Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
8.52

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča PETROL D.D.

Natisni članek

peneče vino praznično dogajanje advertorial eShop Petrol čarobni december obdarovanje prazniki prazniki praznovanje darila vino

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 8.52

2 meseca, 2 tedna

Dobrodošli pri nas na poti

Ščepec prestiža kot darilo, ki razveseli prave poznavalce

Vsebino omogoča PETROL D.D.

Približuje se konec leta, ko želimo čim lepše zaključiti leto, se srečati z najdražjimi in ustaviti hiter decembrski ritem. Novo leto je čas novih začetkov in čas, ko iščemo najlepše darilo za vse najbližje in bi se jim radi zahvalili za vse, kar nam pomenijo.

penina | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

To obdobje je namenjeno tudi povezovanju med seboj in krepitvi medosebnih odnosov, ki jim med letom mogoče ne namenjamo dovolj pozornosti. Peneča vina in druga vrhunska vina so bila vedno pomemben del vsakega praznovanja. Z njimi poudarimo pomen dogodka, mu dodamo slovesnost, vzdušje obogatimo s kančkom prestiža.

Vina so tudi odlična darila za poznavalce in ljubitelje žlahtne kapljice.

Kako podariti vino?

vino peneče | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Vino je odlično darilo za vsako priložnost. Toda preden kupite naključno steklenico vina, morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov o vinskem bontonu, saj bo le tako darilo resnično razveselilo obdarovanca.

prižig luči, božič, prazniki
Trendi Kako božično darovanje vpliva na naše možgane in čustva?

Vsa darila lahko mimogrede poiščete v eShop.

Prvo pravilo: kot pri vsakem darilu bosta skrbna izbira in primerna dekoracija prejemniku v veliki meri pokazali, kako cenite vajin odnos. Dobro je vedeti, kaj je obdarovancu všeč. Izbirate lahko med stotinami različnih sort in znamk, in če v izbiro popolne steklenice vložite nekaj dragocenega časa, bo darilo dobilo posebno vrednost, prejemnik pa bo vedel, da vam vajin odnos pomeni veliko.

 

Drugo pravilo: vino je darilo, v katerem bo obdarovanec užival v prostem času. Pomembno je vedeti tudi, koliko steklenic podariti. Če gre za izvrstnega vinskega poznavalca, ki tudi sam rad uživa v žlahtni kapljici, bo skrbno izbrana steklenica dovolj.

 

Medtem ko so lažja vina, kot so šampanjec, rosé in sauvignon blanc, odlična za poletne mesece, za praznični decembrski izberemo močnejša vina, kot sta cabernet sauvignon in rizling. Sadna in lažja vina, kot sta belo peneče vino in sivi pinot, so najboljša vina za spomladanska obdarovanja.

vino | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Tretje pravilo: čeprav se zdi, da vino kot darilo nima neke osebne note, lahko za bolj oseben pridih poskrbimo z ročno napisanim posvetilom. V sporočilo lahko vključite podrobnosti o tem, zakaj ste izbrali to vino in kaj vam pomeni vaš odnos do prejemnika.

Četrto pravilo: tudi vino je treba lepo okrasiti. Če je vinska steklenica že sama po sebi dovolj lepa, je dovolj le preprost trak ali pentlja, ki ne prekrije celotne etikete. K darilu lahko dodate kakšen ličen pripomoček za vino, kot so razni odpirači, podstavki ali kozarci, vrhunsko temno čokolado ali dober sir.

Ne glede na to, ali kupujete darilo za pravega poznavalca ali nekoga, ki je malo manj izkušen, morate vedeti, da nikoli ne zgrešite s steklenico dobrega penečega vina. Sijoči mehurčki, ki se lesketajo v kozarcih, so odlična izbira za katerokoli decembrsko praznovanje.

Vsa darila lahko mimogrede poiščete v Petrolovi spletni trgovini.

Ne spreglejte