanka, studio 20th Century Fox upa, da bo z Goyerjem (ta trenutno piše scenarij za nadaljevanje Jeklenega moža, še neimenovani projekt o Batmanu in Supermanu) in Cameronom (globoko v predpripravi za začetek snemanja treh nadaljevanj o Avatarju) v tandemu projekt dokončno zaživel.

Izvirnik iz leta 1966, ki ga je posnel Richard Fleischer, pripoveduje zgodbo o skupini znanstvenikov, ki jih, z namenom rešiti človeško življenje, pomanjšajo na mikroskopsko velikost. Skupina se nato v miniaturni podmornici poda na pot znotraj človeškega telesa. Modernejšo, komično različico z naslovom Innerspace je leta 1987 režiral Joe Dante (Gremlini).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin