Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 9. 2014,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dunaj

Torek, 30. 9. 2014, 12.06

8 let

Slovenski Pop-up dom vzniknil tudi na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pop-up dom, začasna prodajna razstava mladih slovenskih oblikovalcev, je ta teden na ogled na Dunaju v sklopu Dunajskega tedna oblikovanja.

Tokrat se je v "dom" spremenil Klub slovenskih študentk in študentov, ki že osemdeset let zastopa slovensko manjšino na avstrijskih tleh. Dom so odprli v petek, Dunajčanom pa bo na ogled do nedelje.

Pop-up dom že drugo leto skrbi, da lahko mladi slovenski oblikovalci predstavijo svoje oblikovalske kose, bolj ali manj narejene v Sloveniji in v sodelovanju s slovenskimi obrtniki. Z oblikovanjem prostora, v katerem se odvijajo kulturni dogodki, nevsiljivo izobražuje javnost o dodani vrednosti oblikovanja, hkrati pa avtorjem izdelkov skupaj s širšo skupnostjo omogoča neposreden vstop na trg, so zapisali pri ekipi Pop-up doma.

Tokrat je prostor sestavljen iz več kot 240 del 40 različnih avtorjev. V desetih dneh se bodo odvili tudi trije dogodki. V sredo, 1. 10., ob 18h bodo širši dunajski javnosti postregli z značilno slovensko hrano in pijačo, vizualna umetnica Mina Fina in Mir (DJ) bosta poskrbela za ustvarjanje ambienta, pridružil se jim bo tudi veleposlanik dr. Andrej Rahten. V soboto, 4. 10., je načrtovana delavnica izdelovanja luči po principu naredi si sam. V nedeljo, 5. 10., pa jutranji brunch s slovenskimi študentkami in študenti, ki delujejo v klubu.

Gre za šesto izvedbo projekta, ki je prvič vzniknil v Ljubljani leta 2012 in nato leta 2013, pozimi so ga postavili v Benetkah, spomladi v Milanu in poleti v Piranu. Pobudnik in izvajalec projekta je Zavod Rompom, ki s skupnimi vrednotami, kot so sodelovanje, povezovanje in deljenje znanja, povezuje mlade slovenske oblikovalce, arhitekte, ilustratorje, fotografe, programerje in ekonomiste. Projekt je izveden s podporo Skice, Veleposlaništva Republike Slovenije na Dunaju, Ministrstva za kulturo, Ministrstva za zunanje zadeve in Kluba slovenskih študentk in študentov na Dunaju.

Ne spreglejte