Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
13.49

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča JUB

Natisni članek

advertorial fasada obnova jubizol

Četrtek, 14. 6. 2018, 13.49

2 meseca, 2 tedna

Pet nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se boste doma počutili bolje

Vsebino omogoča JUB
stanovanje, kavč

Vaše stanovanje ali hiša postaneta pravi dom šele takrat, ko si zagotovite stoodstotno udobje bivanja. To pa pomeni, da vam je pozimi toplo, poleti prijetno hladno in seveda da so vaši stroški čim nižji.

Ko razmišljamo o udobnem bivalnem okolju, imamo v mislih predvsem optimalno temperaturo in vlažnost v notranjosti, zelo velik vpliv na naše počutje pa ima tudi izbira barv, ki poskrbijo za tisto pravo ravnotežje počutja.

Da se boste doma resnično počutili domače, smo za vas pripravili pet ključni dejavnikov, ki vplivajo na to, v kakšni harmoniji boste živeli še naprej.

#ZAČNIMO NA VRHU: v kakšnem stanju je vaša streha?

Ali ste vedeli, da večina toplote beži ravno skozi streho? Preverite, ali je narejena tako, da vam zagotavlja optimalno izolacijo. Čas za menjavo ni samo, če vam streha pušča, zato razmislite o menjavi tudi, če je celotni sistem strehe zastarel in izolacija popolnoma neprimerna. Z dobro kritino in dovršeno izolacijo se vam bo kakovost življenja močno izboljšala.

dom hiša udobje družina | Foto: #POSKRBITE ZA PRAVO OGLEDALO: kakšna okna izbrati?

Ne glede na to, ali obnavljate ali gradite novo hišo, namenite malce več pozornosti tudi izbiri kakovostnih oken. Izberite okna, ki vam bodo omogočila najboljšo energetsko učinkovitost. Hkrati izberite takšna, ki bodo poskrbela za varnost pred vlomi, vas zaščitila pred hrupom in vam ponujala optimalno prezračevanje.

#KAKŠEN JE VAŠ SLOG: naj se odraža zunaj in znotraj

Ko se boste odločali za obnovo ali načrtovanje novogradnje, imejte v mislih tudi tri zelo pomembna vprašanja: kakšen je vaš življenjski slog, katere barve najbolje odražajo vaš značaj in v kakšnem slogu interjerja se počutite najbolj domače? Na podlagi odgovorov na ta tri vprašanja, lahko načrtujete naslednje korake. Naj bo vaš dom v popolni harmoniji z vašim življenjskim slogom.

Barvanje, obnova, stanovanje | Foto:

#OBLEKA VAŠEGA DOMA: kakšna debelina je prava?

Ko govorimo o fasadi, moramo upoštevati predvsem dvoje: izbiro debeline izolacije in izbiro kakovostnih materialov, s katerimi bomo dosegli najboljšo energetsko učinkovitost. Poleg tega ustrezna toplotna zaščita zagotavlja večjo trajnost zgradbe, saj preprečuje prevelike temperaturne obremenitve in poškodbe zaradi vpliva zračne vlage.

Pri debelini fasade ne skoparite. Če je le mogoče, izberite čim debelejšo izolacijo. Če želite pridobiti subvencijo EKO sklada, pa ta zahteva najmanj 18 centimetrov toplotne izolacije, pri čemer lahko toplotna prevodnost toplotne izolacije znaša največ λ ≤ 0,045 W/mK. Debelina toplotne izolacije fasadnega sistema je lahko tudi manjša, če je izkazano razmerje λ/d ≤ 0,25 W/m2K. Navedeno razmerje mora biti izkazano tudi v primeru fasadnih sistemov s toplotno izolacijo iz naravnih materialov, in sicer ne glede na vrednost toplotne prevodnosti.

Pomembno pa je tudi, da dobro premislite, katerim fasadnim sistemom boste zaupali svojo hišo.

Fasadni sistem JUBIZOL izpolnjuje zahteve po zadostni in učinkoviti toplotni izolaciji ter zagotavlja odlične bivalne pogoje. Z vsemi komponentami sistema JUBIZOL podjetje JUB zagotavlja visoko raven ekološke ozaveščenosti.

 

Obnova hiše, fasada | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zaupajte podjetju JUB, saj zagotavljajo celotni asortiment fasadnega sistema JUBIZOL, poleg tega pa vam s svojimi neprecenljivimi dolgoletnimi izkušnjami in strokovnjaki s tega področja zagotavljajo neprecenljivo podporo v vseh fazah gradnje ali obnove.

Z blagovno znamko JUBIZOL boste svojo fasado uredili ali obnovili od glave do pet in tako svojemu domu pričarali tisti pravi občutek topline in brezskrbnega udobja.

#BARVE: kakšne barve bo vaš plašč?

Ko govorimo, da je tudi hišo treba primerno obleči, se nam zdi plašč kot oblačilo še najboljša primerjava. Zagotovo je pomembno, iz katerega materiala je izdelan, saj nas bo ščitil pred različnimi vremenskimi vplivi, njegovo privlačnost ali všečnost pa bo seveda izražala tudi barva. Izbira fasadne barve in z njo odtenka, s katerim bo fasada vpeta v določeno urbano ali naravno okolje, mora biti še posebej premišljena. In ker se fasade starajo, jih je treba vzdrževati tako, da jih barvamo vsakih deset ali petnajst let.

hiša fasada | Foto: Izbira fasadne barve je tesno povezana z vrsto, kakovostjo in tipom podlage na fasadi vaše hiše. Prav tako je pomembno, kakšnim vremenskim vplivom je hiša izpostavljena. Če živite na obalnem območju, kjer je več sonca, ali v kraju oziroma regiji, kjer je veliko padavin, morate to prednostno upoštevati tako pri izbiri vrste fasadne barve kot tudi samega odtenka.

Fasadne barve se razlikujejo glede na kemijsko sestavo veziva, ki je ena izmed glavnih sestavin barve. Tako v JUB-u glede na različna veziva ponujajo akrilne, silikonske in silikatne fasadne barve, če pa upoštevamo še tip podlage, je treba vedeti, da so nekatere primerne le za gladke, druge za hrapave, tretje pa so kot univerzalne primerne za vse vrste površin.

JUBIZOL priporoča

Z novo, kakovostnejšo fasado boste lahko stroške ogrevanja in hlajenja zmanjšali tudi do 40 odstotkov. Pri tem je pomembno, da izberete fasadne sisteme z garancijo vrhunske kvalitete. JUB je eden redkih ponudnikov fasadnega sistema, katerega vse vitalne dele proizvajajo sami. Na ta način zagotavljajo visoko kvaliteto in optimalno kombinacijo materialov v sistemih zaščite fasad, ki jo potrjujejo kupci v več kot 15 državah Evrope.


Nagradna igra: podarjamo barve JUPOL Trend

Nagradna igra je končana: srečni nagrajenci so:

Špela Bevc
Andrej Mesarič
Anja Majcenič
Nežka Purgar
Robert Modrej

Ne spreglejte